Kalle Kadakas

Allikas: Vikipeedia

Kalle Kadakas (sündinud 29. oktoobril 1960 Tarvastus) on Eesti luterlik vaimulik.

Ta on õppinud Viljandi 4. Keskkooli ajalookallakuga klassis, Tallinna Pedagoogikaülikoolis näitejuhtimist ja Tartu Ülikoolis teoloogiat. Aastatel 1984–1991 töötas Kadakas Tallinnfilmis režissööri assistendina Jüri Sillarti juures.

Aastal 1998 ordineeriti Kadakas EELK õpetajaks, misjärel teenis ta vaimulikuna Viljandi Jaani ja Pauluse, Põltsamaa ja Kolga-Jaani kogudust.

Aastatel 2005–2024 oli Kadakas Kanadas E.E.L.K. Toronto Vana-Andrese koguduse õpetaja. Aastal 2007 kustutati ta EELK vaimulike nimekirjast.

Märtsis 2024 andis peapiiskop Urmas Viilma EELK kirikuseadustiku § 77 lg 2 alusel ja olles pidanud nõu praost Katrin-Helena Melderiga Kalle Kadakale loa kandideerida EELK Türi koguduse õpetaja ametikohale.[1]

14. aprillil 2024 toimunud EELK Türi Püha Martini koguduse nõukogu koosolekul valiti koguduse uueks õpetajaks Kalle Kadakas, kes hakkab hooldama ka Käru kogudust. Kalle Kadakas asub kogudusi teenima juunikuu keskel, kui ta naaseb Kanadast Eestimaale.

Koos meeskonnaga tegi Kadakas 2015. aastal tõsielufilmi „Oreliga“, mis räägib Toronto Vana-Andrese kiriku orelist, organistidest, muusikast ja ajast, aga ka pagulaskonna hääbumisest.[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]