Gruusia linnade loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Gruusia linnad

Siin on loetletud nii Gruusia kui ka Abhaasia ja Lõuna-Osseetia vaidlusaluste territooriumite linnu.

Gruusia linnad[muuda | muuda lähteteksti]

Koht Linna nimi Linna nimi gruusia keeles Rahvaarv aastal 1989 Rahvaarv aastal 2002 Rahvaarv aastal 2009 Rahvaarv aastal 2014 Piirkond
1. Thbilisi თბილისი 1 243 200 1 073 300 1 106 700 1 158 700 Thbilisi
2. Bathumi ბათუმი 136 900 121 800 122 500 163 400 Adžaaria
3. Khuthaisi ქუთაისი 232 500 186 000 188 600 147 635 Imerethi
4. Rusthavi რუსთავი 159 000 116 400 117 400 127 800 Khvemo Kharthli
5. Gori გორი 67 800 49 500 50 800 48 143 Šida Kharthli
6. Zugdidi ზუგდიდი 49 600 68 900 72 300 42 998 Samegrelo–Zemo Svanethi
7. Phothi ფოთი 50 600 47 100 47 500 47 991 Samegrelo–Zemo Svanethi
8. Hašuri ხაშური 31 700 28 600 28 300 26 135 Šida Kharthli
9. Samtredia სამტრედია 34 300 29 800 29 600 25 318 Imerethi
10. Senaki სენაკი 28 900 28 100 28 100 21 596 Samegrelo–Zemo Svanethi
11. Zestaphoni ზესტაფონი 25 900 24 200 24 500 20 814 Imerethi
12. Marneuli მარნეული 27 100 20 100 22 000 20 211 Khvemo Kharthli
13. Thelavi თელავი 27 800 21 800 20 100 19 629 Kahhethi
14. Ahhaltsihhe ახალციხე 24 700 18 500 19 200 17 903 Samtshe-Džavahhethi
15. Khobulethi ქობულეთი 20 600 18 600 18 900 16 546 Adžaaria
16. Ozurgethi ოზურგეთი 23 300 18 700 18 300 14 785 Guria
17. Kaspi კასპი 17 100 15 200 15 300 13 423 Šida Kharthli
18. Tšiathura ჭიათურა 28 900 13 800 13 800 12 803 Imerethi
19. Tskaltubo წყალტუბო 17 400 16 800 16 800 11 281 Imerethi
20. Sagaredžo საგარეჯო 14 400 12 600 11 500 10 871 Kahhethi
21. Gardabani გარდაბანი 17 000 11 900 14 100 10 753 Khvemo Kharthli
22. Bordžomi ბორჯომი 17 800 14 400 13 600 10 546 Samtshe-Džavahhethi
23. Tkibuli ტყიბული 22 000 14 500 13 800 9770 Imerethi
24. Honi ხონი 14 300 11 300 11 000 8987 Imerethi
25. Bolnisi ბოლნისი 14 900 9 900 11 300 8967 Khvemo Kharthli
26. Ahhalkhalakhi ახალქალაქი 15 200 9800 9400 8295 Samtshe-Džavahhethi
27. Gurdžaani გურჯაანი 12 600 10 000 9500 8024 Kahhethi
28. Mtshetha მცხეთა 8900 7700 7800 7940 Mtshetha-Mthianethi
29. Kvareli ყვარელი 11 300 9000 8600 7739 Kahhethi
30. Ahmeta ახმეტა 8900 8600 8400 7105 Kahhethi
31. Khareli ქარელი 8300 7200 7600 6654 Šida Kharthli
32. Lantšhuthi ლანჩხუთი 9000 7900 7500 6395 Guria
33. Tsalendžihha წალენჯიხა 9300 9000 9300 6388 Samegrelo–Zemo Svanethi
34. Dušethi დუშეთი 8500 7300 7100 6167 Mtshetha-Mthianethi
35. Satšhere საჩხერე 7800 6700 6900 6140 Imerethi
36. Dedophlistskaro დედოფლისწყარო 10 100 7700 7300 5940 Kahhethi
37. Lagodehhi ლაგოდეხი 9000 6900 7500 5918 Kahhethi
38. Ninotsminda ნინოწმინდა 6900 6300 6100 5144 Samtshe-Džavahhethi
39. Abaša აბაშა 7200 6400 6300 4941 Samegrelo–Zemo Svanethi
40. Tsnori წნორი 2900 6100 6100 4815 Kahhethi
41. Therdžola თერჯოლა 6300 5500 6100 4644 Imerethi
42. Martvili მარტვილი 6000 5600 5600 4425 Samegrelo–Zemo Svanethi
43. Džvari ჯვარი 5100 4800 4800 4361 Samegrelo–Zemo Svanethi
44. Hobi ხობი 6600 5600 5800 4242 Samegrelo–Zemo Svanethi
45. Vani ვანი 6400 4600 4600 3744 Imerethi
46. Bagdathi ბაღდათი 5500 4700 4800 3707 Imerethi
47. Vale ვალე 6300 5000 5000 3646 Samtshe-Džavahhethi
48. Thethri Tskaro თეთრი წყარო 8600 4000 3800 3093 Khvemo Kharthli
49. Tsalka წალკა 8000 1700 2000 2874 Khvemo Kharthli
50. Dmanisi დმანისი 8600 3400 3600 2661 Khvemo Kharthli
51. Oni ონი 5500 3300 3000 2656 Ratša-Letšhumi ja Khvemo Svanethi
52. Ambrolauri ამბროლაური 2900 2500 2400 2047 Ratša-Letšhumi ja Khvemo Svanethi
53. Signagi სიღნაღი 3100 2100 2300 1485 Kahhethi
54. Tsageri ცაგერი 1400 2000 1800 1320 Ratša-Letšhumi ja Khvemo Svanethi

Abhaasia linnad[muuda | muuda lähteteksti]

Koht Linna nimi Linna nimi gruusia keeles Linna nimi abhaasi keeles Rahvaarv aastal 1989 Rahvaarv aastal 2010 Rajoon
1. Suhhumi სოხუმი Аҟәа 119 200 39 100 Suhhumi rajoon
2. Tkvartšeli ტყვარჩელი Тҟәарчал 21 700 16 800 Otšamtšira rajoon
3. Otšamtšira ოჩამჩირე Очамчыра 20 100 14 300 Otšamtšira rajoon
4. Gali გალი Гал 15 800 10 800 Gali rajoon
5. Gudauta გუდაუთა Гәдоуҭа 14 900 10 800 Gudauta rajoon
6. Pitsunda ბიჭვინთა Пиҵунда 11 000 8500 Gagra rajoon
7. Gulripš გულრიფში Гәылрыҧшь 11 800 8200 Gulripši rajoon
8. Gagra გაგრა Гагра 24 000 7700 Gagra rajoon
9. Novõi Afon ახალი ათონი Афон Ҿыц 3200 3700 Gudauta rajoon

Lõuna-Osseetia linnad[muuda | muuda lähteteksti]

Koht Linna nimi Linna nimi gruusia keeles Linna nimi osseedi keeles Rahvaarv aastal 1989 Rahvaarv aastal 2010 Rajoon
1. Tshinvali ცხინვალი Цхинвал 42 300 30 000 Tshinvali rajoon
2. Kvaisa კვაისი Къуайса 2264 985 Dzau rajoon

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]