Shugo Chara!

Allikas: Vikipeedia

"Shugo Chara!" (しゅごキャラ!, "Shugo Kyara!") on Jaapani shōjo manga, mille autor on Peach-Pit.

Loo keskmes on algkooliõpilane Amu Hinamori, kes jätab inimestele laheda ja julge inimese mulje. Tegelikult aga on ta introvertne ja häbelik. Amu soovib, et tal oleks julgust kõigile näidata, milline ta iseloom tegelikult on. Järgmisel hommikul avastab ta üllatusega oma voodist kolm eri värvi muna, millest kooruvad kolm sellist tegelast, milline ta soovis olla: Ran, Miki, ja Su.

"Shugo Charat" avaldatakse Nakayoshi ajakirjas ja Jaapanis Kodansha poolt. Del Rey on avaldanud mangat inglise keeles ja esimene osa tuli välja 27. märtsil 2007. 2008. aastal võitis see Kodansha Mangaauhinna parima lastele mõeldud mangana.

"Shugo Charast" on tehtud ka samanimeline 51-osaline[viide?] animesari, mis on toodetud Satelighti poolt Kenji Yasuda juhendusel ja esmakordselt avaldati see 6. oktoobril 2007 TV Tokyos.

20. juulil 2008 avaldati, et anime "Shugo Chara" jätkab ilmumist pealkirja "Shugo Chara!! Dok" all. Uus hooaeg algas 4. oktoobril 2008.

Anime[muuda | muuda lähteteksti]

Manga "Shugo Chara!" animeeriti ning seda hakati esitama aastal 2007. Animesarja osad on loodud Satelighti poolt Kenji Yasuda juhendamisel. Esimene osa "Shugo Chara on sündinud" (しゅごキャラ誕生! , Shugo Kyara Tanjō!) ilmus 6. oktoobril 2007. Sarja osi näidatakse veel viiel kanalil peale TV Tokyo. Esimese hooaja teema laulud olid kõik esitatud J-popi bändi Buono! poolt. Esimene avalaul "Südame muna" (こころのたまご , Kokoro no Tamago) on 26 esimese osa avalaul. Viimase 25 jaoks on kasutatud laulu "Ma armastan kõiki" (みんなだいすき , Minna Daisuki). Esimese 12 osa lõpulauluks on "Tõeline ise" (ホントのじぶん , Honto no Jibun); 13.–26. osal "Armastuse ratsutaja" (恋愛♥ライダー ,Ren'ai ♥ Raidā); 27.–38. osal "Kiss!Kiss!Kiss!" ning viimasel 12 osal "Võistle ja mine!" (ガチンコでいこう! , Gachinko de Ikō!). Animes esines ka kolm siselaulu, mille esitaja on Nana Mizuki, Utau Hoshina häälestaja: "Meikyuu Butterfly", esimest korda 12. osas; "Black Diamond" esimest korda 39. osas ning "Heartful song" esimest korda 47. osas.

Uue hooajaga tulid kasutusele uued avalaulud uute bändide poolt. Esimeste 12. jaoks "Kõikide muna" (みんなのたまご , "Minna no Tamago?") ning 25. osani "Kaitsja kaitsja" (しゅごしゅご! , "Shugo Shugo!") esitaja on uus bänd Shugo Chara Egg!. Kolmandaks avalauluks on "Jätke see minu hooleks♪, kaitsjad" (おまかせ♪がーデイアン ,Omakase♪Guardians?) mille esitab just loodud Guardians4. Neljandaks on "Koolipäevad" ("School Days") samuti Guardians4 poolt. Kõik lõpulaulud on esitatud juba varem tuntud Buono! poolt. Esimeseks lõpulauluks oli "Palju armastust, palju armastust" (ロッタラ ロッタラ , "Rottara Rottara"), järgmiseks oli "See tee" (co・no・mi・chi ), mis esines osades 69–76. Sellele järgnev "Minu poiss" ("My Boy") kestis 77.–89. osas. Alates 90. osast on lõpulauluks "Võta rahulikult!" ("Take it Easy!")

Manga[muuda | muuda lähteteksti]

Detsembris 2005 teatas Peach-Pit, et nad töötavad uue manga kallal, mille nimeks on "Shugo Chara!". Esimene peatükk ilmus ajakirja Nakayoshi veebruarinumbris. Esimene kogumik ilmus 6. juulil 2006. Väljaandjaks oli Kodansha. Peale tavaliste kogumike ilmusid veel ka piiratud koguses kogumikud. Nendel on teistsuguses esikaaned ning sees leidub ka mitu pilti Amust. Del Ray Manga teatas, et hangib "Shugo Chara!" ingliskeelse versiooni õigused MangaNEXT 2006 ajal. Esimene ingliskeelne kogumik ilmus 27. märtsil 2007. Vahepeal olid Peach-Piti tööd, kaasa arvatud "Shugo Chara", pausil 2008. aasta detsembris, kuna autorid jäid järsku haigeks ning veetsid mõnda aega haiglas. Kuu hiljem teatasid autorid, et saavad tööd jätkata.

Tehtud on ka uus iseseisev mangasari "Shugo Chara Chan!"', mis on yonkoma (4 pilti koomiksis) stiilis. Lugu on pühendatud Amu kaitse tegelastele ("Shugo Chara").