Rahvusvahelise kosmosejaama ekspeditsioonide loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Rahvusvahelise kosmosejaama ekspeditsioonide loend on kronoloogiline loend rahvusvahelise kosmosejaama ekspeditsioonidest. Sellesse loendisse ei kuulu varustusmissioonide meeskonnad ja kosmoseturistid. Jaama komandöride nimed on kaldkirjas. "Kestus" ei vasta alati "Lend üles" ja "Lend alla" lahtritele.

Lõppenud ekspeditsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Ekspeditsioon Embleem Meeskond Stardiaeg Lend üles Maandumisaeg Lend alla Kestus
(päevades)
1. ekspeditsioon Expedition 1 insignia.svg Ameerika Ühendriigid William Shepherd
Venemaa Sergei Krikaljov
Venemaa Juri Gidzenko
31. oktoober 2000
07:52 (UTC)
Sojuz TM-31 21. märts 2001
07:33 (UTC)
STS-102 140,98
2. ekspeditsioon Expedition 2 insignia.svg Venemaa Juri Usatšev
Ameerika Ühendriigid James Voss
Ameerika Ühendriigid Susan Helms
8. märts 2001
11:42 (UTC)
STS-102 22. august 2001
19:24 (UTC)
STS-105 167,28
3. ekspeditsioon ISS Expedition 3 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Frank Culbertson
Venemaa Mihhail Tjurin
Venemaa Vladimir Dezhurov
10. august 2001
21:10 (UTC)
STS-105 17. detsember 2001
17:56 (UTC)
STS-108 128,86
4. ekspeditsioon Expedition 4 insignia.svg Venemaa Juri Onufrienko
Ameerika Ühendriigid Carl Walz
Ameerika Ühendriigid Daniel Bursch
5. detsember 2001
22:19 (UTC)
STS-108 19. juuni 2002
09:57 (UTC)
STS-111 195,82
5. ekspeditsioon Expedition 5 insignia.svg Venemaa Valeri Korzun
Venemaa Sergei Trestšev
Ameerika Ühendriigid Peggy Whitson
5. juuni 2002
21:22 (UTC)
STS-111 7. detsember 2002
19:37 (UTC)
STS-113 184,93
6. ekspeditsioon Expedition 6 insignia.svg Ameerika Ühendriigid Kenneth Bowersox
Ameerika Ühendriigid Donald Pettit
Venemaa Nikolai Budarin
24. november 2002
00:49 (UTC)
STS-113 4. mai 2003
02:04 (UTC)
Sojuz TMA-1 161,05
7. ekspeditsioon Expedition 7 insignia.svg Venemaa Juri Malentšenko
Ameerika Ühendriigid Edward Lu
26. aprill 2003
03:53 (UTC)
Sojuz TMA-2 28. oktoober 2003
02:40 (UTC)
Sojuz TMA-2 184,93
8. ekspeditsioon Expedition 8 insignia.svg Ameerika Ühendriigid Michael Foale
Venemaa Aleksandr Kaleri
18. oktoober 2003
05:38 (UTC)
Sojuz TMA-3 30. aprill 2004
00:11 (UTC)
Sojuz TMA-3 194,77
9. ekspeditsioon Expedition 9 insignia.svg Venemaa Gennadi Padalka
Ameerika Ühendriigid Michael Fincke
19. aprill 2004
03:19 (UTC)
Sojuz TMA-4 24. oktoober 2004
00:32 (UTC)
Sojuz TMA-4 185,66
10. ekspeditsioon ISS Expedition 10 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Leroy Chiao
Venemaa Saližan Šaripov
14. oktoober 2004
03:06 (UTC)
Sojuz TMA-5 24. aprill 2005
22:08 (UTC)
Sojuz TMA-5 192,79
11. ekspeditsioon Expedition 11 insignia.svg Venemaa Sergei Krikaljov
Ameerika Ühendriigid John L. Phillips
15. aprill 2005
00:46 (UTC)
Sojuz TMA-6
11. oktoober 2005
01:09 (UTC)
Sojuz TMA-6 179,02
12. ekspeditsioon ISS Expedition 12 Patch.svg Ameerika Ühendriigid William McArthur
Venemaa Valeri Tokarev
1. oktoober 2005
03:54 (UTC)
Sojuz TMA-7
8. aprill 2006
23:48 (UTC)
Sojuz TMA-7 189,01
13. ekspeditsioon ISS Expedition 13 Patch with Reiter.svg Venemaa Pavel Vinogradov
Ameerika Ühendriigid Jeffrey Williams
30. märts 2006
02:30 (UTC)
Sojuz TMA-8 28. september 2006
01:13 (UTC)
Sojuz TMA-8 182,65
Saksamaa Thomas Reiter 4. juuli 2006
18:38 (UTC)
STS-121 Liitus 14. ekspeditsiooniga
14. ekspeditsioon ISS Expedition 14 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Michael Lopez-Alegria
Venemaa Mihhail Tjurin
18. september 2006
04:09 (UTC)
Sojuz TMA-9 21. aprill 2007
12:31 (UTC)
Sojuz TMA-9 215,35
Saksamaa Thomas Reiter Liitus 13. ekspeditsioonist 21. detsember 2006
22:32 (UTC)
STS-116 171,16
Ameerika Ühendriigid Sunita Williams 10. detsember 2006
01:47 (UTC)
STS-116 Liitus 15. ekspeditsiooniga
15. ekspeditsioon ISS Expedition 15 Patch.svg Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Venemaa Oleg Kotov
7. aprill 2007
17:31 (UTC)
Sojuz TMA-10 21. oktoober 2007
