Matt Shadows

Allikas: Vikipeedia
M. Shadows, Rock im Park 2014

Matt Shadows (kodanikunimega Matthew Charles Sanders, sündinud 31. juulil 1981) on USA bändi Avenged Sevenfold laulja.

Matt Shadows oli punkbändis Successful Failure, kellele ta kirjutas laulu 'Streets', mis hiljem on esitatud ka Avenged Sevenfoldi poolt.

Ta on olnud pikka aega (alates kuuendast klassist) koos oma tüdruksõbra Val Dibenedettoga. Matti kirjutatud power-ballaadid "Warmness on the Soul" (Sounding the Seventh Trumpet) ja "Seize the Day" (City of Evil) on pühendatud Valile.

Inglismaal lõhkes tal esinemise ajal kõris veresoon, mis oli tingitud tema "hardcore" karjumisest. Seda karjumist on kuulda ka plaatidelt, mis on välja antud enne "City of Evilit". Kuulujuttude järgi oli see tema laulmisstiili muutumise põhjuseks, aga ta hääl taastus kiiresti, pärast paari operatsiooni ja tuntud vokaalitreenija Ron Andersoni juures õppimist. Sellegipoolest on Matt Shadows ühes intervjuus öelnud, et see polnud tema laulmisstiili muutumise põhjuseks, "Ron õpetas mind karjuma veel paremini kui kunagi varem, aga see ei lähe meie praeguse stiiliga kokku," räägib Matt.

Ron Anderson, kes on töötanud Axl Rose'iga (Guns N' Roses), Scott Weilandiga (Velvet Revolver) ja Chris Cornelliga (Soundgarden), aitas Matt Shadowsil saavutada need võimsad vokaalid, mis on iseloomulikud tema iidolitele. Selline muutus muutis väga palju bändi mainet, hardcore'i fännid olid vihased, uus stiil aga leidis palju uusi fänne.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Esimese tätoveeringu tegi Matt siis, kui ta oli 15-aastane. Muude tätoveeringute hulgas on tal tätoveeritud ka "Sounding the Seventh Trumpeti" kaanepilt, üle rinna ja suur "Deathbat" ehk Avenged Sevenfoldi logo, üle kõhu. Matt ja Avenged Sevenfoldi trummar The Rev käisid koos katoliiklikus koolis.

Ta on allergiline heina vastu ja mängis ülikoolis korvpalli. Matt räägib, et ta oleks elukutseline korvpallur, kui ta poleks Avenged Sevenfoldis.

Samuti kannab ta kullast hambakatteid. Teda on nähtud kandmas ka hõbedast hambakatteid, mida ta kandis "Beast and the Harloti" videos.

"Ta on lahe tüüp. Ta on hirmutu liider ja parim laulja – nii loominguline kui olla annab." – Synyster Gates