Sea Cadet Corps

Allikas: Vikipeedia
Merekadetikorpuse embleem
Kadetikorpuse kadett

Sea Cadet Corps (lühendatult SCC) ehk Merekadetikorpus on Suurbritannias kaitseministeeriumi toetusel tegutsev merendus- ja mereväe kallakuga vabatahtlik noorteorganisatsioon.

Kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Merekadetikorpusse kuulub ligikaudu 13 600 liiget vanuses 10–18 aastat ning ligikaudu 5900 täiskasvanud instruktorit ja juhti. 10–12-aastastele on moodustatud eraldi noorte merekadettide (Junior Sea Cadets) sektsioon. Eraldi sektsioonis on ka kuningliku merejalaväe kadetid.

Õpitakse näiteks rivi, meditsiini, laskmist, sukeldumist, navigatsiooni, meteoroloogiat, muusikat, meresidet, laevatehnikat, purjetamist ja muud mereasjandust. Tehakse ka füüsilisi treeninguid ja seiklustreeninguid.

Kasutatakse Briti mereväe vormiriietust ja nimetusi koos oma iseärasustega. Organisatsioonil on viis õppelaeva, millest suurim on brikk HMS Royalist.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

SCC on üks vanemaid ja järjepidevamaid Suurbritannia noorteorganisatsioone. See on asutatud 1854. aastal. Algatajateks olid Krimmi sõjast naasnud meremehed, kes hakkasid moodustama vastavaid noorte gruppe.

1963. aastal ühendati kadetid sarnase temaatikaga tütarlaste organisatsiooniga.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]