10:36 (UTC)
Sojuz TMA-10 196,71
Ameerika Ühendriigid Sunita Williams Liitus 14. ekspeditsioonist 22. juuni 2007
19:49 (UTC)
STS-117 194,75
Ameerika Ühendriigid Clayton Anderson 8. juuni 2007
23:38 (UTC)
STS-117 Liitus 16. ekspeditsiooniga
16. ekspeditsioon ISS Expedition 16 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Peggy Whitson
Venemaa Juri Malentšenko
10. oktoober 2007
13:22 (UTC)
Sojuz TMA-11 19. aprill 2008
08:30 (UTC)
Sojuz TMA-11 191,80
Ameerika Ühendriigid Clayton Anderson Liitus 15. ekspeditsioonist 7. november 2007
18:01 (UTC)
STS-120 151,77
Ameerika Ühendriigid Daniel Tani 23. oktoober 2007
15:38 (UTC)
STS-120 20. veebruar 2008
14:07 (UTC)
STS-122 119,94
Prantsusmaa Léopold Eyharts 7. veebruar 2008
19:45 (UTC)
STS-122 27. märts 2008
06:28 (UTC)
STS-123 48,55
Ameerika Ühendriigid Garrett Reisman 11. märts 2008
06:28 (UTC)
STS-123 Liitus 17. ekspeditsiooniga
17. ekspeditsioon ISS Expedition 17 Patch.svg Venemaa Sergei Volkov
Venemaa Oleg Kononenko
8. aprill 2008
11:16 (UTC)
Sojuz TMA-12 24. oktoober 2008
03:37 (UTC)
Sojuz TMA-12 198,68
Ameerika Ühendriigid Garrett Reisman Liitus 16. ekspeditsioonist 14. juuni 2008
15:16 (UTC)
STS-124 95,37
Ameerika Ühendriigid Gregory Chamitoff 31. mai 2008
21:02 (UTC)
STS-124 Liitus 18. ekspeditsiooniga
18. ekspeditsioon ISS Expedition 18 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Michael Fincke
Venemaa Juri Lontšakov
12. oktoober 2008
07:01 (UTC)
Sojuz TMA-13 8. aprill 2009
07:16 (UTC)
Sojuz TMA-13 178,01
Ameerika Ühendriigid Gregory Chamitoff Liitus 17. ekspeditsioonist 30. november 2008
21:25 (UTC)
STS-126 183,02
Ameerika Ühendriigid Sandra Magnus 15. november 2008
00:55 (UTC)
STS-126 28. märts 2009
19:13 (UTC)
STS-119 133,76
Jaapan Koichi Wakata 15. märts 2009
23:43 (UTC)
STS-119 Liitus 19. ekspeditsiooniga
19. ekspeditsioon ISS Expedition 19 Patch.svg Venemaa Gennadi Padalka
Ameerika Ühendriigid Michael Barratt
26. märts 2009
11:49 (UTC)
Sojuz TMA-14 Liitusid 20. ekspeditsiooniga
Jaapan Koichi Wakata Liitus 18. ekspeditsioonist
20. ekspeditsioon ISS Expedition 20 Patch.svg Venemaa Gennadi Padalka
Ameerika Ühendriigid Michael Barratt
Liitusid 19. ekspeditsioonist 11. oktoober 2009
04:32 (UTC)
Sojuz TMA-14 198,70
Jaapan Koichi Wakata 31. juuli 2009
14:48 (UTC)
STS-127 144,62
Ameerika Ühendriigid Timothy Kopra 15. juuli 2009
22:03 (UTC)
STS-127 12. september 2009
00:53 (UTC)
STS-128 58,12
Belgia Frank De Winne
Venemaa Roman Romanenko
Kanada Robert Thirsk
27. mai 2009
10:34 (UTC)
Sojuz TMA-15 Liitusid 21. ekspeditsiooniga
Ameerika Ühendriigid Nicole Stott 29. august 2009
03:59 (UTC)
STS-128
21. ekspeditsioon ISS Expedition 21 Patch.svg Belgia Frank De Winne
Venemaa Roman Romanenko
Kanada Robert Thirsk
Liitusid 20. ekspeditsioonist 1. detsember 2009
07:16 (UTC)
Sojuz TMA-15 187,86
Ameerika Ühendriigid Nicole Stott 27. november 2009
14:44 (UTC)
STS-129 90,45
Ameerika Ühendriigid Jeffrey Williams
Venemaa Maksim Surajev
30. september 2009
07:14 (UTC)
Sojuz TMA-16 Liitusid 22. ekspeditsiooniga
22. ekspeditsioon ISS Expedition 22 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Jeffrey Williams
Venemaa Maksim Surajev
Liitusid 21. ekspeditsioonist 18. märts 2010
11:24 (UTC)
Sojuz TMA-16 169,04
Venemaa Oleg Kotov
Ameerika Ühendriigid Timothy Creamer
Jaapan Soichi Noguchi
20. detsember 2009
21:52 (UTC)
Sojuz TMA-17 Liitusid 23. ekspeditsiooniga
23. ekspeditsioon ISS Expedition 23 Patch.svg Venemaa Oleg Kotov
Ameerika Ühendriigid Timothy Creamer
Jaapan Soichi Noguchi
Liitusid 22. ekspeditsioonist 2. juuni 2010
03:25 (UTC)
Sojuz TMA-17 163,23
Venemaa Aleksandr Skvortsov
Venemaa Mihhail Kornijenko
Ameerika Ühendriigid Tracy Caldwell Dyson
2. aprill 2010
04:05 (UTC)
Sojuz TMA-18 Liitusid 24. ekspeditsiooniga
24. ekspeditsioon ISS Expedition 24 Patch.svg Venemaa Aleksandr Skvortsov
Venemaa Mihhail Kornijenko
Ameerika Ühendriigid Tracy Caldwell Dyson
Liitusid 23. ekspeditsioonist 25. september 2010
05:23 (UTC)
