Nicolás Castillo

Allikas: Vikipeedia

Medalikohad
Copa América
Kuld Copa América Centenario

Nicolás Ignacio Castillo Mora (sündinud 14. veebruaril 1993 Santiagos) on Tšiili jalgpallur, kes mängib ründajana Mehhiko kõrgliiga klubis Club América ja Tšiili jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri Tšiili kõrgliiga klubis Universidad Católica, mille põhimeeskonnas debüteeris ta 2011. aastal. 2014. aastal suundus ta Euroopasse, liitudes Belgia kõrgliiga klubiga Club Brugge. Klubikarjääri jooksul on ta mänginud veel Saksamaa kõrgliiga klubides 1. FSV Mainz 05, Itaalia kõrgliiga klubis Frosinone, Mehhiko kõrgliiga klubis Pumas UNAM ja Portugali kõrgliiga klubis Lissaboni Benfica. Club Bruggest mängis ta vahepeal laenul taas Universidad Católicas, kellega tuli hooaegadel 2015–16 ja 2016–17 Tšiili meistriks. Mõlemal hooajal oli ta Tšiili kõrgliiga suurim väravakütt. Euroopa klubides ei ole Castillo suurt edu saavutanud, kuid see-eest 2017–18 talve hooajal lõi ta Pumas UNAM-i meeskonnas Mehhiko kõrgliigas 11 väravat ja oli liiga resultatiivsuselt teine mängija.

2013. aasta juunioride maailmameistrivõistlustel oli Castillo nelja väravaga Tšiili suurim väravakütt. Tšiili jalgpallikoondises tegi ta debüüdi sama aasta 2013 MM-i valikmängus Peruu vastu. Koondisekarjääri esimese värava lõi ta 27. mail 2016 sõprusmängus Jamaica vastu. 2016. aastal võitis ta Tšiili koondisega Copa América Centenario.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Universidad Católica
Club Brugge
América

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]