Pihtla valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Pihtla valla lipp

Pihtla valla lipp on endise Eesti haldusüksuse Pihtla valla lipp.

Lipp kinnitati 12. juunil 1997.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Pihtla valla lipuks on ruudukujuline vapilipp. Kangas on jagatud kahe ümberpööratud S-lõikega, mis moodustavad kaldjaotuse lehvipoolsest ülanurgast vardapoolsesse alanurka, siniseks ja kollaseks väljaks. Vardapoolne väli on sinine, lehvipoolne kollane. Mõlemal väljal on üks S-lõikest lähtuv vastandvärvi tähtrist.

Lipu normaalsuurus on 105×105 cm.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Pihtla valla maad on kunagi taevaste vägede poolt ära märgitud (Kaali järv - meteoriidikraater), mida on silmas peetud ka valla lipu kujundamisel. Sinine on taeva ja vee, aga samuti vaimsuse ja puhtuse võrdkuju. Kollane on tule, energia, vilja ja jõukuse sümbol. Diagonaalteljel olevad tähtristid kujutavad muistset sündmust, mil taevast langev täht lõikus maapinda. Langemiskohta jäi sügav kraater, millest veega täitudes tekkis omapärane järv. Tähtrist meenutab ka ristiusu peamist sümbolit – risti.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Pihtla valla lipu kujutist võis kasutada vallavolikogu, vallavalitsuse ja tema struktuuriüksuste ning vallaasutuste pitsatitel, dokumendiplankidel, trükistel, embleemidel, meenetel ja siltidel kujunduselementidena. Muudel juhtudel reguleeriti lipu kujutise kasutamist vallavalitsuse poolt.
  2. Pihtla valla lipu heiskamisel koos Eesti riigilipuga või mõne teise riigi lipuga asus valla lipp lippude poolt vaadates vasakul.
  3. Valla lipp ei tohtinud olla suurem Eesti riigilipust.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]