Sojuz TMA-18 176,05
Ameerika Ühendriigid Douglas Wheelock
Ameerika Ühendriigid Shannon Walker
Venemaa Fjodor Jurtšihhin
15. juuni 2010
21:35 (UTC)
Sojuz TMA-19 Liitusid 25. ekspeditsiooniga
25. ekspeditsioon ISS Expedition 25 Patch.png Ameerika Ühendriigid Douglas Wheelock
Ameerika Ühendriigid Shannon Walker
Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Liitusid 24. ekspeditsioonist 26. november 2010
04:46 (UTC)
Sojuz TMA-19 163,30
Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
Venemaa Aleksandr Kaleri
Venemaa Oleg Skripotška
7. oktoober 2010
23:10 (UTC)
Sojuz TMA-01M Liitusid 26. ekspeditsiooniga
26. ekspeditsioon ISS Expedition 26 Patch.png Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
Venemaa Aleksandr Kaleri
Venemaa Oleg Skripotška
Liitusid 25. ekspeditsioonist 16. märts 2011
07:54 (UTC)
Sojuz TMA-01M 159,36
Venemaa Dimitri Kondratjev
Ameerika Ühendriigid Catherine Coleman
Itaalia Paolo Nespoli
15. detsember 2010
19:09 (UTC)
Sojuz TMA-20 Liitusid 27. ekspeditsiooniga
27. ekspeditsioon ISS Expedition 27 Patch.png Venemaa Dimitri Kondratjev
Ameerika Ühendriigid Catherine Coleman
Itaalia Paolo Nespoli
Liitusid 26. ekspeditsioonist 24. mai 2011
02:27 (UTC)
Sojuz TMA-20 160,10
Venemaa Andrei Borisenko
Venemaa Aleksandr Samokutjajev
Ameerika Ühendriigid Ronald Garan
4. aprill 2011
22:18 (UTC)
Sojuz TMA-21 Liitusid 28. ekspeditsiooniga
28. ekspeditsioon ISS Expedition 28 Patch.png Venemaa Andrei Borisenko
Venemaa Aleksandr Samokutjajev
Ameerika Ühendriigid Ronald Garan
Liitusid 27. ekspeditsioonist 16. september 2011
00:38 (UTC)
Sojuz TMA-21 164,10
Ameerika Ühendriigid Michael Fossum
Venemaa Sergei Volkov
Jaapan Satoshi Furukawa
7. juuni 2011
20:12 (UTC)
Sojuz TMA-02M Liitusid 29. ekspeditsiooniga
29. ekspeditsioon ISS Expedition 29 Patch.png Ameerika Ühendriigid Michael Fossum
Venemaa Sergei Volkov
Jaapan Satoshi Furukawa
Liitusid 28. ekspeditsiooniga 22. november 2011
02:26 (UTC)
Sojuz TMA-02M 167,26
Ameerika Ühendriigid Daniel Burbank
Venemaa Anton Škaplerov
Venemaa Anatoli Ivanišin
14. november 2011
04:14 (UTC)
Sojuz TMA-22 Liitusid 30. ekspeditsiooniga
30. ekspeditsioon ISS Expedition 30 Patch.png Ameerika Ühendriigid Daniel Burbank
Venemaa Anton Škaplerov
Venemaa Anatoli Ivanišin
Liitusid 29. ekspeditsioonist 27. aprill 2012
11:45 (UTC)
Sojuz TMA-22 165,31
Venemaa Oleg Kononenko
Ameerika Ühendriigid Donald Pettit
Holland André Kuipers
21. detsember 2011
13:16 (UTC)
Sojuz TMA-03M Liitusid 31. ekspeditsiooniga
31. ekspeditsioon ISS Expedition 31 Patch.png Venemaa Oleg Kononenko
Ameerika Ühendriigid Donald Pettit
Holland André Kuipers
Liitusid 30. ekspeditsioonist 1. juuli 2012
08:14 (UTC)
Sojuz TMA-03M 192,83
Venemaa Gennadi Padalka
Venemaa Sergei Revin
Ameerika Ühendriigid Joseph Acaba
15. mai 2012
03:01 (UTC)
Sojuz TMA-04M Liitusid 32. ekspeditsiooniga
32. ekspeditsioon ISS Expedition 32 Patch.svg Venemaa Gennadi Padalka
Venemaa Sergei Revin
Ameerika Ühendriigid Joseph Acaba
Liitusid 31. ekspeditsioonist 17. september 2012
02:53 (UTC)
Sojuz TMA-04M 124,99
Ameerika Ühendriigid Sunita Williams
Venemaa Juri Malentšenko
Jaapan Akihiko Hoshide
15. juuli 2012
02:40 (UTC)
Sojuz TMA-05M Liitusid 33. ekspeditsiooniga
33. ekspeditsioon ISS Expedition 33 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Sunita Williams
Venemaa Juri Malentšenko
Jaapan Akihiko Hoshide
Liitusid 32. ekspeditsioonist 19. november 2012
01:56 (UTC)
Sojuz TMA-05M 126,97
Ameerika Ühendriigid Kevin Ford
Venemaa Oleg Novitski
Venemaa Jevgeni Tarelkin
October 23, 2012
10:51 (UTC)
Sojuz TMA-06M Liitusid 34. ekspeditsiooniga
34. ekspeditsioon ISS Expedition 34 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Kevin Ford
Venemaa Oleg Novitski
Venemaa Jevgeni Tarelkin
Liitusid 33. ekspeditsioonist 15. märts 2013
03:06 (UTC)
Sojuz TMA-06M 143,18
Kanada Chris Hadfield
Venemaa Roman Romanenko
Ameerika Ühendriigid Thomas Marshburn
19. detsember 2012
11:12 (UTC)
Sojuz TMA-07M Liitusid 35. ekspeditsiooniga
