Kasutaja arutelu:Kruusamägi/Uus esileht/arhiiv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

<— Mine tagasi praeguse arutelu juurde

Arvamusi esilehevariandist[muuda lähteteksti]

Ilus --Hendrix 12. juuni 2007, kell 21:05 (UTC)

Tänan. Meeldib ka mulle - seetõttu selle tegingi. Siiski vajab lehekülg veel mõningast iluravi ja mitmete kohtade pealt on vaja koodi korrastada.
Ajendiks selle lehekülje loomisel (mida ma peaksin veel vajalikuks põhjendada, sest uusi esilehe variante on teisigi) on aga see, et mulle lihtsalt ei meeldiks, kui kui keegi otsustaks uue esilehe kasutusele võtta (millest on vist juba kaua räägitud (st. kirjutatud)) aga mulle ei ole seni meeldinud ükski väljapakutud variantidest. Juuni algul on mul pealegi kõvasti vaba aega ja mallidega sai ka pikalt tegemist tehtud ... Nüüd siis lihtsalt natuke suuremat sorti mall.
Tõsi, see kood on valminud suures osas inglise Vikipeedia esilehe põhjal - nullist ei oskaks ma lihtsalt midagi teha.
Selle esilehe puhul olen ma rõhku pannud iga päev vahetuvale sisule, mis võiks esialgu siiski probleeme põhjustada. Nimelt oleks minu arvates vaja päeva artikleid, pilte ja uudiseid. Nende tekitamine ei oleks aga kerge.
Ma nimelt ei kiidaks kuidagi heaks kuuartiklite ideed. Nädala artikleid, mida oleks vaja 52, ei oleks keerukas tekitada, kuid miks mitte natuke rohkem pingutada. 366 artiklit (ning nõndasamal arvul väljavalitud pilte) ei oleks ju palju (neid ei oleks enamuses vaja ka kahe või kolme aasta jooksul väljagi vahetada). Ma võiksin juba enda poolt mitu pilti ja artiklit välja pakkuda. Kuid siin ma kujutan ette, et Andrese arvamus oleks kohe, et Eesti Vikipeedias ei ole nii palju eeskujulikke artikleid. Kuid miks peaksid need artiklid täiuslikud olema? Sobivad ka lihtsalt heal tasemel artiklid. See kutsuksi inimesi üles artikleid täiustama.
Päeva piltide koha pealt niipalju, et pildid peaksid olema eestlaste tehtud. Vahet pole, kas nad on üles laetud Eesti Vikipeediasse või Commonsisse.
Kõige keerukam oleks tegelikult ajakohaste uudiste tekitamine esilehel, kuna neid tuleks igapäevaselt muuta. Kuna aga Eesti Vikipeedia kasutajaskond kasvab pidevalt ja maailmas toimuvate sündmuste lisamisega tulleks juba praegu kenasti toime, ei oleks ka see ületamatu takistus.
Tore oleks aga 2008. aastat vastu võtta juba uue esilehega.
iffcool 12. juuni 2007, kell 22:52 (UTC)
Kas ei võiks teha esilehele esialgu sellise uue kujunduse, kus viiteid nädala artiklitele jne ei oleks? Sellised artiklid ei pea olema tingimata eeskujulikud, kuid vähemalt sellised, mida poleks häbi näidata. St neid peaks vähemalt tasuma lugeda. Andres 13. juuni 2007, kell 01:28 (UTC)
Juhul, kui võtta kasutusele uus esileht, ei näe ma vajadust nn. pooliku esilehe järgi. Iga poole aasta järel ei ole vaja ju uut esilehekülge. Kui teha, siis teha selline, mis enam uuendamist ei vajaks.
Samuti ei usu ma, et kui võtta sihiks esilehe kujunduse muutmine, siis vaevalt see lähema poole aasta jooksul teoks saab. Selle ajaga jõuaks aga päeva artiklid ja päevapildid välja valida küll.
Iseasi see, kas pildid peavad just iga päev vahetuma. Piltide puhul piisaks ka nädalapiltidest. Sellisel juhul oleks iga aasta vaja 52 uut pilti aga ühe aasta piltide väljavalimisega peaks küll nädalaga toime tulema.
Päeva artiklist ei tahaks ma loobuda aga seetõttu, et ma ei kujuta ette, mida sinna asemele panna saaks. Piltide osa saab ära jätta lihtsalt Vikipeedia sõsarprojektide osa laiemaks venitamisega aga kui artikli ja uudiste osa ära kaotada, siis jääks esileht minu arvates liiga tühjaks (uudiste osa saab kategooriate osaga asendada).
iffcool 13. juuni 2007, kell 08:58 (UTC)
Arvan, et pingutuse korral nädalaartikleid ehk jätkuks. Üleminek nädalaartiklilt päevaartiklile oleks ju tehniliselt ülilihtne. Kui seda arvestada, siis pole minu meelest mingit mõtet oodata 1. jaanuarini. Asi on ainult hääletuse taga. Tuleb välja valida see kujundus, mis inimestele kõige rohkem meeldib. Kui see on valitud, siis võib ju veel kujundust lihvida.
Tähtpäevadega seotud päevaartiklid on küll iga (?) kuupäevaartikli arutelulehel olemas, kuid minu meelest enamik neist ei ole piisavalt head.
Uudiste eest esilehel peab siis konkreetne isik vastutama. Andres 21. juuni 2007, kell 04:53 (UTC)
Maailmas toimuvate sündmuste kirjapanemisega Vikipeediasse tegeleb hetkel põhiliselt Sacerdos79. Kui ta nõus oleks, siis miks mitte.
Kui see esileht kasutusse läheks, tuleks seda kohe natuke muuta (tekitada mall viimastele sündmustele, jne). Ühesõnaga pisiparandused.
Kui rääkida, et meil ei ole piisavalt häid artikleid, siis heade artiklide leidmine oleks lapsemäng. Ainus probleem asja juures on, et head artiklid koonduvad teatud teemade alla (nt. geoloogia alased artiklid) ja mõned teemad on vaeslapse osas. Seega oleks keeruline osa leida häid artikleid, mis kajastaksid võimalikult palju erinevaid erialasid. iffcool 23. juuni 2007, kell 00:00 (UTC)

