Oleg Gross

Allikas: Vikipeedia

Oleg Gross (sündinud 11. jaanuaril 1952 Kivi-Vigalas) on eesti ettevõtja.

Lõpetas 1970 Rakvere 1. Keskkooli ja 1976 Eesti Põllumajandusakadeemia maakorralduse erialal. 1976–1991 oli Viru kolhoosi melioraator ehk maaparandusagronoom.

Aastast 1991 on Gross OG Elektra ASi juhatuse esimees ja ainuomanik. Aastast 2000 on ta ka ASi OG Elektra Tootmine juhatuse esimees ja ainuomanik. Kui OG Elektra ühendab ligi seitsekümmet üle Eesti Grossi Toidukaupade nime all tegutsevat kauplust, siis OG Elektra Tootmise alla on Oleg Gross koondanud oma lihatööstused, pagaritööstuse ja köögivilja töötlemise. Grossi firma AveC Kirjastuse AS annab välja Lääne-Virumaal levitatavat nädalalehte Kuulutaja.

2016. aastal oli tema varade väärtus Äripäeva hinnangul 98,83 miljonit eurot ning ta paigutus sellega Eesti rikaste edetabelis 15. kohale.[1]

Gross on toetanud Eesti rallisporti ja on pikaajaline Ott Tänaku toetaja. Lisaks on ta toetanud ka Rakvere Tarva korvpalliklubi ja teisi Lääne-Virumaal tegutsevaid spordiorganisatsioone.[2]

Poliitiline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Gross kandideeris Rakvere linnavolikokku 1993., 1996. ja 1999. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel kohaliku valimisliidu nimekirjas ning on olnud ka Rakvere linnavolikogu liige.

Oleg Gross kandideeris 1999. aasta Riigikogu valimistel Mõõdukate nimekirjas ning 2003. aasta Riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Rallisõitja Georg Gross on tema poeg. Tema tütar Gea Gross on ASi OG Elektra juhatuse esimees ja kaubandusjuht.[4]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]