Justus Strelow

Allikas: Vikipeedia
Strelow 2023. aastal

Justus Strelow (sündinud 30. detsembril 1996 Dippoldiswaldes) on Saksamaa laskesuusataja.

Strelow hakkas suusatama nelja-aastaselt, suusatamas käis ta koos vanematega Altenbergis ja selle ümbruskonna radadel. Kuna laskesuusatreener oli koduklubis hea tuttav, hakkas Strelow 2003. aastal tegelema laskesuusatamisega. Peagi järgnesid esimesed sõidud Altenberg Sparkasse karikasarjas. Spordi ja kooli ühitamiseks siirdus ta pärast põhikooli Altenbergi spordiinternaatkooli. Sellele järgnesid edu DSV üliõpilaste karikavõistlustel ja Saksamaa karikavõistlustel.

Strelov tegi rahvusvahelise debüüdi 2015. aasta laskesuusatamise juunioride MM-il Minskis. Seal lõpetas ta esikümnes kuuenda, seitsmenda ja kümnenda kohaga kõigil kolmel individuaalvõistlusel. Hooajal 2015/16 osales Strelow esimest korda kahel IBU juunioride karikasarjas ning tuli seal kuuendaks ja kaheksandaks. 2016. aasta laskesuusatamise juunioride MM-il osales ta ainult individuaalarvestuses ja sai seal 7. koha. Strelow kandideeris ka 2016. aasta laskesuusatamise juunioride Euroopa meistrivõistlustele, kus ta jäi 30 parema hulgast välja kõigil kolmel individuaalvõistlusel, millest ta osa võttis.

Järgmisel hooajal võistles Strelow regulaarsemalt IBU juunioride karikasarjas ja saavutas mitmel korral koha 20 parema hulgas. Nii oli see ka 2017. aasta laskesuusatamise juunioride maailmameistrivõistlustel, kus ta saavutas 27.-28. koha ja 16. koha vastavalt eraldistardis, sprindis ja jälitussõidus ning aitas võita pronksmedali koos Saksamaa meeste teatemeeskonnaga. IBU juunioride karikasarja üldarvestuses, kuhu kuulusid ka JMM-võistluste sõidud, sai Strelow lõpuks 26. koha.

Strelow 2017/18 hooajal rahvusvahelistel võistlustel ei osalenud. Temast tuli siiski Saksamaa karikasarja üldvõitja ning 2018. aasta Saksamaa meistrivõistlustel tuli sprindis viiendaks, jälitussõidus kaheksandaks ja teatesõidus üheksandaks.

2018/19 hooajal võistles Strelow esimest korda täiskasvanute IBU maailma karikasarjas. Pärast debüütvõistlust 29. novembril 2018, mille ta lõpetas 15. kohal, tuli ta kaks päeva hiljem karikasarja etapil kolmandaks. Ülejäänud etappidel ta sel hooajal enamasti esikümnesse ei jõudnud. Lisaks ei võistelnud ta alates jaanuari lõpust enam võistlustel. Hooaja kokkuvõttes saavutas ta IBU karikasarja üldarvestuses 37. koha.

2019. aasta Saksamaa meistrivõistlustel tuli Strelow nii sprindis kui ka jälitussõidus viiendaks. Hooajal 2019/20 osales ta peaaegu kõigil IBU karikasarja etappidel. Tema parimaks individuaalseks tulemuseks oli Ridnaunis supersprindis saavutatud 5. koht. Ta tuli järjepidevalt 30 parema hulka ja jõudis mitu korda esikümnesse, mis lõppkokkuvõttes tähendas IBU karikasarja üldarvestuses 14. kohta. 2020. aasta laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel tuli ta supersprindis 17., sprindis 42. ja jälitussõidus 41. kohale. Koos Stefanie Schereriga võitis Justus Strelow Norra võistkonna järel hõbemedali segateatesõidus.

Hooaeg 2020-21 algas Strelow jaoks väga halvasti, saavutades sprint Arberis 105. koha. Siiski suutis ta oma esitust parandada ja sai järgmises sõidus 14. koha ning seejärel võitis Saksamaa meeste teatemeeskonnaga oma esimese sõidu IBU karikasarjas. 2021. aasta laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel Duszniki-Zdrójis tuli ta individuaalses arvestuses seitsmendaks, sprindis 17. ja jälitussõidus 11. kohale. Sarnaselt eelmise aastaga võistles ta koos Stefanie Schereriga segapaaristeatesõidus ja võitis esimest korda kuldmedali, parandades 2020. aasta tulemust, mil ta võitis hõbemedali. Pärast Euroopa meistrivõistlusi saavutas ta IBU karikasarjas kolm korda järjest teise koha, nimelt sprindis, jälitussõidus ja ühisstardiga sõidus Brezno-Osrblies. Samuti võitis ta Saksamaa meeste teatemeeskonnaga Slovakkia võistluse. 2021. aasta märtsis Obertilliachis toimunud hooaja lõpuvõistlusel oli ta eraldistardiga sõidus kolmas. Justus Strelow lõpetas 2020/21 hooaja IBU karikasarja üldarvestuses kuuendal kohal, kus ta oli eriti edukas eraldistardi- ja jälitussõidu distantsidel, kus ta saavutas distsipliinide edetabelis teise koha. Tänu oma IBU karikavõistluste üldarvestuse esikümnele sai Strelow teha oma MM-debüüdi Östersundis 2020/21 talve hooaja finaalturniiril. Ta sai sSprindis 37. ja jälitussõidus 30. koha.

Pärast MK-võistlustel osalemist eelmise hooaja finaalturniiril alustas ta hooaega Östersundis. Sprindis saavutas ta 13. ja jälitussõidus 48. koha. Anterselvas sõitis Strelow laskesuusatamise maailma karikasarjas 2021-22 veel ühe võistluse, mille saavutas 22. kohal. IBU karikasarjas saavutas ta üldarvestuses viienda koha ja võitis supersprindi üldarvestuse. Samuti võitis ta 2022. aasta laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel koos Franziska Hildebrandiga segateatesõidu pronksmedali.

2022. aasta Saksamaa meistrivõistlustel võitis Strelow jälitussõidus pronksmedali. Hooajal 2022/23 võistles ta pidevalt MK-etappidel. Hooaja alguses saavutas ta Kontiolahtis jälitussõidus 13. ning sprindis ja eraldistardiga sõidus 17. koha. Samuti saavutas ta teatevõistluses koos Johannes Kühni, Benedikt Dolli ja Roman Reesiga teise koha. Järgnenud MK-etapil Hochfilzenis saavutas ta sprindis üheksanda koha, täites sellega Saksamaa maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonikriteeriumid. Teatesõidus saavutas ta sama koosseisuga kolmanda koha kui Kontiolahtis. Anterselvas saavutas ta sprindis kaheksanda koha, mis oli tema parim individuaalne tulemus. Järgnenud jälitussõidus saavutas ta 9. koha. 2023. aasta laskesuusatamise MM-il Oberhofis, mis oli ühtlasi tema esimene osavõtt MM-ist, saavutas Strelow jälitussõidus 11. koha, sprindis 12. koha ning eraldistardis ja ühisstardis 13. koha. Ta saavutas teatevõistluses viienda koha. Ta sai hooaja lõpus MK-sarjas üldarvestuses 21. koha.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]