Arvamusi ja parandusettepanekuid[muuda lähteteksti]

Ma arvan, et kui rubriigid panna, nagu on inglisvikis, oleks see üsna korralik esileht --Dj Capricorn 18. juuni 2007, kell 14:09 (UTC)

Päevaartikkel tuleks asendada mingi teise sõnaga, kas kuu või midagi sarnast (meil pole lihtsalt häid artikleid ilmselt nii palju) --Dj Capricorn 18. juuni 2007, kell 14:10 (UTC)
Asjalik asi. Vaiab veidi iluravi ja mõnes kohas täpsustamist, kuid üldiselt kena. Siit Sulle teema mõtlemisesks, idee minu poolt.... Akra 18. juuni 2007, kell 19:56 (UTC)
Tere tulemast
veebientsüklopeediasse
mida igaüks teist paremaks võib teha!
Hetkel on Vikipeedias 244 790 artiklit

Teeks ettepaneku teha kategooria Kultuurilugu, kuhu jõuavad kokku muusika-, kunsti- ja kirjandusajaloo artiklid. Stiilid ja ajastud oleks ka kultuuriloo kategooria. Kategooriate jagamisel võiks hakata looma sellist süsteemi nagu Vikipeedia:Vikiprojekt Muusika#Kategooriad_kultuurilugu. Kultuuriloo link oleks pealehel.--Tiuks 3. detsember 2007, kell 18:46 (UTC)

Vastuseid arvamustele ja ettepanekutele[muuda lähteteksti]