35. ekspeditsioon ISS Expedition 35 Patch.svg Kanada Chris Hadfield
Venemaa Roman Romanenko
Ameerika Ühendriigid Thomas Marshburn
Liitusid 34. ekspeditsioonist 14. mai 2013
03:31 (UTC)
Sojuz TMA-07M 145,64
Venemaa Pavel Vinogradov
Venemaa Aleksandr Misurkin
Ameerika Ühendriigid Christopher Cassidy
28. märts 2013
20:43 (UTC)
Sojuz TMA-08M Liitusid 36. ekspeditsiooniga
36. ekspeditsioon ISS Expedition 36 Patch.png Venemaa Pavel Vinogradov
Venemaa Aleksandr Misurkin
Ameerika Ühendriigid Christopher Cassidy
Liitusid 35. ekspeditsioonist 11. september 2013
02:58 (UTC)
Sojuz TMA-08M 166,25
Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Ameerika Ühendriigid Karen Nyberg
Itaalia Luca Parmitano
28. mai 2013
20:31 (UTC)
Sojuz TMA-09M Liitusid 37. ekspeditsiooniga
37. ekspeditsioon ISS Expedition 37 Patch.png Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Ameerika Ühendriigid Karen Nyberg
Itaalia Luca Parmitano
Liitusid 36. ekspeditsioonist 11. november 2013
02:49 (UTC)
Sojuz TMA-09M 166,25
Venemaa Oleg Kotov
Venemaa Sergei Rjazanski
Ameerika Ühendriigid Michael Hopkins
25. september 2013
20:58 (UTC)
Sojuz TMA-10M Liitusid 38. ekspeditsiooniga
38. ekspeditsioon ISS Expedition 38 Patch.svg Venemaa Oleg Kotov
Venemaa Sergei Rjazanski
Ameerika Ühendriigid Michael Hopkins
Liitusid 37. ekspeditsioonist 11. märts 2014
03:24 (UTC)
Sojuz TMA-10M 166,25
Jaapan Koichi Wakata
Venemaa Mihhail Tjurin
Ameerika Ühendriigid Richard Mastracchio
6. november 2013
04:14 (UTC)
Sojuz TMA-11M Liitusid 39. ekspeditsiooniga
39. ekspeditsioon ISS Expedition 39 Patch.svg Jaapan Koichi Wakata
Venemaa Mihhail Tjurin
Ameerika Ühendriigid Richard Mastracchio
Liitusid 38. ekspeditsioonist 14. mai 2014
01:58 (UTC)
Sojuz TMA-11M 187,91
Venemaa Aleksandr Skvortsov
Venemaa Oleg Artemjev
Ameerika Ühendriigid Steven Swanson
25. märts 2014
21:17 (UTC)
Sojuz TMA-12M Liitusid 40. ekspeditsiooniga
40. ekspeditsioon ISS Expedition 40 Patch.png Ameerika Ühendriigid Steven Swanson
Venemaa Aleksandr Skvortsov
Venemaa Oleg Artemjev
Liitusid 39. ekspeditsioonist 11. september 2014
02:23 (UTC)
Sojuz TMA-12M 169,20
Ameerika Ühendriigid Gregory Wiseman
Venemaa Maksim Surajev
Saksamaa Alexander Gerst
28. mai 2014
19:57 (UTC)
Sojuz TMA-13M Liitusid 41. ekspeditsiooniga
41. ekspeditsioon ISS Expedition 41 Patch.svg Venemaa Maksim Surajev
Ameerika Ühendriigid Gregory Wiseman
Saksamaa Alexander Gerst
Liitusid 40. ekspeditsioonist 10. november 2014
03:58 (UTC)
Sojuz TMA-13M 165,33
Venemaa Aleksandr Samokutjajev
Venemaa Jelena Serova
Ameerika Ühendriigid Barry Wilmore
25. september 2014
20:25 (UTC)
Sojuz TMA-14M Liitusid 42. ekspeditsiooniga
42. ekspeditsioon ISS Expedition 42 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Barry E. Wilmore
Venemaa Aleksandr Samokutjajev
Venemaa Jelena Serova
Liitusid 41. ekspeditsioonist 12. märts 2015
2:07 (UTC)
Sojuz TMA-14M 167,25
Venemaa Anton Škaplerov
Itaalia Samantha Cristoforetti
Ameerika Ühendriigid Terry Virts
23. november 2014
21:01 (UTC)
Sojuz TMA-15M Liitusid 43. ekspeditsiooniga
43. ekspeditsioon ISS Expedition 43 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Terry Virts
Venemaa Anton Škaplerov
Itaalia Samantha Cristoforetti
Liitusid 42. ekspeditsioonist 11. juuni 2015
13:44 UTC[1][2]
Sojuz TMA-15M 199,70
Venemaa Gennadi Padalka
27. märts 2015
19:42 (UTC)
Sojuz TMA-16M Liitusid 44. ekspeditsiooniga
Venemaa Mihhail Kornijenko
Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
27. märts 2015
19:42 (UTC)
Sojuz TMA-16M Kuulusid 44., 45. ja 46. ekspeditsiooni
Aasta kosmoses ISS Yearlong mission patch.png
44. ekspeditsioon ISS Expedition 44 Patch.svg Venemaa Gennadi Padalka Liitus 43. ekspeditsioonist 12. september 2015
00:51 (UTC)[3]
Sojuz TMA-16M 169
Venemaa Mihhail Kornijenko
Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
Liitusid 43. ekspeditsioonist Kuulusid 44., 45. ja 46. ekspeditsiooni
Aasta kosmoses ISS Yearlong mission patch.png
