Mine sisu juurde

Frikadellid ja pelmeenid

Allikas: Vikipeedia
"Frikadellid ja pelmeenid"
Žanr animafilm
Režissöör Heiki Ernits
Meelis Arulepp
Stsenarist Heiki Ernits
Helilooja Jaanus Nõgisto
Kunstnik Heiki Ernits
Produtsent Kristel Tõldsepp
Tootja A Film Eesti
Levitaja A Film Eesti
Aasta 2023
Esilinastus 09.02.2023, Apollo Kino Ülemiste, Tallinn
Kestus 12.42 minutit
Riik Eesti
Keel eesti
Sissekanne Eesti filmi andmebaasis

"Frikadellid ja pelmeenid" on 2023. aasta veebruaris esilinastunud Eesti animafilm. See on esimene film animakogumikust "Kaka, kevad ja teised", mis tehtud Andrus Kivirähki lasteraamatute "Kaka ja kevad", "Karneval ja kartulisalat" ning "Tont ja Facebook" ainetel.[1]

Filmist[muuda | muuda lähteteksti]

Frikadellid, kelle nimed on Iti ja Kusti, elavad külmkapis karbis ja kõik, mis jääb väljapoole seda, on hirmuäratav. Neile öeldakse, et välismaailma põhiliseks ohuks müütilised pelmeenid, keda keegi kunagi näinud ei ole, aga kes frikadelle söövad. Seejärel võtavad kaks frikadelli võtavad ette seiklusliku avastusretke väljapoole karpi. Rännaku lõpuks on mitte ainult nende, vaid ka kõikide teiste karbis elavate frikadellide jaoks maailm muutunud. Pelmeenid ja frikadellid omavahel sõpradeks, sest selgub, et oma kasuka all on pelmeenid tegelikult samasugused frikadellid nagu frikadellid.

"Frikadellid ja pelmeenid" on loodud arvutianimatsiooni kasutades. Filmi teostuse toetajad olid Eesti Filmi Instituut (75 000 eurot)[2] ja Eesti Kultuurkapital.

Näitlejad[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]