Selline suhtumine mulle ei meeldigi, et meil pole häid artikleid. On ikka küll (ja artikkel ei peagi täiuslik olema, lihtsalt hea artikkel käib ka). Vajaminevad artiklid moodustaksid ainult 1% (!) praeguste artiklite arvust. Kas seda oleks siis palju? Või on selle jutu tagamõtteks, et kõigist artiklitest on 99,9 % sobimatud? (0,1 % artiklite arvust oleks 36 artiklit) Samuti, kui on paika pandud järgnevad päeva artiklid, siis sellisel juhul võib eeldada, et neid täiustatakse kõvasti, enne kui jõuab kätte aeg olla päeva artikliks. Uue esilehe kasutuselevõtuks peaksin mina sobivaimaks 2008. aasta 1. jaanuari või kui kõik väga hästi sujuks selle aasta oktoobrit või novembrit. Seega oleks täiustamisaega tohutult.
See päeva artikli valimine nagu motiveeriks üles leidma, esile tõstma ja veelgi täiustama Eesti Vikipeedia parimaid artikleid, mis oleks minu arvates igati positiivne teguviis. Ja olgem ausad, kui meil oleks valitud kuu artikkel, kas ühe artikli pidev nägemine (terve kuu aega) siis teid ära ei tüütaks - mulle käiks see küll närvidele. Hädapärast veel nädala artikkel aga mitte rohkemat.
Natuke iluravi on selle võimaliku esilehevariandi juures paratamatu.
P.S: Parandasin natuke eelnevate kommentaaride liigendatust.
iffcool 19. juuni 2007, kell 20:15 (UTC)

Kuidas on parem?

Tere tulemast Vikipeediasse,
vabasse veebientsüklopeediasse, mida igaüks täiendada võib!
Hetkel on Vikipeedias 244 790 artiklit
Tere tulemast Vikipeediasse,
vabasse veebientsüklopeediasse, mida igaüks täiendada võib!
Hetkel on Vikipeedias 244 790 artiklit
Ajalugu
Bioloogia
Geograafia
Kunst
Matemaatika
Religioon
Sport
Ühiskond
Kõik kategooriad
Tere tulemast veebientsüklopeediasse
mida igaüks teist täiendada võib!
Hetkel on Vikipeedias 244 790 artiklit
Tere tulemast veebientsüklopeediasse
mida igaüks teist täiendada võib!
Hetkel on Vikipeedias 244 790 artiklit
Ajalugu
Bioloogia
Füüsika
Geograafia
Keemia
Kunst
Matemaatika
Poliitika
Religioon
Sport
Ühiskond
Kõik kategooriad

Kuidas peaks välja nägema tervitava teksti osa, mis kujundusega peaks olema teemaviited ja millistele teemadele peaks üldse viited olema? iffcool

Hetkel meeldib mulle neist viimane. kõige juures meeldivad mulle pildid ja seal tundub olevat ka kõige enam linke. avjoska 20. juuni 2007, kell 04:23 (UTC)
Minule meeldib eelviimane – mida konkreetsem, seda parem. Google otsingusüsteemi üheks eeliseks teiste ees on kõikvõimalike tulede ja vilede puudumine. Arvan, et Vikipeedia võiks järgida askeetliku joont ja vältida ilustreerivate nupukeste kasutamist, juhul, kui neid tõesti vaja ei ole. Uutest esilehekavanditest meeldib mulle esimene. Joel 20. juuni 2007, kell 06:14 (UTC)
Minu arvates sõna "teist" sinna küll ei sobi, minu kõrvadele kõlab imelikult. Muidu eelistaks ka viimast varianti--Hiraanitiger 22. juuni 2007, kell 23:16 (UTC)

Teises variandis on pealkiri "viiteid sõsarprojektidele" kangesti sama värvi taustal nagu "Sulle on uusi sõnumeid". rootsi viki esilehel on vahva boks "Kas teadsid, et...", mulle väga meeldib. Praeguste esilehe variantide seas sellist vist näinud ei ole. mis arvate? avjoska 20. juuni 2007, kell 04:21 (UTC)

Veel vastuseid[muuda lähteteksti]

Esilehekavanditest on põhiline esimene varjant. Teise kavandi puhul püüdsin lihtsalt pakkuda varianti, milles puudub nädala pilt (värvilahendus on selline, kuna mul ei tulnud värve valides midagi muud lihtsalt pähe).
"Kas teadsite, et ..." osa võib ja on kindlasti huvitav aga kui probleeme on juba päeva artiklitega, siis selliste faktide väljaotsimine ei saaks kerge olema.
Väljapakutud varjantidest meeldib mulle kõige rohkem esimene aga minul eriti vahet ei ole milline esilehele minema peaks.iffcool 20. juuni 2007, kell 14:35 (UTC)