Venemaa Oleg Kononenko
Jaapan Kimiya Yui
Ameerika Ühendriigid Kjell Lindgren
22. juuli 2015
21:02 (UTC)[4]
Sojuz TMA-17M Liitusid 45. ekspeditsiooniga
45. ekspeditsioon ISS Expedition 45 Patch.png Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
Venemaa Mihhail Kornijenko
Liitusid 44. ekspeditsioonist Liitusid 46. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Kononenko
Jaapan Kimiya Yui
Ameerika Ühendriigid Kjell Lindgren
11. detsember 2015
13:12 (UTC)
Sojuz TMA-17M 141,66
Venemaa Sergei Volkov 2. september 2015
04:37 (UTC)
Sojuz TMA-18M Liitus 46. ekspeditsiooniga
46. ekspeditsioon ISS Expedition 46 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Scott Kelly
Venemaa Mihhail Kornijenko
Liitusid 45. ekspeditsioonist 2. märts 2016
04:25 (UTC)
Sojuz TMA-18M 340
Venemaa Sergei Volkov 181
Venemaa Juri Malentšenko
Suurbritannia Timothy Peake
Ameerika Ühendriigid Timothy Kopra
15. detsember 2015
11:03 (UTC)
Sojuz TMA-19M Liitusid 47. ekspeditsiooniga
47. ekspeditsioon ISS Expedition 47 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Timothy Kopra
Suurbritannia Timothy Peake
Venemaa Juri Malentšenko
Liitusid 46. ekspeditsioonist 18. juuni 2016
9:15 UTC[5]
Sojuz TMA-19M 185,91
Venemaa Aleksei Ovtšinin
Venemaa Oleg Skripotška
Ameerika Ühendriigid Jeffrey Williams
18. märts 2016
21:26 (UTC)
Sojuz TMA-20M Liitusid 48. ekspeditsiooniga
48. ekspeditsioon ISS Expedition 48 Patch.png Ameerika Ühendriigid Jeffrey Williams
Venemaa Oleg Skripotška
Venemaa Aleksei Ovtšinin
Liitusid 47. ekspeditsioonist 7. september 2016
01:13 (UTC)[6]
Sojuz TMA-20M 172[7]
Venemaa Anatoli Ivanišin
Jaapan Takuya Onishi
Ameerika Ühendriigid Kathleen Rubins
7. juuli 2016
1:36 (UTC)[8]
Sojuz MS-01 Liitusid 49. ekspeditsiooniga
49. ekspeditsioon ISS Expedition 49 Patch.png Venemaa Anatoli Ivanišin
Jaapan Takuya Onishi
Ameerika Ühendriigid Kathleen Rubins
Liitusid 48. ekspeditsioonist 30. oktoober 2016
3:58 (UTC)[9]
Sojuz MS-01 115
Ameerika Ühendriigid Shane Kimbrough
Venemaa Andrei Borisenko
Venemaa Sergei Rõžikov
19. oktoober 2016
8:05 (UTC)[10]
Sojuz MS-02 Liitusid 50. ekspeditsiooniga
50. ekspeditsioon ISS Expedition 50 Patch.png Ameerika Ühendriigid Shane Kimbrough
Venemaa Andrei Borisenko
Venemaa Sergei Rõžikov
Liitusid 49. ekspeditsioonist 10. aprill 2017
11:20 (UTC)
Sojuz MS-02 173
Ameerika Ühendriigid Peggy Whitson
Venemaa Oleg Novitski
Prantsusmaa Thomas Pesquet
17. november 2016
20:17 (UTC)
Sojuz MS-03 Liitusid 51. ekspeditsiooniga
51. ekspeditsioon ISS Expedition 51 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Peggy Whitson Liitusid 50. ekspeditsioonist Liitus 52. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Novitski
Prantsusmaa Thomas Pesquet
2. juuni 2017 14:10 (UTC) Sojuz MS-03 196,72
Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Ameerika Ühendriigid Jack Fischer
20. aprill 2017

07:13 (UTC)

Sojuz MS-04 Liitusid 52. ekspeditsiooniga
52. ekspeditsioon ISS Expedition 52 Patch.svg Venemaa Fjodor Jurtšihhin
Ameerika Ühendriigid Jack Fischer
Liitusid 51. ekspeditsioonist 3. september 2017 1:22 (UTC) Sojuz MS-04[11] 135,3
Ameerika Ühendriigid Peggy Whitson 289.1
Ameerika Ühendriigid Randolph Bresnik
Itaalia Paolo Nespoli
Venemaa Sergei Rjazanski
28. juuli 2017
15:41 (UTC)
Sojuz MS-05 Liitusid 53. ekspeditsiooniga
53. ekspeditsioon ISS Expedition 53 Patch.png Ameerika Ühendriigid Randolph Bresnik
Itaalia Paolo Nespoli
Venemaa Sergei Rjazanski
Liitusid 52. ekspeditsioonist 14. detsember 2017 08:38 (UTC)[12] Sojuz MS-05 139
Venemaa Aleksander Misurkin
Ameerika Ühendriigid Mark Vande Hei
Ameerika Ühendriigid Joseph Acaba
12. september 2017
21:17 (UTC)
Sojuz MS-06 Liitusid 54. ekspeditsiooniga
54. ekspeditsioon ISS Expedition 54 Patch.svg Venemaa Aleksander Misurkin
Ameerika Ühendriigid Mark Vande Hei
Ameerika Ühendriigid Joseph Acaba
Liitusid 53. ekspeditsioonist 28. veebruar 2018 02:31 (UTC)
Sojuz MS-06 168
Venemaa Anton Škaplerov
Ameerika Ühendriigid Scott Tingle
