Brendon Urie

Allikas: Vikipeedia
Brendon Urie
Sünninimi Brendon Boyd Urie
Tuntud kui Brendon Urie
Sündinud 12. aprill 1987 (36-aastane)
Päritolu Las Vegas, Nevada
Elukutse solist, kitarrist
Pill klahvpillid, akordion, klaver, trompet, basskitarr, trummid, kitarr
Plaadifirma Fueled by Ramen, Decaydance
Seotud esitajad Panic! at the Disco
Veebileht [[1]]

Brendon Boyd Urie (sündinud 12. aprillil 1987 Las Vegases) on rokkbändi Panic! at the Disco solist ja kitarrist.

Brendon on pärit usklikust perest, kus tal on veel kolm venda ja üks õde. Kuni 17-aastaseks saamiseni oli ta Jeesus Kristuse Viimsepäeva Pühakute Kiriku liige ning mormoon, nagu tema ülejäänud peregi, kuid lahkus usust, sest ei uskunud enam sellesse ideoloogiasse. Keskkooli viimasel aastal kolis Brendon pere juurest eraldi elama, kuna vanemad ei toetanud tema otsust mitte minna ülikooli ja selle asemel hoopis bändi teha ning samuti tekkisid usulised lahkarvamused.

Ta õppis Palo Verde keskkoolis. Seal kohtus ta ka Brentiga, kelle kaudu sattuski bändi Panic! at the Disco. Algul pakuti talle kitarristi kohta, kuid kui Brendon ühes bändiproovis Ryani (bändi algse solisti) eest tolle haigestumise tõttu laulma pidi, olid teised bändiliikmed vaimustuses tema laulmisoskusest ning Uriest sai Panic! At The Disco solist.

Peale Panic!u on kaasa teinud ka ansambli Fall Out Boy loomingus taustalauljana nende lugudes "7 Minutes In Heaven (Atavan Halen)", "What a Catch, Donnie" ja "A Little Less Sixteen Candles, A Little More Touch Me" (teda on võimalik näha viimase laulu muusikavideos).

Peale kitarri oskab Brendon veel mängida klaverit, klahvpille, akordioni, trumme, löökpille ja basskitarri.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Brendon on 174 cm pikk. Tema hüüdnimed on B, Bren, Bden, Beebo.

Ta vasakule käele on tätoveeritud klaveriklahvistik ning selle ümber hibiskid (Brendoni lemmiklilled ning tähistavad tema Hawaii päritolu), tema iidoli ja lemmiklaulja Frank Sinatara nägu, P-täht (tähistab Panic! At The Discot), põlev lauluraamat (ingl k gospel, tähistab bändi muusikalist taassündi ja neljanda albumi tuuri "The Gospel Tour"), albumiga "Death Of A Bachelor" seotud tätoveering, Brendoni lemmikbändi Every Time I Die albumi "New Junk Aesthetic" kaanepilt, tema abikaasa Sarah Urie lemmiklill kollane roos, mille sisse on tätoveeritud pilt Sarah' silmast ning viimaks Panic! At The Disco logo.

Tal on lapsepõlves diagnoositud ADHD, kuid täiskasvanuna ei võta ta enam ravimeid, sest ei tundnud end ravimite mõju all iseendana.