Vikipeedia eri keeltes[muuda lähteteksti]

Vikipeedia eri keeltes: See on mind juba aastaid häirnud. selle asemel et teha jaotus 100', 10' ja 1' võiks olla hoopis 100', 50', 30' ja 10'.Neid miljonid väikseid vikipeediaid, kus ainult paartuhat artiklit on, pole minu meelst küll vaja välja tuua--Hiraanitiger 22. juuni 2007, kell 23:20 (UTC)

Lisaks ma vaatan, et osad riigid on ülde valedes lahtrites, ntx soomes on juba üle 100 000 artikli --Hiraanitiger 23. juuni 2007, kell 21:54 (UTC)
Sellised vead annab kiirelt parandada (Mall:Vikikeeled). Küsimus oleks aga selles, kuidas peaks täpsemalt olema keeled paigutatud. Sobib praeguna 100 000+, 10 000+ ja 1000+ või peaks olema näiteks: 300 000+, 30 000+ ja 3000+. Enne ei tasu vist muutma hakata, kui see on päris selge. iffcool 23. juuni 2007, kell 22:18 (UTC)

Mida esilehele lisada[muuda lähteteksti]

Mulle tundub hea mõttena lisada ka punaste linkide rubriik (nagu ntx soome wikis), kus on ära toodud enim vajaminevad artiklid, mida veel kirjutatud pole. --Hiraanitiger 22. juuni 2007, kell 23:25 (UTC)

vaata Mall:Mida teha - äkki võtta sealt miskit sisse - Ahsoous 22. juuni 2007, kell 23:34 (UTC)
Vaatan mida teha annab. iffcool 23. juuni 2007, kell 19:45 (UTC)
Mall kasutusele võetud. iffcool 23. juuni 2007, kell 22:18 (UTC)

Veelkord vastuseid/ Nädala pildid ja artiklid[muuda lähteteksti]

Vastuseid ettepanekutele:

Ei ole eriti keeruline valdkondi lisada. Esialgu peaks aga olemasolevatega hakkama saama, siis võib midagi lisada (lisada saaks edukalt paarikaupa, mitte niiväga hästi üksikult). See mida lisada on aga hoopis omaette teema. Mulle meeldiksid kõige rohkem tänasel päeval maailmas toimunut ja huvitavaid fakte märkivate osade lisamine. Probleem oleks aga lisatava jooksvas uuendamises ja praegu selleks ressurssi napiks.
Keelte osa mina rohkem ei kärbiks. Selleks lisasin ka äärele lingid, mida on mugav kasutada ja mis kujutavad endas suuremaid Vikipeediaid + võrukeelset (loe: 'võru murde') Vikipeediat.
Selle 'teist' eemaldamine seisneb ainult ühe redigeerimise taga. Pigem oleks küsimus aga selles, kas pildidega või ilma. Mulle meeldib ilma rohkem. Ning viimsed variandid paistavad eraldiseisvatena küll toredad aga esilehe algusesse sobiks minu arvates kõige esimene varjant kõige paremini.

P.S: Millised on õieti kirjutatud: varjant, variant, variandi, varjandi, varjanti, varijanti ... ? (ma vaatan, et ma vist eksin siin vahepeal õigekeelsusega selle sõna kirjutamisel)

