Xubuntu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Addbot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 1 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
→‎Süsteemi töönõuded: Suht ebareaalne, et Xubuntu nõuab 1,5 MB kõvaketta pinda. Vahetasin GB'ks ära.
27. rida: 27. rida:
== Süsteemi töönõuded ==
== Süsteemi töönõuded ==


Xubuntu installitakse ühelt kahest CD-kettast. Kumbki nõuab 1,5 MB ruumi kõvakettal. ''Desktop CD'' nõuab 192 MB RAM. ''Alternate CD'', mis kasutab tekstipõhist installerit, nõuab 64 MB RAM ja lubab ühtlasi juurdepääsu installimise lisavõimalustele.
Xubuntu installitakse ühelt kahest CD-kettast. Kumbki nõuab 1,5 GB ruumi kõvakettal. ''Desktop CD'' nõuab 192 MB RAM. ''Alternate CD'', mis kasutab tekstipõhist installerit, nõuab 64 MB RAM ja lubab ühtlasi juurdepääsu installimise lisavõimalustele.


Kui Xubuntu on installeeritud, siis saab ta töötada 192 MB RAM abil, kuid tungivalt soovitatakse 256 MB RAM.
Kui Xubuntu on installeeritud, siis saab ta töötada 192 MB RAM abil, kuid tungivalt soovitatakse 256 MB RAM.

Redaktsioon: 3. august 2013, kell 01:53

Xubuntu
Xubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot"
Ettevõte/arendaja Canonical Ltd./Ubuntu Foundation
OS-i tootepere Ubuntu
Stabiilne väljalase 24.04 LTS / 25.04.2024 Muuda Vikiandmetes
Vaikekasutajaliides Xfce
Veebisait www.xubuntu.org

Xubuntu on Ubuntu Linuxi distributsioon, mis kasutab Xfce töölauda. See teeb nimetatud distributsiooni "kergemaks"[küsitav][viide?] Gnome ja KDE töölaudadega sõsarversioonidest ning seetõttu sobib Xubuntu hästi kasutamiseks vanematele arvutitele ning ka "õhukeste terminalide" (thin client) võrkudes.

Nimetus Xubuntu tuleb nimetuste Xfce ja Ubuntu ühendamisest. Xfce on lühend sõnadest XForms Common Environment (XVormide üldine keskkond) ning sõna "ubuntu" tähendab suulu ja xhosa keeles 'inimlikkus teiste suhtes'. Sõnal "Xubuntu" pole mingit erilist tähendust.

Xubuntu kasutab Ubuntu repositooriume, seega saab selle kasutaja soovi korral paigaldada kõiki programme, mis neis leiduvad. Töölaua koostamisel kasutatakse võimalikult palju GTK2 baasil ehitatud programme.

Xubuntut levitatakse ühel CD-l, mis toimib nii LiveCD-na kui ka installimise CD-na. Kõik Xubuntu paketti kuuluvad rakendused saab olemasolevale Ubuntu süsteemile lisada ka uut süsteemi paigaldamata, sisestades terminali sudo apt-get install xubuntu-desktop ja kui valida järgmisel sisselogimisel seansiks "Xfce", ongi kasutajal ees Xubuntu töölaud.

Süsteemi töönõuded

Xubuntu installitakse ühelt kahest CD-kettast. Kumbki nõuab 1,5 GB ruumi kõvakettal. Desktop CD nõuab 192 MB RAM. Alternate CD, mis kasutab tekstipõhist installerit, nõuab 64 MB RAM ja lubab ühtlasi juurdepääsu installimise lisavõimalustele.

Kui Xubuntu on installeeritud, siis saab ta töötada 192 MB RAM abil, kuid tungivalt soovitatakse 256 MB RAM.

Vaata ka

Välislingid