Jonny Edgar

Allikas: Vikipeedia

Jonny Edgar (sündinud 13. veebruaril 2004 Whitehavenis) on Briti võidusõitja, kes kuulub 2017. aastast Red Bull Junior Teami.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Edgar alustas kardiga võidusõitu aastal 2012. 2015. aastal hakkas ta võitma väiksemaid võistlusi. 2017. aastal tuli ta Rootsi meistriks ja juunioride klassis CIK-FIA Euroopa meistriks.

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal tegi Edgar Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel üheistmelise debüüdi, sõites Šveitsi meeskonnas Jenzer Motorsport. Ta sai kaks poodiumikohta, teise koha Imolas ja kolmanda koha Mugellos, lõpetades kümnendana 97 punktiga. Samal aastal sõitis ta külalissõitjana Saksamaa ja Hispaania Vormel 4 sarjas, alati koos Jenzeri meeskonnaga, koos Giorgio Carrara, Emidio Pesce ja Axel Gnosega.

2020. aastal osaleb Edgar teist hooaega Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel Van Amersfoorti meeskonnaga, kõrvuti Cenyu Han, Francesco Pizzi, Jak Crawford ja Bence Válint, kuid koroonapandeemia tõttu jätab ta vahele mitmed meistrivõistlused. Ta saavutas lõpparvestuses neljanda koha, võites kuus poodiumit ja kaks võitu, millest esimene oli Imolas sprindis Jak Crawfordi ees ja teine ​​Vallelunga ringrajal. Samal aastal võistles ta koos Van Amersfoort Racinguga ka Saksamaa Vormel 4 meistrivõistlustel, võites kuus võitu, mis aitas Briti piloodi meistriks kahe punktiga Jak Crawfordi ees.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

15. jaanuaril 2021 teatati, et Edgar koos Ido Coheni ja Kaylen Frederickiga hakkavad FIA Vormel 3 meistrivõistlustel sõitma Carlini meeskonnas. Hooaja lõpetab ta 23 punktiga sõitjate edetabelis 18. kohal kahe viienda kohaga kui parimad tulemused Barcelonas 1. sõidus ja Red Bull Ringil 2. sõidus.

Pärast osalemist Vormel 3 meistrivõistlustel hooajajärgsetel kollektiivkatsetel Valencia ringrajal koos Trident Motorspordi meeskonnaga koos Roman Staněki ja Zane Maloneyga teeb Itaalia meeskond Edgari ametlikuks 2022. aasta hooajaks.

Vormel 1[muuda | muuda lähteteksti]

Septembris 2017 liitus Edgar pärast kardisõidu Euroopa meistriks tulemist koos Dennis Haugeri ja Jack Doohaniga Red Bull Racing Vormel 1 meeskonna akadeemiaga Red Bull Junior Team.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]