Georg Hund von Wenkheim

Allikas: Vikipeedia
Georg Hund von Wenkheimi vapp

Georg Hund von Wenkheim (ka Hundt von Wenkheim; 1520 Wenkheim17. märts 1572 Bad Mergentheim) oli Saksa ordu kõrgmeistri kohusetäitja (administraator) aastatel 1566–1572.

Hund von Wenkheim pärines Frankimaalt. 1543. aastal on teda esmamainitud Saksa ordu liikmena. 1553. aastast oli ta Weißenburgi komtuur, seejärel alates 1558. Maini-äärse Frankfurdi komtuur. 1566, lühikest aega enne kõrgmeistri asetäitjaks valimist, oli ta Franki orduprovintsi maakomtuur (Landkomtur). Ordujuhina keskendus ta Bad Mergentheimi residentsi väljaehitamisele ja oli ka keiser Maximilian II nõunik. Ta täitis ka diplomaatilisi ülesandeid, korraldades Austria Anna (Felipe II tulevase naise) reise ja suhtlust välismaalastega. Hund von Wenkheim hoolitses pingsalt ordudistsipliini eest, nõudes kõigilt liikmeilt äärmiselt hoolikalt Trento kirikukogu otsuste järgimist ja toetas igati vastureformatsiooni.

Hund von Wenkheim proovis pärast endise kõrgmeistri ja esimese Preisi hertsogi Albrechti surma 1568. aastal ordule tagasi nõuda ka Preisimaad, kuid edutult, sest keiser ja Riigipäev polnud nõus selle nimel Poolaga sõtta minema.

Eelnev
Wolfgang Schutzbar
Saksa ordu kõrgmeister (administraator)
15661572
Järgnev
Heinrich von Bobenhausen