Mine sisu juurde

Jasmine Paolini

Allikas: Vikipeedia
Paolini 2022. aasta Transylvania Openil

Jasmine Paolini (itaalia hääldus: [ʒaˈzmin paoˈliːni]; sündinud 4. jaanuaril 1996 Castelnuovo di Garfagnanas) on Itaalia elukutseline tennisist. Tal on karjääri tipptasemel WTA edetabelis üksikmängus 12. koht, mis saavutati 6. mail 2024, ja 24. paarismängus, mis saavutati 20. mail 2024.

Paolini on võitnud WTA Touril kaks üksikmängu ja kolm paarismängu tiitlit, sealhulgas 2024. aasta Dubai tennisemeistrivõistlustel WTA 1000 üksikmängu tiitli. Samuti on ta võitnud kaks üksikmängu tiitlit WTA Challenger Touril ning üheksa tiitlit üksikmängus ja ühe paarismängu tiitli ITF tuuril. Ta on praegune Itaalia naismängija nr 1. 2024. aasta Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel jõudis ta finaali, kuid pidi tunnistama poolaka Iga Świąteki paremust (6:2, 6:1).

Paolini sündis Castelnuovo di Garfagnanas ja kasvas üles Carrara ja Forte dei Marmi vahel. Tema isa Ugo on itaallane ja ema Jacqueline on Poola, Taani ja Ghana päritolu, pärit Poolast Łódźist. Tema emapoolne vanaema, kes elab Łódźis, on poolakas ja tema emapoolne vanaisa, kes elab Kopenhaagenis, on taanlane ja ghanalane. Tema vend William mängib samuti tennist.

Tema isa ja onu tutvustasid talle tennist viieaastaselt ning noorpõlves treenis ta Bagni di Luccas Mirafiume tenniseklubis. 15-aastaselt kolis ta koolituseks Tirreniasse, mis asub väljaspool Pisat.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]