Antanas Guoga

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Tony G)
Antanas Guoga (2008)

Antanas Guoga (rohkem tuntud kui Tony G); sündinud 17. detsembril 1973 Kaunases on Leedu suurettevõtja, poliitik ning pokkerientusiast, kes teenis oma algkapitali elukutselise pokkerimängijana. Ta oli aastatel 2014 kuni 2019 Euroopa Parlamendi liige.

Lapsena tuli Rubiku kuubiku kokkupanemise Leedu meistriks ning emigreerus 11-aastaselt koos vanematega Austraaliasse. Elukutselise pokkerimängija karjääri alustas 18-aastaselt ning jõudis 21. sajandi alguses maailma absoluutsesse tippu. Tema suurimateks saavutusteks on Euroopa meistriks tulek, korduv pääsemine WPT ja WSOP finaallauda, Moscow Millionsi ja Betfairi Aasia pokkeriturnee võit.

Tony G on vastuoluline pokkerimängija, kes on ühelt poolt tuntud oma agressiivse mängu ning sageli ka verbaalse vägivalla poolest kaasmängijate suhtes; teisalt on ta annetanud väga suuri summasid oma võitudest heategevuseks, aidanud paljusid noori mängijaid ning teinud tohutut tööd pokkeri populariseerimisel maailma erinevais paigus, sealhulgas Eestis.

Tony G on maailma suurima pokkeriportaali PokerNews ning Eestis litsentseeritud kihlveokontori Tonybet omanik.

TonyBet oli 2010. aastal Leedu korvpallikoondise peasponsor. 2012. aasta jaanuaris valiti Guoga Leedu äriväljaande Ekonomik korraldatud hääletusel riigi parimaks ärimeheks. 2014. aasta mais pääses Guoga Leedu liberaalide teise numbrina Euroopa Parlamenti.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]