Sebastián Fernández Wahbeh

Allikas: Vikipeedia

Sebastián Fernández Wahbeh (sündinud 12. juulil 2000 Caracases) on Venezuela-Hispaania päritolu võidusõitja. Ta osales 2019. aasta FIA Vormel 3 meistrivõistlustel Campos Racing koos Alex Peroni (hiljem David Schumacher) ja Alessio Deleddaga ning 2020. aasta FIA Vormel 3 meistrivõistlustel ART Grand Prix, Théo Pourchaire'i (hiljem Caio Collet) ja Alexander Smolyariga.

Võidusõitja karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Madalamates klassides[muuda | muuda lähteteksti]

Fernández veetis oma kaks esimest hooaega üheistmelistes Itaalia, Saksamaa, Hispaania ja Emirati Vormel 4 meistrivõistlustel koos Diego Bertonelli, Yan Leon Shlomi, Toni Wolfi, Xavier Lloverase, Richard Verschoori, Danny Kroesi ja Charles Weertsiga. Ta saavutas oma esimese võidu 2016. aasta Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel eelviimases sõidus Monzas, 2017. aastal võitis ta viis osavõistlust ja lõpetas edetabelis 4. kohal Lorenzo Colombo ja Leonardo Lorandi kõrval.

FIA Vormel 3 Euroopa meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal võistleb Fernández FIA Vormel 3 Euroopa meistrivõistlustel viimasel hooajal Motoparki meeskonnas koos Fabio Schereri, Jonathan Aberdeini, Dan Ticktumi, Marino Sato ja Jüri Vipsiga. Kuigi tal oli meeskonnaga varasemaid kogemusi, suutis ta 20162017 Araabia Ühendemiraadid Vormel 4 meistrivõistlustel sõita, kuid saavutas vaid kaks punkti ja saavutas lõpuks sõitjate meistrivõistlustel 21. koha.

FIA Vormel 3 meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Sellest hoolimata allkirjastas Campos Racing Fernándeze Vormel 3 avakampaania jaoks koos Alex Peroni ja Alessio Deleddaga. Tal läheks veelgi kehvemini kui eelmisel hooajal ja ta ei koguks punkte, 12. koht Barcelonas on tema parim tulemus. Ta saavutaks meistrivõistlustel 27. koha, mis on madalaim kõigist igal alal võistelnud sõitjatest kolmas.

ART Grand Prix meeskond sõlmis Fernándeze 2020. aasta hooajaks partneri prantslase Théo Pourchaire'i ja venelase Aleksandr Smolyariga. Fernández saavutas Red Bull Ringi avaringis polepositsiooni, mis oli talle esimene FIA Vormel 3 sarjas. Siiski langes ta võistlusest välja pärast esimeses kurvis toimunud kokkupõrget.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]