Jaapan Norishige Kanai
17. detsember 2017
7:21 (UTC)
Sojuz MS-07 Liitusid 55. ekspeditsiooniga
55. ekspeditsioon ISS Expedition 55 Patch.svg Venemaa Anton Škaplerov
Ameerika Ühendriigid Scott Tingle
Jaapan Norishige Kanai
Liitusid 54. ekspeditsioonist 3. juuni 2018
12:39 (UTC)
Sojuz MS-07 168
Ameerika Ühendriigid Andrew Feustel
Venemaa Oleg Artemjev
Ameerika Ühendriigid Richard Arnold
21. märts 2018
17:44 (UTC)[13]
Sojuz MS-08 Liitusid 56. ekspeditsiooniga
56. ekspeditsioon ISS Expedition 56 Patch.svg Ameerika Ühendriigid Andrew Feustel
Venemaa Oleg Artemjev
Ameerika Ühendriigid Richard Arnold
Liitusid 56. ekspeditsioonist 4. oktoober 2018 Sojuz MS-08 196
Venemaa Sergei Prokopjev
Saksamaa Alexander Gerst
Ameerika Ühendriigid Serena Auñón-Chancellor
6. juuni 2018
11:12 (UTC)
Sojuz MS-09 Liitusid 57. ekspeditsiooniga
57. ekspeditsioon ISS Expedition 57 Patch.svg Venemaa Sergei Prokopjev
Saksamaa Alexander Gerst
Ameerika Ühendriigid Serena Auñón-Chancellor
Liitusid 56. ekspeditsioonist 20. detsember 2018 Sojuz MS-09 197
Venemaa Aleksei Ovtšinin
Ameerika Ühendriigid Tyler Hague
Venemaa Oleg Kononenko
Kanada David Saint-Jacques
Ameerika Ühendriigid Anne McClain
Algselt Ovtšinin ja Hague:
11. oktoober 2018
(Ebaõnnestunud start)[14]
Kononenko, Saint-Jacques ja McClain:
3. detsember 2018
Sojuz MS-10
Sojuz MS-11
Liitusid 58. ekspeditsiooniga
58. ekspeditsioon ISS Expedition 58 Patch.svg Venemaa Oleg Kononenko
Kanada David Saint-Jacques
Ameerika Ühendriigid Anne McClain
Liitusid 57. ekspeditsioonist Liitusid 59. ekspeditsiooniga
59. ekspeditsioon ISS Expedition 59 Patch.svg Venemaa Oleg Kononenko
Kanada David Saint-Jacques
Ameerika Ühendriigid Anne McClain
Liitusid 58. ekspeditsioonist 25. juuni 2019 Sojuz MS-11 203
Venemaa Aleksei Ovtšinin
Ameerika Ühendriigid Christina Koch
Ameerika Ühendriigid Tyler Hague
14. märts 2019 Sojuz MS-12 Liitusid 60. ekspeditsiooniga
60. ekspeditsioon ISS Expedition 60 Patch.svg Venemaa Aleksei Ovtšinin
Ameerika Ühendriigid Tyler Hague
Liitusid 59. ekspeditsioonist 3. oktoober 2019 Sojuz MS-12 202
Ameerika Ühendriigid Christina Koch Liitusid 61. ekspeditsiooniga
Venemaa Aleksandr Skvortsov
Itaalia Luca Parmitano
Ameerika Ühendriigid Andrew Morgan
20. juuli 2019
Sojuz MS-13
61. ekspeditsioon ISS Expedition 61 Patch.svg Itaalia Luca Parmitano
Venemaa Aleksandr Skvortsov
Liitusid 60. ekspeditsioonist 6. veebruar 2020 Sojuz MS-13 200
Ameerika Ühendriigid Christina Koch 328
Ameerika Ühendriigid Andrew Morgan Liitus 62. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Skripotška
Ameerika Ühendriigid Jessica Meir
25. september 2019
13:57:43 UTC[15]
Sojuz MS-15
62. ekspeditsioon ISS Expedition 62 Patch.png Venemaa Oleg Skripotška
Ameerika Ühendriigid Jessica Meir
Liitusid 61. ekspeditsioonist 17. aprill 2020[16] Sojuz MS-15 205
Ameerika Ühendriigid Andrew Morgan 272
Venemaa Anatoli Ivanišin
Venemaa Ivan Vagner
Ameerika Ühendriigid Christopher Cassidy
9. aprill 2020 Sojuz MS-16 Liitusid 63. ekspeditsiooniga
63. ekspeditsioon ISS Expedition 63 Patch.png Ameerika Ühendriigid Christopher Cassidy
Venemaa Anatoli Ivanišin
Venemaa Ivan Vagner
9. aprill 2020 Sojuz MS-16 21. oktoober 2020[17] Sojuz MS-16 178
Ameerika Ühendriigid Douglas Hurley
Ameerika Ühendriigid Robert Behnken
30. mai 2020 SpaceX DM-2 2. august 2020 SpaceX DM-2 64
Venemaa Sergei Rõžikov
Venemaa Sergei Kud-Svertškov
Ameerika Ühendriigid Kathleen Rubins
14. oktoober 2020[18] Sojuz MS-17 Liitusid 64. ekspeditsiooniga
64. ekspeditsioon ISS Expedition 64 Patch.png Venemaa Sergei Rõžikov
Venemaa Sergei Kud-Svertškov
Ameerika Ühendriigid Kathleen Rubins
Liitusid 63. ekspeditsioonist 17. aprill 2021
04:55 UTC[19]
Sojuz MS-17 185
Ameerika Ühendriigid Michael Hopkins
Ameerika Ühendriigid Victor Glover
Jaapan Soichi Noguchi
Ameerika Ühendriigid Shannon Walker
16. november 2020
00:27:17 UTC[20]
SpaceX Crew-1 Liitusid 65. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Novitski
