Prits Liblik

Allikas: Vikipeedia

Prits Liblik (9. november 1944 Oldenburg, Saksamaa23. detsember 2012 Tallinn) oli eesti ettevõtja.

Ta oli Saaremaa spaahotellide ainuomanik ja seeläbi saare üks mõjukamaid ettevõtjaid.

Libliku eestvõttel on rajatud Saaremaale spaahotellid Saaremaa Valss (renoveeritud 1997), Meri (2000), Rüütli (2002) ja külalistemaja Merineitsi (2001). Merit ja Rüütlit käisid avamas ka sama nime kandnud Eesti presidendid.

Liblikule kuulunud AS Kuressaare Sanatoorium annab tööd veidi enam kui sajale inimesele.

2012. a. oktoobris ilmunud Äripäeva Rikaste TOP-is jagas Liblik 400.–407. kohta 5,6 miljoni euro suuruse varandusega.

2004. aastal kirjutas Äripäev, et Saaremaad valitsevad Vjatšeslav Leedo ja Prits Liblik, kelle nõusolekuta ei toimu saare ärimaailmas midagi olulist. Kui Saaremaal sooviti panna püsti uus äri, küsiti tavaliselt enne Libliku käest nõu. Liblik oli ka mees, kes lahendas Saaremaal tegutsevate firmade vahel tekkinud konflikte.

Pärast Tihemetsa sovhoostehnikumi ja EPA lõpetamist töötas Liblik Saaremaa autobaasis autojuhina, Saare Kaluris automajandi juhataja asetäitjana, Sõrve sovhoosi peainseneri ja direktorina ja ATK esimehena. Hiljem juhtis ta Saare Tootjate Liitu ning oli spaaäri kõrvalt ka Valjala Söödatehase ASi nõukogu esimees. Kuni viimase ajani oli ta ka Salme vallavolikogu esimees. Samuti on ta olnud EKP Kingissepa Rajoonikomitee I sekretär[1].

Prits Libliku poeg Tullio Liblik on edukas kinnisvaraettevõtja, kes laiemalt tuntuks sai maadevahetuse kohtuasjas. Poeg Ago Liblik (1967–2016) oli samuti ettevõtja.

Prits Liblik suri pühapäeval, 23. detsembril 2012 Tallinnas haiglas olles[2],[3].

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]