Kuumad seitsmekümnendad

Allikas: Vikipeedia

"Kuumad seitsmekümnendad" (That '70s Show) on USA teismeliste situatsioonikomöödia, mida näitas telekanal Fox 23. augustist 1998 18. maini 2006. Kaheksa hooaja jooksul toodeti kokku 200 jagu.

Eestis on sarja näidanud ETV.

Sarja tegevus toimub väljamõeldud Point Place'i linnas Wisconsini osariigis ajavahemikus 17. mai 1976 kuni 31. detsember 1979. Sarjas näidatakse teismeliste elu 1970. aastate lõpu Ameerikas. Sarja esimesed 12 jagu ja 23. jagu toimuvad 1976. aastal. Esimese hooaja teise poole ning teise ja kolmanda hooaja tegevus toimuvad 1977. aastal. Kolmanda hooaja viimase nelja jao, neljanda ja viienda hooaja ning kuuenda hooaja esimese seitsme jao tegevus toimub 1978. aastal, alates kuuenda hooaja kaheksandast jaost kuni sarja lõpuni toimub tegevus 1979. aastal.

Sarja peategelane on Eric Forman (Topher Grace). Esimeses jaos on ta 16-aastane ja saab endale oma isa vana auto, 1969. aasta Oldsmobile Vista Cruiseri, kui too on sunnitud käimasoleva naftakriisi tõttu ostma endale ökonoomsema uue Toyota. Eric on suur Tähesõdade fänn ja veedab aega peamiselt oma sõpradega: naabritüdruk Donna Pinciotti (Laura Prepon), kellest hiljem saab ka Ericu tüdruksõber; Ericu parim sõber, anti-establishment-ilik Steven Hyde (Danny Masterson), kes esimese hooaja lõpus kolib Formanite juurde elama, kui ta ema ta maha jätab; juhm kena poiss Michael Kelso (Ashton Kutcher); rikas ja mõneti egoistlik Jackie Burkhart (Mila Kunis) ja vahetusõpilane Fez (Wilmer Valderrama), kelle kodumaad sarjas kunagi ei avaldata. Ericu ema Kitty (Debra Jo Rupp) on ahelsuitsetajast ja alkohoolikust meditsiiniõde, kes oma poja ja ta sõprade suhtes on tihti ülehellitav, isa Red (Kurtwood Smith) on konservatiivne endine mereväelane, teise maailmasõja ja Korea sõja veteran, kes sarja alguses töötab autoosade tehases ja nimetab oma poega tihti dumbass'iks ja ähvardab talle tihti "jalaga tagumikku anda" (put my foot in your ass).

Eric ja ta sõbras istuvad tihti koos nn "Ringis" (The Circle), tavaliselt Ericu keldris. Kuigi ametlikult pole seda näidatud, on selge, et nad on kanepit suitsetanud.

Kaheksandas hooajas lahkusid sarjast Topher Grace ja Ashton Kutcher. Sarjas hakkas Eric õpetajaks ja viimases hooajas on ta läinud õpetajaks Aafrikasse, Michaelist sai turvamees Chicago's Playboy Clubis. Viimases jaos tulid nad mõlemad tagasi, kui selle tegevus toimub 31. detsembril 1979. Sarja lõpus on kõik peategelased Formanite juures kümnendit ära saatmas, lugedes sekundeid keskööni, kui äkitselt üheni jõudes näidatakse Ericu Vista Cruiseri numbrimärki märgisega "80", märkides, et 1970. aastad on nüüd läbi saanud.

19. jaanuaril 2023 tuli Netflixis eetrisse järjesari "That '90s Show", mille tegevus algab juulis 1995, selle peategelased on nüüd seniste tegelaste lapsed. Eric ja Donna on nüüd abielus ja elavad Chicagos, neil on 15-aastane tütar Leia (nimetatud Tähesõdade tegelase järgi). 3. juulil 1995 tulevad nad tagasi Point Place'i Redi ja Kitty juurde 4. juulit tähistama. Eric on nüüd "Tähesõdade religiooni" dotsent ja Donna kirjanik. Point Place's leiab Leia endale kiirelt uued sõbrad, kaasa arvatud Jay Kelso (Michaeli ja Jackie poeg). Leia otsustab seepeale suveks jääda vanavanemate juurde Point Place'i. Veebruaris 2023 teatati, et tuleb ka teine hooaeg.