RAL-värvitoonide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
RAL Classicu värvilehvik
RAL-värvinäidiste komplekt plastmaterjalide jaoks
Värvinäidistega lehekülg RAL Designi värviatlasest, 2007

RAL (lühend tuleb standardi loonud organisatsiooni omaaegsest nimetusest Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen) on värvitoonide standardisüsteem, mida kasutatakse Euroopa riikides ja mille on loonud ning mida siiamaani haldab Saksamaal baseeruv ettevõte RAL GmbH[1]. Kõnekeeles mõistetakse RAL-värvide all toone RAL Classicu värvikaardil, mille normeeritud toone kasutatakse peamiselt lakkide ja pulbervärvide valmistamiseks, kuid tänapäeval on olemas kontrollpaneelid ka värviliste plastmaterjalide tootmiseks.

RAL-standard võeti kasutusele 1927. aastal, esialgu oli selles 40 värvitooni[2]. Täiendatuna on see kasutusel tänapäevani väga väheste muutustega.

RAL-standardi värvitooninäidiseid kasutavad ka paljud Eesti ettevõtted[3][4][5][6], kasutatakse ka paralleelselt Ruukki RR-värvikaardiga[7][8].

RAL Classicu värvitoonid[muuda | muuda lähteteksti]

Toonid on jaotatud baasvärvinimetuse järgi rühmadesse (1000 = kollased, 2000 = oranžid, 3000 = punased jne).

CIELAB väärtused ja värvinäidiste heksadetsimaalkoodid on antud ligikaudsed ning RGB-värvitoonid arvutiekraanil võivad varieeruda vastavalt kuvari kalibreeringule.

Kollased ja beežid[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 1000   76,02 –0,37 27,64 Grünbeige Green beige rohekasbeež
RAL 1001   74,99 05,10 24,64 Beige Beige beež RR 30 järgi beež
RAL 1002   73,45 06,83 33,80 Sandgelb Sand yellow liivakollane RR 24 järgi helekollane
RAL 1003   75,99 18,80 72,93 Signalgelb Signal yellow signaalkollane RR 25 järgi kollane
RAL 1004   71,42 15,28 69,28 Goldgelb Golden yellow kuldkollane
RAL 1005   65,65 12,30 61,90 Honiggelb Honey yellow meekollane
RAL 1006   68,20 21,13 65,98 Maisgelb Maize yellow maisikollane RR 26 järgi kollane
RAL 1007   68,38 25,44 67,13 Narzissengelb Daffodil yellow nartsissikollane Šveitsi matkaradade viitade värv
RAL 1011   59,92 11,35 29,17 Braunbeige Brown beige pruunikasbeež
RAL 1012   75,04 04,64 61,31 Zitronengelb Lemon yellow sidrunkollane
RAL 1013   88,13 00,19 09,67 Perlweiß Oyster white pärlvalge
RAL 1014   81,22 02,47 22,88 Elfenbein Ivory elevandiluuvalge
RAL 1015   86,40 02,06 15,48 Hellelfenbein Light ivory / Gaz's Beige hele elevandiluuvalge
RAL 1016   88,37 0–9,78 71,30 Schwefelgelb Sulfur yellow väävelkollane kiirabisõidukid Euroopas alates 2004. aastast[9]
RAL 1017   76,32 19,37 51,02 Safrangelb Saffron yellow safrankollane
RAL 1018   84,83 03,05 69,19 Zinkgelb Zinc yellow tsinkkollane
RAL 1019   62,62 04,31 12,94 Graubeige Grey beige hallikasbeež
RAL 1020   61,98 00,39 23,18 Olivgelb Olive yellow oliivjasbeež
RAL 1021   78,88 10,03 82,04 Rapsgelb Rape yellow rapsikollane Saksamaa lipu kollane laid
RAL 1023   79,07 10,46 80,50 Verkehrsgelb Traffic yellow Liiklus[märgi]kollane
RAL 1024   64,20 07,95 36,66 Ockergelb Ochre yellow ookerkollane
RAL 1026   95,36 –21,56 120,18 Leuchtgelb Luminous yellow kiirgavkollane
RAL 1027   58,15 05,83 47,68 Currygelb Curry karrikollane
RAL 1028   74,97 29,64 79,69 Melonengelb Melon yellow melonikollane Lufthansa logo taust lennukitel
RAL 1032   72,32 12,16 66,97 Ginstergelb Broom yellow leetpõõsakollane
RAL 1033   73,20 26,50 63,47 Dahliengelb Dahlia yellow daaliakollane
RAL 1034   72,73 21,40 45,09 Pastellgelb Pastel yellow pastellkollane
RAL 1035   54,79 00,35 11,86 Perlbeige Pearl beige pärljasbeež
RAL 1036   48,95 04,77 26,69 Perlgold Pearl gold pärljaskuldne
RAL 1037   70,28 26,19 64,79 Sonnengelb Sun yellow päikesekollane

