Hérault' departemangu transport

Allikas: Vikipeedia

Hérault' departemangu transport on artikkel transpordikorraldusest selles departemangus.

Departemangu läbib kaks kiirteed A9 ja A75. Kolmas kiirtee A750 kulgeb tervenisti departemangu sees.

2013. aasta seisuga on ühistransport kasutusel departemangu neljas linnas. Nendeks linnadeks on Béziers, Agde-Pézenas, Sète ( ametlik nimi on Thau linnastu) ja Montpellier. Ainult Montpellier' linnastus on kasutusel lisaks bussidele ka neli trammiliini. Kaks neist, liinid number 3 ja 4, avati 2012. aastal. Lisaks kasutavad Saint-Pons-de-Thomières'i vald ja Saint-Chiniani vald turupäevadel busse lähivaldade vahelise liikluse korraldamiseks. Departemangusisene ühistransport koosneb 64 regulaarliinist ja katab kogu departemangu, keskendudes peamiselt kooliõpilaste veole. Departemangu läbib ka rahvusvaheline bussiliin Hispaania-Itaalia suunal.

Raudtee väljub departemangust kolmes suunas: Gard'i, Aveyroni ja Aude'i departemangu. Raudtee reisijatevedu korraldab riiklik ettevõte SNCF ja departemang on ühendatud raudtee abil kogu riigiga. Suurim raudteejaam asub Montpellier's ja kannab nime Montpellier Saint Roch. Lisaks on ühendus ka Hispaaniaga, Port-Bou ja Figuerase linnadega. Kaubavedu põhineb transiidiveol ja ka naftaveol, kuna Frontignanis asuvad riigi kütuse tagavarahoidlad.

Seal asub ka kuus lennuvälja. Kaks neist on rahvusvahelised ja neli on pisemad, mida peamiselt kasutavad eralennukid. Suured rahvusvahelised lennuväljad (Montpellier-Méditerranée lennuväli ja Béziers-Cap d'Agde'i lennuväli) teenindavad vastavalt Montpellier'd ja Beziersi. Neli väiksemat lennuvälja on järgmised:

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]