iffcool 23. juuni 2007, kell 00:00 (UTC)
Variant, variandi, varianti.
Kõige lihtsam oleks heade artiklite rubriik. Lisaks juba olemasolevatele eeskujulikele artiklitele saaks sinna paigutada artikleid, mis on nõuetekohaselt vormistatud, keeleliselt ja stiililiselt korras, kontrollitud sisuga ja piisava pikkusega. Neid tuleks hakata kuskile koguma. Need tuleb ühiselt kinnitada. Teiste rubriikidega on raskem, sest ka nendes peavad olema lingid headele artiklitele. Andres 23. juuni 2007, kell 07:37 (UTC)
Ma püüdsin juba asjaga algust teha ja hakata mingit nimistut koostama (Kasutaja:Iffcool/Nädala artiklite ja piltide valimine) aga ma ei ole jõudnud sellega eriti tegeleda ja seega on see veel väga viletsas seisus (see sisaldab ka täielikku jama ja kindlasti on palju häid artikleid puudu). Lihtsalt Eesti Vikipeedias on natuke palju neid artikleid selle jaoks, et nende hulgast oleks võimalik mõne tunniga parimad välja noppida. iffcool 23. juuni 2007, kell 19:45 (UTC)
Arvan, et seda võiks teha lehel Vikipeedia:Heade artiklite kandidaadid. Andres 24. juuni 2007, kell 06:05 (UTC)

Kastid vastakuti[muuda lähteteksti]

Ma püüdsin kujunduses erinevad kastid vastakutti sättida. Kuidas võib erinev ekraanisuurus/resolutsioon esilehe kujundust muuta? Kas see võiks olla probleem?
iffcool 23. juuni 2007, kell 21:43 (UTC)

Kui sa vastakuti all mõtled, et paremas ja vaskus tulbas, siis minu resolutsiooni juures nad küll päris täpselt ei kattu--Hiraanitiger 23. juuni 2007, kell 21:53 (UTC)
Alumist varianti ei tasu vaadata. Selle ma varsti eemaldan. See on pigem võrdluse loomiseks, kui vajadust on.
Päris täpselt ei pea kastid ka kattuma, kuna kastides olev info hakkab pidevalt muutuma ja millimeetri pealt klapitamine on natuke keeruline. Peaasi, et vahed oleksid minimaalsed. iffcool 23. juuni 2007, kell 22:18 (UTC)

Iluvead: Mis vajaks ravi?[muuda lähteteksti]

Minu küsimusi/ettepanekuid/arvamusi:

Kuidas sobib praegune kategooriate jaotus: Ajalugu, Bioloogia, Füüsika, Geograafia, Keemia, Kunst, Matemaatika, Poliitika, Religioon, Sport, Ühiskond, Kõik kategooriad ?

Nende teemade arvu ei saaks kasvatada ja neid vähendada ei ole vast mõtet — seega tuleb kõne alla ainult olemasolevate teemade muutmine. Mida muuta ja kas midagi üldse vajaks muutmist? Näiteks Matemaatika --> Tehnika.
Samuti leian, et antud teemade alt peaks tegelikult saama teemaportaalidesse, kust edasi on võimalik liikuda alles antud teema kohta käivasse artiklisse. Teemaportaalides saaks antud valdkondi ikkagi palju laiemalt käsitleda. Ise võiksin teha teemaportaali, mis käsitleks kunstivaldkonda.
Ja üldse on artiklid, mis käivad antud teemade kohta, väga viletsas seisus.

Mida arvate vasakul ääres paiknevatest keeltest. Sinna sai paigutatud suurimad + võru keel (minu jaoks murrak).

Mina arvan, et need keeled võiksid seal olla. Kas leidub keegi, kellele see ei sobi?
Kas keeli ei ole äkki liiga palju? Jätta praeguse 36 keele asemel alles ainult 20 (või mingi muu säärane väiksem arv keeli). Sellisel juhul peaks vist ainult arvestama, et välja tuleks jätta ainult keeli, mida 99,9 % eestlastest ei oska (mitte välja jätma ainult väiksemaid).

Kas on veel rubriike juurde vaja?

Kui oleks, siis tuleks arvesse võtta, et rubriike saaks lisada ainult kaks korraga. See tähendaks, et vaja oleks nii mingit üldist rubriiki (a la "Täna maailmas") kui otseselt Vikipeedia alast rubriiki (näiteks: "Sõsarprojektide" osa).

Kas värvilahendus sobib?

Kuidas sobib tervituskasti all olev teemade jaotus?

Olen ma midagi unustanud, on midagi üleliia, peaks midagi teise kohta tõstma?

Õigekeelsus. Vajaks midagi parandamist?