Oranžid[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 2000   60,35 34,64 54,65 Gelborange Yellow orange kollakasoranž
RAL 2001   49,41 39,79 35,29 Rotorange Red orange punakasoranž
RAL 2002   47,74 47,87 33,73 Blutorange Vermillion vereoranž Berliini metroo U2-liini tunnusvärv
RAL 2003   66,02 41,22 52,36 Pastellorange Pastel orange pastelloranž Berliini metroo U9-liini tunnusvärv
RAL 2004   56,89 50,34 49,81 Reinorange Pure orange oranž
RAL 2005   62,26 87,83 94,26 Leuchtorange Luminous orange kiirgavoranž
RAL 2007   76,86 47,87 97,63 Leuchthellorange Luminous bright orange kiirgav heleoranž
RAL 2008   61,99 44,64 51,72 Hellrotorange Bright red orange hele punakasoranž
RAL 2009   55,83 47,79 48,83 Verkehrsorange Traffic orange liiklus[märgi]oranž
RAL 2010   55,39 40,10 42,42 Signalorange Signal orange signaaloranž
RAL 2011   61,76 38,16 52,39 Tieforange Deep orange sügavoranž
RAL 2012   57,75 40,28 30,66 Lachsorange Salmon orange lõheoranž
RAL 2013   40,73 32,14 34,92 Perlorange Pearl orange pärljasoranž

Punased[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 3000   42,40 43,24 25,00 Feuerrot Flame red tulipunane
RAL 3001   40,19 41,21 21,60 Signalrot Signal red signaalpunane
RAL 3002   39,82 41,84 22,04 Karminrot Carmine red karmiinpunane
RAL 3003   35,59 35,87 15,75 Rubinrot Ruby red rubiinpunane
RAL 3004   33,05 25,61 09,02 Purpurrot Purple red purpurpunane Vana Jawa Moto tsikli värv
RAL 3005   30,96 18,46 05,76 Weinrot Wine red veinipunane RR 798 järgi veinipunane
RAL 3007   28,34 08,14 02,22 Schwarzrot Black red mustjaspunane
RAL 3009   35,05 19,93 11,53 Oxidrot Oxide red oksiidpunane RR 29 järgi punane
RAL 3011   34,52 28,66 13,44 Braunrot Brown red pruunikaspunane RR 28 järgi pruunikaspunane
RAL 3012   63,81 20,79 20,45 Beigerot Beige red beežikaspunane
RAL 3013   40,70 36,67 21,37 Tomatenrot Tomato red tomatipunane
RAL 3014   60,17 32,49 12,58 Altrosa Antique pink vanaroosa
RAL 3015   72,73 20,48 03,96 Hellrosa Light pink heleroosa
RAL 3016   44,70 37,92 23,96 Korallenrot Coral red korallpunane
RAL 3017   54,24 44,26 16,87 Rosé Rose roseepunane
RAL 3018   50,77 49,15 19,86 Erdbeerrot Strawberry red maasikapunane
RAL 3020   44,66 52,03 32,26 Verkehrsrot Traffic red liiklus[märgi]punane Deutsche Bahn AG vedurid, Saksamaa lipu punane laid
RAL 3022   58,10 36,44 27,34 Lachsrot Salmon pink lõheroosa
RAL 3024   51,32 82,52 71,62 Leuchtrot Luminous red kiirgavpunane
RAL 3026   54,38 86,26 76,07 Leuchthellrot Luminous bright red kiirgav helepunane
RAL 3027   43,07 46,96 15,81 Himbeerrot Raspberry red vaarikpunane
RAL 3028   48,80 54,42 33,08 Reinrot Pure red punane meremärkide punane
RAL 3031   43,87 41,37 18,33 Orientrot Orient red oriendipunane
RAL 3032   26,88 41,34 19,40 Perlrubinrot Pearl ruby red pärljas rubiinpunane
RAL 3033   44,29 45,11 28,62 Perlrosa Pearl pink pärljasroosa