Venemaa Pjotr Dubrov
Ameerika Ühendriigid Mark Vande Hei
9 April 2021,
07:42:41 UTC[21]
Sojuz MS-18
65. ekspeditsioon ISS Expedition 65 Patch.png Ameerika Ühendriigid Shannon Walker
Ameerika Ühendriigid Michael Hopkins
Ameerika Ühendriigid Victor Glover
Jaapan Soichi Noguchi
Liitusid 64. ekspeditsioonist[22] 2. mai 2021
06:56:33 UTC
SpaceX Crew-1 167
Venemaa Oleg Novitski 17. oktoober 2021
01:14:05 UTC
Sojuz MS-18 190
Venemaa Pjotr Dubrov
Ameerika Ühendriigid Mark Vande Hei
Liitusid 66. ekspeditsiooniga
Jaapan Akihiko Hoshide
Ameerika Ühendriigid Shane Kimbrough
Ameerika Ühendriigid Megan McArthur
Prantsusmaa Thomas Pesquet
23. aprill 2021
09:49:02 UTC
SpaceX Crew-2
Venemaa Anton Škaplerov 5. oktoober 2021
08:55:02 UTC
Sojuz MS-19
66. ekspeditsioon ISS Expedition 66 Patch.svg Prantsusmaa Thomas Pesquet
Ameerika Ühendriigid Shane Kimbrough
Ameerika Ühendriigid Megan McArthur
Jaapan Akihiko Hoshide
Liitusid 65. ekspeditsioonist 9. november 2021
03:33 UTC
SpaceX Crew-2 199
Venemaa Pjotr Dubrov
Ameerika Ühendriigid Mark Vande Hei
30. märts 2022
Sojuz MS-19 355
Venemaa Anton Škaplerov[23] 176
Ameerika Ühendriigid Raja Chari
Ameerika Ühendriigid Thomas Marshburn
Saksamaa Matthias Maurer
Ameerika Ühendriigid Kayla Barron
11. november 2021
02:03:30 UTC
SpaceX Crew-3 Liitusid 67. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Artemjev
Venemaa Denis Matvejev
Venemaa Sergei Korsakov
18. märts 2022
15:55:18 UTC
Sojuz MS-21
67. ekspeditsioon ISS Expedition 67 Patch.png Ameerika Ühendriigid Thomas Marshburn
Ameerika Ühendriigid Raja Chari
Saksamaa Matthias Maurer
Ameerika Ühendriigid Kayla Barron
Liitusid 66. ekspeditsioonist 6 May 2022
04:43 UTC
SpaceX Crew-3 176
Venemaa Oleg Artemjev[24]
Venemaa Denis Matvejev
Venemaa Sergei Korsakov
29. september 2022
10:57 UTC
Sojuz MS-21 194.5
Ameerika Ühendriigid Kjell Lindgren
Ameerika Ühendriigid Robert Hines
Itaalia Samantha Cristoforetti
Ameerika Ühendriigid Jessica Watkins
27. aprill 2022
07:52:55 UTC
SpaceX Crew-4 Liitusid 68. ekspeditsiooniga
Venemaa Sergei Prokopjev
Venemaa Dmitri Petelin
Ameerika Ühendriigid Francisco Rubio
21. september 2022
13:54 UTC
Sojuz MS-22

Praegune ekspeditsioon[muuda | muuda lähteteksti]

Ekspeditsioon Embleem Meeskond Stardiaeg Lend üles Maandumisaeg Lend alla Kestus
(päevades)
68. ekspeditsioon ISS Expedition 68 Patch.svg Itaalia Samantha Cristoforetti[25]
Ameerika Ühendriigid Kjell Lindgren
Ameerika Ühendriigid Robert Hines
Ameerika Ühendriigid Jessica Watkins
Liitusid 67. ekspeditsioonist 14. oktoober 2022
20:55 UTC
SpaceX Crew-4 170,5
Venemaa Sergei Prokopjev[26]
Venemaa Dmitri Petelin
Ameerika Ühendriigid Francisco Rubio
28. märts 2023
(planeeritud)
Sojuz MS-22 ~188
Ameerika Ühendriigid Nicole Aunapu Mann
Ameerika Ühendriigid Josh Cassada
Jaapan Koichi Wakata
Venemaa Anna Kikina[27]
6. oktoober 2022
16:00:57 UTC
SpaceX Crew-5 Liituvad 69. ekspeditsiooniga
Venemaa Oleg Kononenko
Venemaa Nikolai Tšub
Ameerika Ühendriigid Loral O'Hara
märts 2023
(planeeritud)
Sojuz MS-23

Tulevased ekspeditsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Ekspeditsioon Embleem Meeskond Stardiaeg Lend üles Maandumisaeg Lend alla Kestus
(päevades)
69. ekspeditsioon Ameerika Ühendriigid Nicole Aunapu Mann
Ameerika Ühendriigid Josh Cassada
Jaapan Koichi Wakata
Venemaa Anna Kikina[28]
Liituvad 68. ekspeditsioonist Aprill 2023
(planeeritud)
SpaceX Crew-5 ~180
Venemaa Oleg Kononenko[26]
Ameerika Ühendriigid Loral O'Hara
September 2023
(planeeritud)
Sojuz MS-23 ~188
Venemaa Nikolai Tšub Liituvad 70. ekspeditsiooniga
Ameerika Ühendriigid Stephen Bowen[25]
Ameerika Ühendriigid Warren Hoburg
Mall:Riigi andmed UAE Sultan Al Neyadi
Venemaa Andrei Fedjajev
Aprill 2023
(planeeritud)
SpaceX Crew-6
Venemaa Aleksei Ovtšinin
Venemaa Oleg Plantov
September 2023
(planeeritud)
Sojuz MS-24

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "International Space Station Partners Adjust Spacecraft Schedule". NASA. Vaadatud 26. juuli 2018.
