Pávlos (Kreeka kroonprints): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
19. rida: 19. rida:
* Prints Achileas Andreas (s. [[12. august]]il [[2000]] [[New York]]'is)
* Prints Achileas Andreas (s. [[12. august]]il [[2000]] [[New York]]'is)
* Prints Odysseas Kimon (s. [[17. september|17. septembril]] [[2004]] [[London]]is)
* Prints Odysseas Kimon (s. [[17. september|17. septembril]] [[2004]] [[London]]is)

[[2008]]. aasta [[jaanuar]]is teatasid kroonprints Pávlos ja Marie-Chantal, et nad ootavad oma viiendat last, kes peaks sündima juulis.

== Välislink ==

* [http://www.kingofgreece.org/index.cfm?get=news&show=releases&ItemID=221 Kreeka kuningliku perekonna ametlik kodulehekülg: Kroonprints Pavlos ja printsess Marie-Chantal ootavad oma viiendat last]


[[Kategooria: Sündinud 1967]]
[[Kategooria: Sündinud 1967]]

Redaktsioon: 22. aprill 2008, kell 20:09

Kreeka kroonprints Pávlos (sündinud 20. mail 1967 Ateenas) on Kreeka kuninga Konstantínos II ja kuninganna Anne-Marie vanim poeg ning troonipärija. Kui Kreekas monarhia kunagi taastatakse, saab Pávlosest seaduslikult troonipärija; kui aga tema isa enne restoratsiooni sureb, saab temast pretendent Kreeka troonile.

Sünd

Kroonprints Pávlos sündis 30. mail 1967 Ateenas. Kreeka traditsiooni järgi sai ta oma nime oma vanaisa, kuningas Pávlose järgi. Ta ristiti õigeusu kirikus ning Walesi prints Charles oli üks tema ristivanematest.

Tema sünniaasta detsembris toimus Kreekas kuninga poolt korraldatud riigipöördekatse samal aastal võimule tulnud valitsuse vastu, mille nurjumise järel kuninglik perekond põgenes kõigepealt Itaaliasse, kus nad elasid viis aastat Roomas, 1973. aastast aga Londonis.

Haridus

Kroonprints lõpetas Londoni Hellenistliku Kooli, mille asutasid tema vanemad; hiljem Armand Hammer United World College of the American Westi New Mexico osariigis Ameerika Ühendriikides ning Sandhursti Sõjaväeakadeemia Suurbritannias.

Ta õppis Georgetowni ülikoolis välisteenistust koos oma tädipoja, Hispaani kroonprints Felipega.

Perekond

Kroonprints Pávlos ja ameeriklannast pärijanna Marie-Chantal Miller abiellusid 1. juulil 1995. Pärast abiellumist elasid nad New York'is, kus Pavlos töötas investeerimiskonsultandina. Neil on neli last:

2008. aasta jaanuaris teatasid kroonprints Pávlos ja Marie-Chantal, et nad ootavad oma viiendat last, kes peaks sündima juulis.

Välislink