Pärnu lipp

Allikas: Vikipeedia
Pärnu lipp

Pärnu lipp on Pärnu maakonnas asuva Eesti linna Pärnu lipp.

Lipp on kinnitatud 1993. aastal.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Pärnu linna lipp on ristkülikukujuline sinine kangas, millel on valge rist.

Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 1:1,8 ning normaalsuurus 180×100 cm, risti harude laius on 20 cm; vardapoolsete siniste väljade pikkus on 60 cm, lipu lehviva otsa siniste väljade pikkus on 100 cm.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

Pärnu linna lipp heisatakse:

  1. alaliselt Pärnu Raekoja Uue tänava ja Nikolai tänava poolsete sissekäikude juurde lipuvardaga vastavasse hoidjasse, linnavalitsuse struktuuriüksuste peasissekäikude juurde lipuvardaga vastavasse hoidjasse;
  2. ajutiselt linna pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, samuti muudel avalikel üritustel linnavalitsuse korralduse alusel.
  3. Linnalipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes linnavolikogu otsuse või linnavalitsuse korraldusega linnale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel. Teistele omanikele on sellised otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.
  4. Pärnu linna lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  5. Kui Pärnu linna lipp heisatakse koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse Eesti maakonna, valla või muu lipuga, asub linnalipp lippude poolt vaadatuna vasakul Eesti riigilipust, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muust lipust.
  6. Maapinnalt tõusva lipumasti kõrgus on ligikaudu kuus korda suurem lipu laiusest, seinalipuvarda pikkus on ligikaudu kolm korda suurem lipu laiusest.
  7. Heisatud linnalipul jääb lipukanga alumine serv maapinnast vähemalt kolme meetri kõrgusele.
  8. Lipp peab olema puhas ja terve.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]