Tonybet

Allikas: Vikipeedia

TonyBet on Leedu spordiennustuste ja internetikasiino ettevõte, mis loodi 2009. aastal pärast Omnibeti omandamist. Ettevõtte omanik on maailmakuulus pokkerimängija, poliitik ja filantroop Antanas Guoga (Tony G). TonyBet on laienenud mitmesse Euroopa riiki, sealhulgas Eestisse.[1]

Tonybet
Asutatud 2009
Peakorter Leedu
Valdkonnad Internetikasiino, õnnemängud
Tooted pokker, spordiennustus, reaalajas panustamine, live-kasiino, mänguautomaadid, Hiina pokker
Teenused spordiennustuste ja õnnemängude mängimisvõimaluse pakkumine
Koduleht https://ee.tonybet.com/

TonyBet Eestis[muuda | muuda lähteteksti]

2012. aastal laienes rahvusvaheline kihlveokontor TonyBet Eestisse[1] ning on Pafi ja Triobeti järel kolmas Eestis litsentseeritud spordiennustuste korraldaja. Eestis juhib TonyBeti endine tippjalgpallur Sergei Hohlov-Simson, kes aastatel 1992–2004 pidas Eesti koondise särgis 59 kohtumist ja lõi kaks väravat.[2]

Spordile panustamine[muuda | muuda lähteteksti]

2012. aastal avas TonyBet Eestis esimese spordiennustuse panustamispunkti Tallinnas aadressil Mustamäe tee 29.[3] Panuseid on võimalik teha reaalajas toimuvatele spordivõistlustele. Vahendatakse maailmakuulsaid ennustusmänge nagu Supertoto ja SuperScore. Erinevalt harilikust spordiennustusest ei sõltu võidukoefitsiendid kihlveokontori poolt pakutavatest võidukoefitsientidest, vaid teiste mängijate võistluste või mängude ennustatud tulemustest.[4] TonyBet oli Eesti esimene spordiennustuste portaal, mis läks üle ID-kaardi põhisele registreerimisele ja kasutajatuvastusele;[5] Eestis tegutsevatel internetimängude ja spordiennustuste portaalidel on hasartmänguseadusest tulenevalt kohustus kasutajad tuvastada ID-kaardi koopia põhjal. Ettevõtte sai uuenduste loomisel innustust Eesti e-lahendustest. Lisaks ID-kaardi süsteemile integreeriti ka mobiil-ID võimalus.

Koostöö Eesti sportlastega ja sponsorlus[muuda | muuda lähteteksti]

TonyBet toetab siinset sporti, olles muuhulgas BC Kalev/Cramo[6] ja FC Levadia suursponsor.[7] TonyBet toetab ka FC Levadia missiooni arendada jalgpalli ja siduda selle kaudu eri inimgruppe. Nende jalgpallikoolis omandab teadmisi ja kogemusi rohkem kui 300 noort jalgpallurit.[7] TonyBet on Eestis propageerinud ka korvpalli ja pokkerit. 2012. aastal pidas maailmakuulus pokkeristaar, TonyBeti omanik Tony G, kahevõistluse Eesti endise tippkorvpalluri Martin Müürsepaga. Duell koosnes Schnelli korvpalliväljakul alustatud kolmepunktivisete võistlusega ja lõppes Wabaduse kohvikus peetud pokkeriturniiriga.[8]

Hiina pokkeri maailmameistrivõistlused[muuda | muuda lähteteksti]

TonyBet korraldas ajaloo esimesed avatud kaartidega Hiina pokkeri maailmameistrivõistlused Kings' Casinos. Hiina pokkeri MM algab vahetult pärast maineka Maailma Pokkeriturnee (WPT) etappi ning toimub samaaegselt Euroopa Pokkeriturneega (EPT). Eestit esindas võistlusel Eesti mitmekordne pokkeri meister Marek Kolk. Turniiri võitis males naiste suurmeister Shahade, kes sai 100 000 eurot auhinnaraha.[9]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 http://arileht.delfi.ee/news/uudised/rahvusvaheline-kihlveokontor-tonybet-laienes-eestisse?id=63781150
  2. http://www.jalgpall.ee/news.php?st=style_fp.css&news_id=726
  3. http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/tonybet-avas-tallinnas-eesti-esimese-panustamispunkti?id=64834380
  4. http://www.postimees.ee/1319630/maailma-populaarseimad-ennustusmangud-nuud-eestis.
  5. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 20. juuni 2015. Vaadatud 6. juunil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  6. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 20. juuni 2015. Vaadatud 6. juunil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  7. 7,0 7,1 "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 20. juuni 2015. Vaadatud 6. juunil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  8. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 20. juuni 2015. Vaadatud 6. juunil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  9. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 20. juuni 2015. Vaadatud 6. juunil 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]