Näiteks: Hetkel Praegu on Vikipeedias 37 589 artiklit

iffcool 18. juuli 2007, kell 18:32 (UTC)

Kategooriate jaotuses soovitaksin võtta eeskuju inglise vikist. Ei ole mõtet viidata eraldi keemia ja füüsika artiklitele. Kui me vaatame kogu seda teadmiste hulka, mida entsüklopeediasse on võimalik lisada, siis moodustavad nad ühe terviku. Ja loomulikult peaks lingid viima portaalide, mitte artiklite juurde, aga see juba meie kogukonna väiksuse taga kinni. Siim 20. juuli 2007, kell 16:46 (UTC)
Leidsin nüüd, et Portaal:Teadus on täiesti olemas, aga see on Atsi tehtud, mis tähendab, et enne kasutuselevõtmist tuleb teda põhjalikult rookida. Siim 20. juuli 2007, kell 17:08 (UTC)
Vahetuva sisu idee mulle ei meeldi. See sobib suurtele entsüklopeediatele, kuid minu meelest mitte meile. Esileht peaks olema võimalikult lihtne ja lollikindel. Mitte nii, et muutub naeruväärseks, kui teda nädal aega uuendatud pole. Aga kui meil leidub inimesi, kes võtaksid asjaga tegelemise enda peale, siis miks ka mitte. Nädala pildist ma aga aru ei saa. Kas poleks mõistlikum pilte commonsisse laadida? Siim 20. juuli 2007, kell 16:46 (UTC)
seda mõtlen minagi et tsipa keeruliseks läheb meie kogukonna väiksuse juures sellistel suurtel laiadel teemavaldkondadel silma peal hoida ja miskipärast kardan et portaalide arendamisest ei tule praegu veel suurt miskit välja, aga mine võta kinni. Muide piltide koha pealt niipalju, et näiteks mina ise olen täiesti loobunud piltide commonsisse laadimisest - ja põhjus on väga lihtne - ma ei viitsi oma pead hakata vaevama võõrkeelsete litsentsitingimuste läbilugemisega ja veel vähem nende juriidilisest mõttest aru saamisega ja seni kuni seal pole eestikeelseid juhendeid, litsentsitekste ja muud asjassepuutuvat ei hakka mina end küll paari pildi pärast sellega end vaevama hakata. Aga esilehest niipalju, et mina olen rahul ka praegusega, aga seda on tegelt meeldiv näha, et keegi on võtnud vaevaks, seda veelgi kohendada. Jõudu. - Ahsoous 20. juuli 2007, kell 17:41 (UTC)
Sättisin natuke portaale (Mall:Portaalid). Sobib?
Siin tuleb ikka veel palju tööd teha. Looduse paneks ma teaduse alla. Tekitaksin kultuuri, kuhu läheksid religioon ja kunst ja sport. Poliitika paneksin ühiskonna alla. Aga ma ei ole muidugi kõige targem inimene ega pruugi asjadest õigesti aru saada. Seda peaks laiemas ringis arutama. Siim 20. juuli 2007, kell 18:43 (UTC)
Huvitavad ideed sul portaalide osas. Siiski oli mul planeeritud 11 teemat + Kõik kategooriad. Kui mingi teema ära kaotada, võiks midagi juurde tuua. Need teemad vajavad aga tõenäoliselt veel ühte pikka arutelu.
Vaata ka: Vikipeedia:Hääletus esilehe teemade üle ja Vikipeedia:Hääletus uue esilehe teemal. iffcool 20. juuli 2007, kell 19:06 (UTC)
Esilehe lollikindlus on plaanitud saavutada esilehega seotud mallide abil. Enne kui seda esilehte saaks käiku lasta, valmiksid mallid, mis sisaldaksid endas nädala artikleid ja nädala pilte (mis oleksid varem välja valitud: Kasutaja:Iffcool/Nädala artiklite ja piltide valimine). "Kas teadsid" osaga ma juba tegelen (vaata: Mall:Kas teadsid, Kasutaja:Iffcool/Kas teadsid). Ainuke probleem on seotud veel osaga "viimased uudised" (keegi peaks täiendama malli Mall:Viimaseid uudiseid) aga kui on juttu viimastest uudistest, ei tähenda, et seal mainitu peaks olema sama päeva hommikul toimunud. "Sündmused maailmas" osaga tuleme ju toime, ei tohiks olla raske sealt natuke uudiseid kopeerida.