  2. "Expedition 43 Crew Departs Space Station, Lands Safely in Kazakhstan". NASA. Vaadatud 26. juuli 2018.
  3. "Soyuz lands safely in Kazakhstan". Spaceflight Now. Vaadatud 26. juuli 2018.
  4. "Launch, Docking Returns Space Station Crew to Full Strength". NASA. Vaadatud 26. juuli 2018.
  5. "UK astronaut Tim Peake returns to Earth". BBC News. Vaadatud 26. juuli 2018.
  6. "Expedition 48 Lands With Most Experienced NASA Astronaut". NASA. Originaali arhiivikoopia seisuga 21. mai 2017. Vaadatud 26. juuli 2018.
  7. "Soyuz TMA-20M crew return". Roscosmos. Originaali arhiivikoopia seisuga 26. märts 2019. Vaadatud 26. juuli 2018.
  8. "Crew Launches for Two-Day Ride to Station". NASA. Originaali arhiivikoopia seisuga 10. detsember 2021. Vaadatud 26. juuli 2018.
  9. "NASA Astronaut Kate Rubins, Crewmates Safely Return From the Space Station". NASA. Vaadatud 26. juuli 2018.
  10. "Soyuz MS-02 spacecraft docks with Expedition 49/50 crew". NASA Spaceflight. Vaadatud 26. juuli 2018.
  11. "'American Space Ninja' Back On Earth After Record-Breaking Flight". NPR. Vaadatud 26. juuli 2018.
  12. "Soyuz MS-05 returns crew back to Earth". NASA Spaceflight. Vaadatud 26. juuli 2018.
  13. "Soyuz MS-08 mission, first crew launch of 2018, docks with ISS". NASA Spaceflight. Vaadatud 26. juuli 2018.
  14. "A Russian Soyuz Rocket Launch Failed, But Its Abort Safety System Saved Lives". Space.com. Vaadatud 12. oktoober 2018.
  15. Launch, orbit and landing data
  16. "NASA Announces First Flight, Record-Setting Mission". NASA. 30. mai 2020.
  17. "Increment 63" (jaapani). JAXA. 30. mai 2020.
  18. "Источник: НАСА хочет купить еще одно место в российском "Союзе"" (vene). RIA Novosti. 30. mai 2020.
  19. "SOYUZ MS-17 CREW RETURNS TO EARTH AFTER 6 MONTHS ABOARD ISS". Spaceflight Insider. 17. aprill 2021. Vaadatud 16. oktoober 2022.
  20. "NASA, SpaceX Crew-1 Launch Update". NASA. Vaadatud 16. oktoober 2022.
  21. Zak, Anatoly (13. märts 2021). "Planned Russian orbital launches in 2021". RussianSpaceWeb.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. märts 2021. Vaadatud 14. märtsil 2021. A Soyuz-2-1a rocket to launch the Soyuz MS-18 spacecraft (Vehicle No. 748, ISS mission 64S)...
  22. "Expedition 64 Trio Undocks, Ends Station Mission". NASA. 16. aprill 2021. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. november 2021. Vaadatud 17. aprill 2021.
  23. "Soyuz MS-19 to send a "movie crew" to ISS". russianspaceweb.com. 22. oktoober 2021. Vaadatud 16. novembril 2021.
  24. "Russian cosmonaut assumes command of space station ahead of SpaceX's Crew-3 departure". Space.com. 4. mai 2022.
  25. 25,0 25,1 "Rubio Primed for Integrated Crew Ops, Cristoforetti, Prokopyev to Command Expedition 68a/b - AmericaSpace". www.americaspace.com (Ameerika inglise). 23. august 2022. Vaadatud 16. oktoobril 2022.
  26. 26,0 26,1 "Rubio Primed for Integrated Crew Ops, Cristoforetti, Prokopyev to Command Expedition 68a/b - AmericaSpace". www.americaspace.com (Ameerika inglise). 23. august 2022. Vaadatud 23. septembril 2022.
  27. "Распоряжение Правительства Российской Федерации от 10.06.2022 № 1532-р ∙ Официальное опубликование правовых актов ∙ Официальный интернет-портал правовой информации". publication.pravo.gov.ru. Vaadatud 16. oktoobril 2022.
  28. "Распоряжение Правительства Российской Федерации от 10.06.2022 № 1532-р ∙ Официальное опубликование правовых актов ∙ Официальный интернет-портал правовой информации". publication.pravo.gov.ru. Vaadatud 11. juunil 2022.