Pete Wentz

Allikas: Vikipeedia
Pete Wentz
Sünninimi Peter Lewis Kingston Wentz III
Sündinud 5. juuni 1979 (44-aastane)
Päritolu Wilmette, Illinois
Stiilid metalcore, pop punk, alternatiivrokk
Elukutse basskitarrist, laulusõnade autor, näitleja
Tegev 1992–olevik
Plaadifirma Decaydance, Fueled by Ramen, Island
Seotud esitajad Fall Out Boy, Arma Angelus
Veebileht www.petewentz.com
www.falloutboyrock.com

Peter Lewis Kingston Wentz III (sündinud 5. juunil 1979) on Chicago päritolu bändi Fall Out Boy basskitarrist.

Tal on oma rõivafirma Clandestine Industries, plaadifirma Decaydance Records ja ööklubi Angels & Kings. Ta juhtis MTV saadet "FNMTV".

Noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Pete Wentz sündis USA Illinoisi osariigis Chicago äärelinnas Wilmette'is. Ta ema Dale Wentz on pärit Hawaiilt ja töötab keskkooli vastuvõtu nõustajana. Tema isa Pete Wentz II on advokaat. Pete kasvas üles pere vanima lapsena, tal on vend Andrew ja õde Hillary.

Pete käis New Trieri keskkoolis ja North Shore Country koolis, kus ta oli ka jalgpallur. 1997. aastal astus ta DePauli Ülikooli õppima politoloogiat. Pärast esimest semestrit jättis ta õpingud pooleli, sest otsustas keskenduda muusikale.

Wentz peab oma varaseimaks muusikaliseks mälestuseks ansambli The Foundations lugu "Build Me Up Buttercup", mida ta kuulis isa auto tagaistmel istudes.

Muud projektid[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjutamine[muuda | muuda lähteteksti]

Wentz on kirjutanud raamatu "The Boy With the Thorn In His Side", mille aluseks on tema lapsepõlve õudusunenäod. Pealkiri viitab The Smithsi albumil "The Queen Is Dead" olevale loole. Tema teist raamatut "Rainy Day Kids" ei avaldatud. Praegu kirjutab Wentz koos ansambli The Academy Is... laulja William Beckettiga raamatut.

Clandestine Industries[muuda | muuda lähteteksti]

Clandestine Industries toodab peamiselt riideid, kuid ka raamatuid ja muud kaupa. 2. augustil 2007 hakati partneriteks moefirmaga DKNY. Pete on astunud üles modellina DKNY/Clandestine'i reklaamival veebilehel.

Decaydance Records[muuda | muuda lähteteksti]

Wentzi plaadifirma Decaydance, mis allub Fueld by Ramenile on allkirjastanud 11 artisti/bändi, tuntuimaks neist Panic! at the Disco. Decaydance'i logoks on Pete'i kõhul asetsev bartskull'i tätoveering.

Bartskull Films[muuda | muuda lähteteksti]

Wentzi ettevõte Bartskull Films andis DVD-l välja filmi "Release the Bats", mille osatäitjateks on Pete, tema bändikaaslased ja mõned ta sõbrad. Nüüd töötatakse filmi järje kallal.

Basskitarr[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aasta aprillis tuli välja Pete'i kujundatud basskitarr. Sellel on kasutatud värve must ja punane ning bartskull'i kujutist.

Angels & Kings[muuda | muuda lähteteksti]

Wentz koos oma bändikaaslastega ansamblitest Cobra Starship, The Academy Is... ja Gym Class Heroes'i liikmetega avas New Yorgis ööklubi Angels & Kings. Klubi on tuntud ka nime AK-47 all. Nüüdseks on klubi laienenud ka Chicagosse, selle omanikeks on Wentz, Perez Hilton ja kaks teist äripartnerit.

Näitlemine[muuda | muuda lähteteksti]

Wentz osales mitmes sarja "One Tree Hill" osas, mängides sarja ühe peategelase kallimat.

6. veebruaril 2008 teatati, et Wentz on üks võimalikke osatäitjaid Juno järjes. On öeldud, et film räägib emobändist. Veel kaks võimalikku osatäitjat olid Joel Madden bändist Good Charlotte ja Chad Michael Murray.

Pete mängis ka lühifilmis "Goodnight Moon".

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

2005. aasta veebruaris üritas Wentz teha enesetappu. Ta võttis Ativani üledoosi, misjärel pidi veetma nädala haiglas. Ta ütles intervjuus ajakirjale: "Ma eraldasin end üha enam ja enam ning mida rohkem ma end eraldasin, seda enam eraldatuna ma end tundsin. Ma ei maganud. Ma lihtsalt tahtsin, et mu pea välja lülituks. Ma tahtsin mõtlemise lõpetada." Pärast haiglast koju saamist kolis Wentz tagasi vanemate juurde.

Enesetapukatsest kirjutas ta laulu "7 Minutes in Heaven (Atavan Halen)", mis ilmus Fall Out Boy albumil "From Under The Cork Tree". Laulus kõlab ka Panic! at the Disco laulja Brendon Urie hääl.

Hiljem rääkis ta enesetapukatsest veebilehele Halfofus.com, kus tõdes, et Jeff Buckley versioon Leonard Coheni laulust "Hallelujah" päästis ta elu. Laulu "Hallelujah" viisi on kasutatud ka Fall Out Boy albumil "Infinity On High" kõlavas laulus "Hum Hallelujah", mis räägib samuti enesetapukatsest.

2006. aasta märtsis ilmusid avalikkuse ette Wentzi alastipildid. Väidetavalt tahtis Pete saata fotosid naisele, kellest ta huvitatud oli. Wentz ise ütles, et tundis end umbes 24 tundi pärast toimunut halvasti, hiljem aga naeris ka ise selle üle. Muusikavideos singlile "This Ain't a Scene, It's an Arms Race" on stseen, mis vihjab sellele intsidendile. Samas on ta öelnud intervjuus, et tahtis selle sündmuse pärast bändist lahkuda.

Pete on öelnud, et oma 27. eluaastal oli ta pidevalt ravimite mõju all ega uskunud, et näeb oma 28. sünnipäeva. Bändikaaslane Patrick Stump ütles, et neil oli isegi pöördloendusega kell 5. juunini, mille hommikul helistaski mänedžer bändiliikmetele, karjudes telefoni: "Ta jäi ellu!".

17. mail 2008 toimusid Pete'i ja Ashlee Simpsoni pulmad.