Lillepott: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
D.Krasnov (arutelu | kaastöö)
Üks tänane artikkel muudetud kujul, allikaks venekeelne artikkel
1. rida: 1. rida:
{{vikinda}}{{ToimetaAeg|kuu=veebruar|aasta=2013}}
{{vikinda}}{{ToimetaAeg|kuu=veebruar|aasta=2013}}
Lillepott on anum taimede kasvatamiseks kunstlikes (kodustes) tingimustes, mis võib olla erineva suuruse ning vormiga. Sellised anumad võivad olla tehtud erinevatest materjalidest, kõige sagedamini [[keraamika]]st, [[plastmass]]ist, puidust, [[metall]]ist ning [[klaas]]ist.
Lillepott on ümmargune pott. Tavaliselt pannakse sinna potti mulda ja mulla sisse lill või mingi muu taim. Lillepotti saab teha erinevatest materjalidest. Plastmass, portselan või puidust. See võib olla ka erinevas suuruses. Ja erinevat värvi. Lillepotid maksavad 5-15 eurot tavapoodides.

Erinevalt ehislillepotist, tavalistel lillepottidel on üks või mitu drenaažauke all vee äravooluks. Drenaažaugud on vajalikud selleks, et taime või lille juured ei läheks mädanema liigsest üleniisutamisest. Äravooluavad teevad võimalikuks ka [[muld|mulla]] niisutust vee valamisega lillealuse peale.

Lillepotte võib kasutada erinevatel eesmärkidel: taimede transportimine, [[istik]]u kasvatamine, taimede kasvatamine ruumis ning õues, samuti soojalembeste troopikataimede kasvatamine ehitises külmades regioonides.

Lillepotid on kasutuses mitmete sajandite jooksul. Muistsed egiptlased kasutasid neid taimede transportimiseks ühest kohast teise. Muistsed roomalased hakkasid tooma taimi ruumi (sisse) külmadel aastaaegadel. 18. sajandil lillepotid olid kasutatud [[leivapuu]] seemnete transportimiseks [[Tahiti]]st Lääne-Indiasse.

Redaktsioon: 13. märts 2014, kell 13:55

Lillepott on anum taimede kasvatamiseks kunstlikes (kodustes) tingimustes, mis võib olla erineva suuruse ning vormiga. Sellised anumad võivad olla tehtud erinevatest materjalidest, kõige sagedamini keraamikast, plastmassist, puidust, metallist ning klaasist.

Erinevalt ehislillepotist, tavalistel lillepottidel on üks või mitu drenaažauke all vee äravooluks. Drenaažaugud on vajalikud selleks, et taime või lille juured ei läheks mädanema liigsest üleniisutamisest. Äravooluavad teevad võimalikuks ka mulla niisutust vee valamisega lillealuse peale.

Lillepotte võib kasutada erinevatel eesmärkidel: taimede transportimine, istiku kasvatamine, taimede kasvatamine ruumis ning õues, samuti soojalembeste troopikataimede kasvatamine ehitises külmades regioonides.

Lillepotid on kasutuses mitmete sajandite jooksul. Muistsed egiptlased kasutasid neid taimede transportimiseks ühest kohast teise. Muistsed roomalased hakkasid tooma taimi ruumi (sisse) külmadel aastaaegadel. 18. sajandil lillepotid olid kasutatud leivapuu seemnete transportimiseks Tahitist Lääne-Indiasse.