Teadusmarss

Allikas: Vikipeedia
Teadusmarss 2017. aastal Washingtonis

Teadusmarss (inglise keeles March for Science) on rahvusvaheline väliürituste sari ja kodanikualgatus, mis sai alguse Ameerika Ühendriikidest 2017. aastal.

Kodanikualgatuse eesmärk on rõhutada teaduse rolli tänapäeva ühiskonnas ja teadmistepõhiste otsuste tähtsust poliitikas. Esimene väliüritus toimus 22. aprillil 2017 Washingtonis ja veel 600 linnas (sh Helsingis, Stockholmis) üle maailma. Tallinnas toimus selle raames teaduspoliitikaseminar Eesti Teaduste Akadeemias.

2018. aasta rahvusvaheline Teadusmarss toimus 14. aprillil. Eestis liikusid Teadusmarsil osalejad Eesti Kunstiakadeemia uue maja (Põhja pst 7) juurest Toompeale Lossi platsile, kus peeti avalikke kõnesid. Ürituse korraldasid Eesti Noorte Teaduste Akadeemia, teadlased ja teadushuvilised. Ürituse koordinaatoriteks on Els Heinsalu (Eesti Noorte Teaduste Akadeemia) ja Andi Hektor (Eesti Füüsika Selts).

2019. aasta rahvusvaheline Teadusmarss toimus 4. mail. Eestis Teadusmarss toimus Tartus, osalejad liikusid Rüütli tänava algusest Haridus- ja Teadusministeeriumi hoone ette, kus peeti avalikke kõnesid. Ürituse koordinaatoriks oli Mare Vahtre ja Bioteaduste Üliõpilaste Selts.


Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]