Violetsed[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 4001   49,10 17,35 –12,85 Rotlila Red lilac punakas sirelililla
RAL 4002   41,91 30,05 05,67 Rotviolett Red violet punakasvioletne
RAL 4003   56,81 40,89 05,53 Erikaviolett Heather violet kanarbikuvioletne
RAL 4004   32,22 24,83 00,06 Bordeauxviolett Claret violet bordoovioletne
RAL 4005   50,92 15,38 –23,06 Blaulila Blue lilac sinakas sirelililla Berliini metroo U6-liini tunnusvärv
RAL 4006   42,38 39,48 –14,94 Verkehrspurpur Traffic purple liiklus[märgi]purpur
RAL 4007   30,05 13,16 05,10 Purpurviolett Purple violet purpurvioletne RR 779 järgi baklažaanililla
RAL 4008   44,82 29,08 –18,58 Signalviolett Signal violet signaalvioletne
RAL 4009   60,59 10,38 0–2,88 Pastellviolett Pastel violet pastellvioletne
RAL 4010   50,39 48,95 04,24 Telemagenta Telemagenta Telemagenta Deutsche Telekomi tunnusvärv
RAL 4011   47,92 18,89 –20,83 Perlviolett Pearl violet pärlvioletne
RAL 4012   46,33 07,27 –11,94 Perlbrombeer Pearl blackberry pärljas põldmarjalilla

Sinised[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 5000   38,30 01,90 –19,45 Violettblau Violet blue violetjassinine
RAL 5001   35,43 07,52 –16,65 Grünblau Green blue rohekassinine
RAL 5002   33,11 08,43 –35,40 Ultramarinblau Ultramarine blue ultramariinsinine
RAL 5003   30,53 00,37 –16,68 Saphirblau Sapphire blue safiirsinine
RAL 5004   26,56 00,19 04,07 Schwarzblau Black blue mustjassinine
RAL 5005   38,35 05,03 –32,56 Signalblau Signal blue signaalsinine
RAL 5007   46,37 06,24 –21,71 Brillantblau Brilliant blue briljantsinine
RAL 5008   32,00 02,09 06,07 Graublau Grey blue hallikassinine
RAL 5009   41,22 09,56 –18,34 Azurblau Azure blue asuursinine RR 35 järgi sinine
RAL 5010   36,57 05,81 –28,94 Enzianblau Gentian blue emajuureõiesinine Berliini metroo U8-liini tunnusvärv
RAL 5011   28,21 01,11 08,72 Stahlblau Steel blue terassinine
RAL 5012   55,62 –13,84 –30,72 Lichtblau Light blue helesinine Berliini metroo U7-liini tunnusvärv
RAL 5013   29,81 01,67 –17,20 Kobaltblau Cobalt blue koobaltsinine
RAL 5014   53,79 02,64 –15,59 Taubenblau Pigeon blue tuvisinine
RAL 5015   51,13 –12,69 –34,21 Himmelblau Sky blue taevasinine Londoni jalgrattateede märgistuse värv[10]
RAL 5017   40,40 –10,67 –32,00 Verkehrsblau Traffic blue liiklusmärgisinine
RAL 5018   55,13 –27,27 08,47 Türkisblau Turquoise blue türkiissinine
RAL 5019   41,18 09,97 –25,87 Capriblau Capri blue Capri sinine
RAL 5020   32,30 –13,01 09,39 Ozeanblau Ocean blue ookeanisinine
RAL 5021   47,15 –29,26 09,32 Wasserblau Water blue vesisinine
RAL 5022   29,61 07,97 –21,50 Nachtblau Night blue öösinine Lufthansa tunnusvärv
RAL 5023   47,64 02,96 –21,18 Fernblau Distant blue kaugussinine
RAL 5024   60,50 09,53 –17,38 Pastellblau Pastel blue pastellsinine RR 34 järgi helesinine
RAL 5025   35,93 –11,81 –16,28 Perlenzian Pearl Gentian blue pärljas emajuureõiesinine RR 44 järgi sinine metallik
RAL 5026   16,00 07,84 –29,10 Perlnachtblau Pearl night blue pärljas öösinine