Ma tahan rõhutada seda, et ma pole mingi põhimõtteline vastane. Ma olen lihtsalt pisut skeptiline asjade suhtes, mille teostamine nõuab inimressurssi, sest selle nappus on minu meelest eestikeelse vikipeedia kõige suurem probleem üldse. Paljud suured projektid lähevad õhinal käiku, aga kui neid veab vaid üks inimene, siis tema lahkumisel jääbki asi seisma. Ja kõik kasutajad lahkuvad vikipeediast ükskord. Siim 20. juuli 2007, kell 18:43 (UTC)
Seetõttu peavadki olemasolevad kasutajad pingutama, et muuta Vikipeedia uutele tulijatele atraktiivseks. Ka mina ei tea kui palju või kas üldse ma paari aasta pärast Vikpeediaga kokku puutun. iffcool 20. juuli 2007, kell 19:06 (UTC)
Pildid võivadki olla Commonsisse laetud. Tingimuseks on ainult see, et nad on mõne eesti vikipedisti tehtud. Ka Teie pilte oli mul plaanis nädala piltideks valida. Ega Te vastu pole?
Ei ole, ja mulle võib sina ka öelda, sest tegeleme ju koos ühise projekti arendamisega. Siim 20. juuli 2007, kell 18:43 (UTC)
Sellisel juhul: Äkki oskad Sa sinna loetellu lisada ka mõne enda pildi, mille heas kvaliteedis sa kindel oled ja arvad, et tegemist võiks olla nädala pildiga. Mul on lihtsalt raske tuhandete piltide seast parimaid leida ja paljud head pildid võivad olla tähelepanuta jäänud. iffcool 20. juuli 2007, kell 19:06 (UTC)
Portaalidest niipalju, et neid ei ole kohe vaja. Esialgu piisab ka artiklitest. Lihtsalt, kui portaalidega keegi ei tegeleks, ei tuleks neid kunagi. Aga selle aasta lõpuks võiks juba mõned portaalid olemas olla. Vähemasti Kunstiportaaliga püüan ma valmis saada.
Väga tore. Kui aega ja viitsimist leian, siis võib-olla proovin isegi midagi näiteks maateaduste vallas teha, sest portaale oleks minu meelest hädasti vaja. Artiklid praegusel kujul on väga halb lahendus, sest just ülevaateartiklid, mis peaksid olema korralikud, on meil pahatihti väga nukras seisus ja sinna pole ju mõtet lugejaid suunata. Siim 20. juuli 2007, kell 18:43 (UTC)
Nendesamade üliviletsate artiklite pärast ma ka nende Portaalidega algust tegin. iffcool 20. juuli 2007, kell 19:06 (UTC)
Eesti Vikipeedia kasvab samuti väga kiiresti. Ma olen täiesti veendunud, et aasta pärast ei ole Esilehe uuendamine enam mingi probleem. Te arvatavasti mäletate, kui palju artikleid oli Eesti Vikipeedias aasta eest. Koos artiklite arvu kasvuga kasvab kindlasti ka Vikipeedia kogukonna liikmete arv.
iffcool 20. juuli 2007, kell 18:00 (UTC)
Kindlasti kasvab nii liikmete kui ka artiklite arv, aga kas ka kvaliteet kasvab, selles ma nii veendunud ei ole. Sinu optimism on muidugi tore, aga ma olen seda asja paari aasta jooksul jälginud ja ma ei saa öelda, et eesti vikipeedia areng minus suurt vaimustust tekitaks. Päris viimase aja asju ma ei tea, sest olen ära olnud, aga minu teada ei kirjuta eriti keegi siia füüsikast, keemiast bioloogiast, astronoomiast. Ja nende aastate jooksul, mis ma siin olen olnud, pole ma peale enda ka ühtki geoloogi siin toimetamas näinud. Niimoodi läheb veel sada aastat kuni eesti vikipeedia kasutatavaks teatmeteoseks muutub. Siim 20. juuli 2007, kell 18:43 (UTC)
ma olen isegi mõelnud et miks füüsikast (keemiast, matemaatikast) on siin üldse suht vähe juttu... vahest on põhjus selles, et nendel teemadel on väga raske lihtsalt arusaadavat teksti kirjutada, või nagu David Hilbert ütles :"Füüsika muutub füüsikute jaoks liiga keeruliseks". -

