The Academy Is...

Allikas: Vikipeedia
The Academy Is...
Tuntud kui TAI
Päritolu Chicago, Illinois, USA
Stiilid indie rock
pop punk
Tegev 2003–2011, 2015
Plaadifirma Decaydance
Fueled by Ramen
Atlantic Records
Veebileht www.theacademyis.com
Endised liikmed
William Beckett
Michael Carden
Adam T. Siska
Andy Mrotek
Michael Guy Chislett
Mike DelPrincipe
Adrian LaTrace Jr.
Tom Conrad
William Beckett 2007

The Academy Is... oli Chicago päritolu rokkansambel. Bändi algne nimi oli "The Academy", kuid "Is..." lisati nimele 2004. aastal, et ei tekiks probleeme teise samanimelise ansambliga.

Nad tegid koostööd plaadifirmaga Decaydance ning on välja andnud kolm stuudioalbumit: "Almost Here", "Santi" ja "Fast Times at Barrington High".

Bänd teatas lahkuminekust 8. oktoobril 2011. aastal. 2015. aastal küll taasühineti, kui mängiti Riot Festil Chicagos ja tehti albumi "Almost Here" 10 aasta täitumise puhul turnee, kuid hiljem pole bänd ametlikust laialiminekust või tegutsemisplaanidest teateid jaganud.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Bändi algus (2002)[muuda | muuda lähteteksti]

William Beckett (solist) ja Michael Carden (kitarrist), kes mängisid algselt rivaalitsevates bändides, tulid esmalt kokku 2002. aastal. Bänd moodustati aasta hiljem, kui gruppi lisandus basskitarrist Adam T. Siska, teine kitarrist Adrian LaTrace Jr ja trummar Mike DelPrincipe.

2004. aastal salvestati stuudios esimene EP "The Academy", mis ilmus plaadifirma LLR Recordingsi all. Sama plaadifirma andis 2002. aastal välja ka Becketti sooloprojekti Remember Maine'i debüütalbumi "The Last Place You Look". Pete Wentz Fall Out Boyst kuulas bändi uut EP-d ning oli nii vaimustuses, et veenis Fueled by Ramen'i agente bändiga lepingut allkirjastama.

"Almost Here" (2005)[muuda | muuda lähteteksti]

2004. aastal läks bänd Floridasse, et seal salvestada debüütalbum "Almost Here", mille produtsendiks sai James Paul Wisner. Pärast suveturneed lahkus bändist LaTrace, kelle asemele tuli Tom Conrad. Ka vahetus bändi trummar, kui DelPrincipe lahkus ja bändiga liitus Andy "The Butcher" Mrotek. Bänd asus turneele bändidega Fall Out Boy, Something Corporate, Midtown, Matchbook Romance, Motion City Soundtrack ja Armor for Sleep. 2005. aasta suvel oli bändil ka esimene turnee peaesinejatena.

26. oktoobril 2006 teatas The Academy Is..., et kitarrist Tom Conrad lahkus bändist. Uueks bändiliikmeks sai Michael Guy Chislett.

"Santi" (2007)[muuda | muuda lähteteksti]

2006. aasta Warped Touri ajal hakkas bänd kirjutama laule teise albumi jaoks. Nad lendasid Los Angelesse ja salvestasid albumi, mille produtsent oli Butch Walker. 26. jaanuaril 2007 lekitati "LAX to O'Hare" bändi Absolute Punki profiilil. Album "Santi" anti välja 23. aprillil 2007 plaadifirma Fueled by Rameni kaudu.

Esimese singlina teiselt albumilt tuli välja lugu "We've Got A Big Mess On Our Hands".

The Academy Is... asus "Honda Civic Tour 2007" turneele koos Fall Out Boy, +44, Cobra Starshipi ja Paul Walliga. "Santi" turneel "The Sleeping With Giants" olid soojendusesinejateks The Rocket Summer, Armor for Sleep ja Sherwood.

"Fast Times at Barrington High" (2008)[muuda | muuda lähteteksti]

Bändi kolmas stuudioalbum "Fast Times at Barrington High" tuli välja 19. augustil 2008. aastal Fueled by Rameni all. Esimene singel "About a Girl" lisati bändi MySpace'i lehele 15. juulil.

TAITV[muuda | muuda lähteteksti]

TAITV ehk The Academy Is... TV oli bändi loodud video taskuhäälingusaade, mida tehti selleks, et fännid oleksid bändiga rohkem seotud ja nende tegemistega kursis. TAITV kolmas hooaeg alustas 1. juunil 2008. Saadete filmimisega tegeles bändi fotograaf ja sõber Jack Edinger.

TAITV-s osales ka Ryland Blackinton (Cobra Starship), kellel oli seal oma show, kus täitis Guy Ripley osa. Lisaks on TAITV-s osalenud ka All Time Low, We The Kings, Fall Out Boy, Cobra Starship ja paljud teised.

Saadete tegemine peatati, kui bänd koostegutsemise lõpetas.

Külalisetteasted[muuda | muuda lähteteksti]

Good Charlotte'i albumilt "Greatest Remixes" (2008) tegi The Academy Is... remiksi laulust "Hold On".

William Beckett töötas koos Gabe Saporta, Travis McCoy ja Mijaga loo "Bring It" kallal, mis oli ka filmis "Snakes On A Plane".

William Beckett on kaasa teinud Fall Out Boy lauludes "Sophomore Slump or Comeback of the Year" ("From Under the Cork Tree") ja "What a Catch, Donnie" ("Folie à Deux")

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]

EP-d[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Albumi "Almost Here" singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Albumi "Santi" singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Albumi "Fast Times at Barrington High" singlid[muuda | muuda lähteteksti]