Rohelised[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 6000   48,70 –20,58 04,64 Patinagrün Patina green paatinaroheline
RAL 6001   43,86 –23,57 18,31 Smaragdgrün Emerald green smaragdroheline
RAL 6002   39,87 –19,39 16,95 Laubgrün Leaf green leheroheline RR 37 järgi roheline
RAL 6003   39,25 04,36 10,17 Olivgrün Olive green oliivroheline
RAL 6004   33,40 –13,17 03,07 Blaugrün Blue green sinakasroheline
RAL 6005   32,26 –13,69 02,85 Moosgrün Moss green samblaroheline
RAL 6006   33,04 01,11 04,17 Grauoliv Grey olive hallikas oliivroheline
RAL 6007   30,42 03,85 04,77 Flaschengrün Bottle green pudelroheline
RAL 6008   29,82 00,67 04,34 Braungrün Brown green pruunikasroheline
RAL 6009   29,81 05,74 03,12 Tannengrün Fir green kuuseroheline
RAL 6010   46,05 –20,46 22,24 Grasgrün Grass green rohuroheline
RAL 6011   53,24 –11,61 14,48 Resedagrün Reseda green reseedaroheline
RAL 6012   31,94 04,36 00,46 Schwarzgrün Black green mustjasroheline
RAL 6013   52,30 02,08 14,26 Schilfgrün Reed green kõrkjaroheline
RAL 6014   33,84 00,46 06,15 Gelboliv Yellow olive kollakas oliivroheline
RAL 6015   31,93 01,44 02,99 Schwarzoliv Black olive mustjas oliivroheline
RAL 6016   42,92 –32,22 06,72 Türkisgrün Turquoise green türkiisroheline Berliini metroo U3-liini tunnusvärv
RAL 6017   52,33 –23,24 26,15 Maigrün May green mairoheline
RAL 6018   59,83 –32,96 37,72 Gelbgrün Yellow green kollakasroheline Berliini metroo U1-liini tunnusvärv
RAL 6019   81,42 –12,57 13,50 Weißgrün pastel green valkjasroheline
RAL 6020   34,77 05,82 06,23 Chromoxidgrün Chrome green kroomoksiidroheline RR 11 järgi okkaroheline
RAL 6021   63,69 –11,28 14,13 Blassgrün Pale green kahvaturoheline RR 36 järgi heleroheline
RAL 6022   30,43 00,54 05,62 Braunoliv Brown olive pruunikas oliivroheline
RAL 6024   51,81 –38,02 15,50 Verkehrsgrün Traffic green liiklusmärgiroheline
RAL 6025   47,45 –13,45 21,37 Farngrün Fern green sõnajalaroheline
RAL 6026   39,25 –29,43 00,67 Opalgrün Opal green opaalroheline
RAL 6027   72,80 –19,82 03,62 Lichtgrün Light green heleroheline
RAL 6028   38,15 –12,86 03,82 Kieferngrün Pine green männiroheline
RAL 6029   44,18 –39,06 15,73 Minzgrün Mint green mündiroheline
RAL 6032   50,67 –33,25 14,76 Signalgrün Signal green signaalroheline avariivalgusti "Väljapääs/Exit" roheline
RAL 6033   54,93 –20,4 02,06 Minttürkis Mint turquoise münt–türkiisroheline
RAL 6034   69,16 –15,95 05,10 Pastelltürkis Pastel turquoise pastell–türkiisroheline
RAL 6035   29,14 –29,19 16,35 Perlgrün Pearl green pärljasroheline
RAL 6036   33,97 –29,04 00,68 Perlopalgrün Pearl opal green pärljas opaalroheline
RAL 6037   53,49 –46,77 34,32 Reingrün Pure green roheline meremärkide roheline
RAL 6038   63,64 –80,23 54,00 Leuchtgrün Luminous green kiirgavroheline