Ahsoous 25. juuli 2007, kell 19:51 (UTC)

Erialainimestele arusaadavat teksti on lihtsam kirjutada. Võiks alustada kas või sellest. Hiljem saab artiklit arusaadavamaks muuta. Andres 26. juuli 2007, kell 07:58 (UTC)
Atraktiivsem esileht tooks kindlasti ka kasutajaid juurde. iffcool 20. juuli 2007, kell 19:06 (UTC)

Uus esileht kasutusele[muuda lähteteksti]

Kas võiks sihiks seada uue esilehe kasutuselevõtu 1. septembril (esmaspäev) 2008?

Kui palju meil peaks häid (ja eeskujulikke) artikleid varuks olema? Andres 2. juuni 2008, kell 18:02 (UTC)
Selliseid artikleid on meil praegu 20. Selle aja peale on juba loodetavasti 30. Ma usun, et sellest peaks piisama, kuna see on enam kui poole aasta varu ja tolle järgneva poole aastaga vähemalt eelduste kohaselt peaksid Vikipeedia populaarsus ja artiklite hulk ning kvaliteet ikka kõvasti kasvama.
Piltidega probleemi pole, kuna neid annab alati juurde tekitada. Hea artikli kirjutamine võtab oluliselt rohkem aega, kui pildi tegemine/hankimine/otsimine. iffcool 2. juuni 2008, kell 18:11 (UTC)
Arvan, et peaksime fikseerima vajaliku heade artiklite arvu ning uue esilehe käiku laskma niipea, kui see on olemas. Andres 2. juuni 2008, kell 20:21 (UTC)
Septembri alguseni on kolm kuud. Seame eesmärgiks võimalikult palju artikleid heade artiklitena kirja saada ja uue esilehe käikulaskmisega probleeme ei esine. Ei ole ju vahet, kas selleks ajaks on häid artikleid 29 või 31. Peaasi, et neid on, ja et neid tuleks juurde.
Ma proovin suve jooksul ka paar enda pooleliolevat artiklit heade artiklite standarditele sobivaks kohendada (näiteks: Eesti keraamika, Nartsiss, Konteiner, Varbuss, mõni artikkel fotograafide teemast, mida ma arendada püüan ning ehk veel midagi).
1. september on lihtsalt liiga hea kuupäev, et seda käest lasta. Ainuüksi see, et tegu on ülemaailmese teadmiste päevaga, on hea fakt, mida pressiteates mainida ning mida Vikipeediaga siduda. See kuu hakkab esmaspäeval ja me ju püüame oma esilehte nädalasele režiimile panna ning kõige lõpuks – kolm kuud peaks olema täiesti piisav aeg, mille jooksul antud eesmärk täita. iffcool 2. juuni 2008, kell 21:54 (UTC)
Mulle isiklikult tundub, et me ei pea kuupäeva pärast venitama. Ja uus esileht ei tundu nii oluline asi, et selle pärast pressiteadet teha. Andres 3. juuni 2008, kell 09:38 (UTC)
Seda, kas pressideadet vaja on, näeb vast siis. Võimalik, et on põhjust. Näiteks ületati 10 000 kasutaja piir vms. Ainult esilehe pärast pole jah põhjust.
Seda on keeruline ennustada, kas peaks venitama või hoopis edasi lükkama. Kuna vajaminevat artiklite arvu on liiga keeruline ennustada siis on mingi arvu paikapaneminine keerukam, kui kuupäeva paikaseadmine. iffcool 3. juuni 2008, kell 12:28 (UTC)

Tegin kujunduse vähe värvikamaks, et see rohkem inglise Viki kujundusest erineks. Sobib? iffcool 5. juuli 2008, kell 21:29 (UTC)