Märjamaa alevi lipp

Allikas: Vikipeedia
Märjamaa alevi lipp

Märjamaa alevi lipp oli Eesti haldusüksuse Märjamaa alevvalla lipp.

Lipp oli kasutusel 22. maist 1995 kuni 20. oktoobrini 2002, mil ühineti koos Loodna valla ja Märjamaa vallaga ühtseks Märjamaa vallaks.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Valgel ristkülikukujulisel lipul oli kolm punast lainelist horisontaallaidu, mille laius, kaugus lipu servast ja omavahel oli 1/7 lipu laiusest. Lipu normaalsuurus oli 105x165 cm, laiuse ja pikkuse suhe on 7:11 ühikut.

Lipu kasutamine[muuda | muuda lähteteksti]

Lipp heisati:

  1. Alaliselt alevivalitsuse haldushoonel.
  2. Ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide hoonetel ja elamutel ­ Eesti Vabariigis kehtiva seadusandlusega määratud riiklikel pühadel ning tähtpäevadel, rahvuspühadel ja teistel pidupäevadel.
  3. Eesti Vabariigi Valitsuse korraldusel.
  4. Volikogu otsusega.
  5. Valitsuse korraldusega.
  6. Hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  7. Koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või selle omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, alevi, valla või muu lipuga, asus alevi lipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.

Alevi lippu võis heisata ka tseremooniatel ja teistel avalikel pidulikel üritustel, mida korraldavad Eesti riiklikud ja ühiskondlikud organid, ettevõtted, asutused ja organisatsioonid, samuti perekondlikel pidulikel üritustel.

Alevi lipu heiskamise võis teha kohustuslikuks üksnes volikogu otsuse või valitsuse korraldusega alevile kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel. Teistele omanikele olid need otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.

Alevi lipu valmistamine ja kasutamine toimus ainult valitsuse loal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]