Hallid[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 7000   58,32 03,14 04,71 Fehgrau Squirrel grey talvehall
RAL 7001   63,81 02,22 04,05 Silbergrau Silver grey hõbehall RR 22 järgi hall
RAL 7002   54,51 00,09 10,69 Olivgrau Olive grey oliivjashall
RAL 7003   52,32 01,18 06,92 Moosgrau Moss grey samblahall
RAL 7004   65,77 00,20 00,81 Signalgrau Signal grey signaalhall
RAL 7005   50,00 01,55 00,82 Mausgrau Mouse grey hiirhall
RAL 7006   48,53 02,15 07,57 Beigegrau Beige grey beežikashall
RAL 7008   45,91 03,34 17,92 Khakigrau Khaki grey khakihall
RAL 7009   43,19 02,43 03,87 Grüngrau Green grey rohekashall
RAL 7010   42,69 02,09 02,04 Zeltgrau Tarpaulin grey presenthall
RAL 7011   41,52 01,68 02,72 Eisengrau Iron grey raudhall
RAL 7012   44,34 01,77 01,71 Basaltgrau Basalt grey basalthall
RAL 7013   39,21 00,59 06,33 Braungrau või ka
  • NATO-oliv
  • Steingrau-olive
Brown-grey või ka
  • NATO-olive
  • Stone-grey-olive
pruunikashall
RAL 7015   40,50 00,25 03,40 Schiefergrau Slate grey kiltkivihall
RAL 7016   33,84 01,33 02,83 Anthrazitgrau Anthracite grey antratsiithall
RAL 7021   30,65 00,43 01,22 Schwarzgrau Black grey mustjashall
RAL 7022   37,75 00,07 02,23 Umbragrau Umbra grey umbrahall
RAL 7023   55,60 01,45 04,52 Betongrau Concrete grey betoonhall
RAL 7024   36,97 00,13 03,32 Graphitgrau Graphite grey grafiithall RR 23 järgi tumehall
RAL 7026   34,71 03,02 02,48 Granitgrau Granite grey graniithall
RAL 7030   61,31 00,26 04,53 Steingrau Stone grey kivihall
RAL 7031   47,83 02,96 04,01 Blaugrau Blue grey sinakashall
RAL 7032   73,39 00,93 08,09 Kieselgrau Pebble grey klibuhall
RAL 7033   56,78 03,36 06,32 Zementgrau Cement grey tsementhall
RAL 7034   59,68 00,10 12,74 Gelbgrau Yellow grey kollakashall
RAL 7035   81,29 01,24 00,79 Lichtgrau Light grey helehall Intercity-Express (ICE) tekst
RAL 7036   63,49 01,27 00,78 Platingrau Platinum grey plaatinahall
RAL 7037   55,30 00,46 00,22 Staubgrau Dusty grey tolmhall
RAL 7038   72,97 01,50 02,97 Achatgrau Agate grey ahhaathall
RAL 7039   47,86 00,17 04,00 Quarzgrau Quartz grey kvartshall
RAL 7040   66,63 01,17 02,82 Fenstergrau Window grey aknahall RR 21 järgi helehall
RAL 7042   62,58 01,51 00,21 Verkehrsgrau A Traffic grey A liiklusmärgihall A
RAL 7043   40,23 01,28 00,00 Verkehrsgrau B Traffic grey B liiklusmärgihall B
RAL 7044   74,66 00,04 05,08 Seidengrau Silk grey siidhall
RAL 7045   62,71 01,24 02,14 Telegrau 1 Telegrey 1 telehall 1 1992 loodud Deutsche Bundesposti jaoks (Telekom)
RAL 7046   57,75 01,60 03,00 Telegrau 2 Telegrey 2 telehall 2 1992 loodud Deutsche Bundesposti jaoks (Telekom)
RAL 7047   81,43 00,01 00,10 Telegrau 4 Telegrey 4 telehall 4 1992 loodud Deutsche Bundesposti jaoks (Telekom)
RAL 7048   54,55 00,45 07,59 Perlmausgrau Pearl mouse grey pärljas hiirhall

