Küllike Rooväli

Allikas: Vikipeedia

Küllike Rooväli (21. oktoober 1969 Tallinn4. juuli 2018) oli eesti ajakirjanik ja fotograaf.

Elukäik[muuda | muuda lähteteksti]

Küllike Rooväli elas lapsena Tallinnas Kelmikülas. Ta õppis Tallinna 22. keskkoolis, 46. Keskkoolis, Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis ja lühikest aega Sisekaitseakadeemias. Ta on osalenud Eesti Noorte Mereklubis ja hiljem saanud väikelaevajuhi tunnistuse.

Töö ajakirjanduses[muuda | muuda lähteteksti]

Rooväli alustas ajakirjanikutööd 1993. aastal kaastöödega ajalehtedele Post ja Õhtuleht.

1. augustist 1993 töötas ta põhikohaga kriminaaluudiste toimetajana ajalehes Õhtuleht. Aastatel 1995–1996 oli politseiameti pressiesindaja (vaneminspektor, teenistuja), 1996–1998 Tallinna Politseiprefektuuri pressiesindaja (inspektor, politseiametnik). Politseitöö kõrvalt jätkas ta ajakirjandustööd ja tutvustas politsei tegevust, avaldades artikleid ja fotosid.

1998. aastast oli Küllike Rooväli ajalehe Postimees ajakirjanik, algul reporteri ja hiljem vanemtoimetaja ametikohal, 1. oktoobrist 2008 kuni 30. aprillini 2009 oli uudistetoimetuse juhataja. 2009. aasta sügisest 2012. aasta sügiseni töötas ta TV3 uudistetoimetuses päevatoimetajana. 2012–2014 oli ta ajalehe Postimees fototoimetuse juhataja [1]. Seejärel asus ta tööle Õhtulehte.

Juunist 2012 oli Küllike Rooväli ka Kuku Raadio saate "Meretund" toimetaja ja saatejuht.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia – parim uudis 2005. Sama aasta jaanuaris ilmunud Roovälja kirjutatud uudis andis teada sellest, et Taani meteoroloogid ennustavad järgmiseks päevaks marutormi. Uudis ilmus laupäeval, torm algaski samal ööl ning pühapäeval tõusis veetase näiteks Pärnus juba ligi 1,5 meetri võrra. Samal ajal ei suutnud Eesti ametkonnad adekvaatselt ohtusid hinnata ning inimesi veetaseme nii suure tõusu eest hoiatada.

Auhinnanominatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Bonnieri uuriva ajakirjanduse preemia kandidaatide hulka jõudmine 2004. aastal – paljastas artiklisarjaga AS Falck Eesti ja linnavalitsuse "koostöö", teavitades avalikkust sellest, kuidas linn kuldas erafirma üle parkimisest tulevate tuludega. Pärast artikli ilmumist muutis linn lepinguid ja võitis kümneid miljoneid kroone.
  • Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia – arvamuse kategooria kandidaatide hulka jõudmine 2007. aastal. Postimehes 30. mail 2007 ilmunud Küllike Roovälja arvamus "Mul ei ole häbi", kus autor vastas Edgar Savisaarele, kes halvustas 96 000 internetis tema linnapeana jätkamise vastu allkirja andnud inimest.
  • Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia – arvamuse kategooria kandidaatide hulka jõudmine 2008. aastal. Postimehes 27. septembril 2008 ilmunud Küllike Roovälja arvamus "Kiri reeturile", kus autor kirjutas riigireetur Herman Simmile, oma kunagisele ülemusele, et sellist tegu ei saa kunagi andestada need, kellega koos Simm kunagi Eesti riigi algusaegadel politseikarjääri alustas.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]