Pruunid[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 8000   46,78 07,55 28,72 Grünbraun Green brown rohekaspruun
RAL 8001   50,62 17,02 31,31 Ockerbraun Ochre brown ookerpruun
RAL 8002   41,88 14,45 13,31 Signalbraun Signal brown signaalpruun
RAL 8003   42,56 15,59 21,67 Lehmbraun Clay brown savipruun
RAL 8004   43,78 22,83 20,22 Kupferbraun Copper brown vaskpruun RR 750 järgi kivipunane
RAL 8007   38,99 12,62 17,08 Rehbraun Fawn brown hirvepruun Berliini metroo U5- ja U55-liini tunnusvärv
RAL 8008   41,10 10,45 19,33 Olivbraun Olive brown oliivpruun
RAL 8011   33,98 10,04 10,97 Nussbraun Nut brown pähkelpruun
RAL 8012   34,39 17,06 10,17 Rotbraun Red brown punakaspruun
RAL 8014   31,99 04,77 07,71 Sepiabraun Sepia brown seepiapruun
RAL 8015   33,52 15,02 09,25 Kastanienbraun Chestnut brown kastanpruun
RAL 8016   31,19 09,63 07,56 Mahagonibraun Mahogany brown mahagonpruun
RAL 8017   30,60 05,99 04,34 Schokoladenbraun Chocolate brown šokolaadpruun RR 887 järgi šokolaadipruun
RAL 8019   31,46 02,12 01,10 Graubraun Grey brown hallikaspruun RR 32 järgi tumepruun
RAL 8022   25,08 01,18 00,67 Schwarzbraun Black brown mustjaspruun
RAL 8023   49,37 24,91 30,25 Orangebraun Orange brown oranžikaspruun
RAL 8024   42,93 11,88 15,90 Beigebraun Beige brown beežjaspruun
RAL 8025   44,00 07,95 11,73 Blassbraun Pale brown kahvatupruun RR 31 järgi pruun
RAL 8028   34,19 05,72 08,58 Terrabraun Terra brown mullapruun
RAL 8029   35,06 25,58 27,32 Perlkupfer Pearl copper pärljas vaskpruun RR 43 järgi vaskne

Mustad ja valged[muuda | muuda lähteteksti]

RAL-kood Värvinäidis CIELAB L* CIELAB a* CIELAB b* Saksa keeles Inglise keeles Eestikeelne tõlge Märkused
RAL 9001   90,40 00,66 06,64 Cremeweiß Cream kreemvalge
RAL 9002   86,05 00,89 04,21 Grauweiß Grey white hallikasvalge
RAL 9003   94,13 00,55 00,81 Signalweiß Signal white signaalvalge
RAL 9004   28,66 00,24 00,66 Signalschwarz Signal black signaalmust RR 33 järgi must
RAL 9005   25,33 00,13 00,16 Tiefschwarz Jet black sügavmust Saksamaa lipu must laid
RAL 9006   67,77 00,58 00,76 Weißaluminium White aluminium valge alumiiniumivärv RR 40 järgi hõbe
RAL 9007   59,39 00,01 02,34 Graualuminium Grey aluminium hall alumiiniumivärv RR 41 järgi tume hõbe
RAL 9010   94,57 00,47 04,14 Reinweiß Pure white valge
RAL 9011   26,54 00,05 01,13 Graphitschwarz Graphite black grafiitmust
RAL 9016   95,26 00,76 02,11 Verkehrsweiß Traffic white liiklusmärgivalge
RAL 9017   27,25 00,44 00,51 Verkehrsschwarz Traffic black liiklusmärgimust
RAL 9018   82,71 02,06 01,93 Papyrusweiß Papyrus white papüürusvalge
RAL 9022   65,38 00,43 00,34 Perlhellgrau Pearl light grey pärljas helehall
RAL 9023   57,32 00,31 00,98 Perldunkelgrau Pearl dark grey pärljas tumehall RR 45 järgi grafiit metallik

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]