Caesar IV

Allikas: Vikipeedia

Caesar IV on Ameerika Ühendriikide tarkvarafirma Tilted Mill Entertainment loodud linnaehitusmäng operatsioonisüsteemi Microsoft Windows kasutavatele personaalarvutitele. Mäng ilmus Põhja-Ameerikas 26. septembril 2006, seda turustas ja levitas Sierra Entertainment. Euroopa Liidus jõudis mäng turule sama aasta oktoobris.

Caesar IV on neljas versioon 1993. aastal ilmuma hakanud Caesar arvutimängude seerias.

Mängu Caesar IV tegevus toimub Rooma riigi ajal. Mängija ülesandeks on tegelda linnaehituse ja linnaelu administreerimisega. Mäng on jagatud kolme ossa – kuningriik, vabariik ja keisririik. Kuningriigi osa kujutab endast mängimise õpetust, vabariigi ja keisririigi osa on mõeldud tegelikuks mängimiseks. Mõlemas osas on mängijal võimalik valida nii rahumeelseid kui ka sõjalisi missioone.

Caesar IV on kolmemõõtmelist arvutigraafikat kasutav mängu mootor. Võrreldes varasemate versioonidega on muudetud maastikke ja linnavaateid realistlikumaks, parandatud nende nähtavust ja optimeeritud visuaalse ruumi kasutatavust. Hoonete ja linnaelanike loomisel on püütud lähtuda ajaloolisest realismist. Mängu visuaalne külg ja muusikaline kujundus on enim positiivset tagasisidet pälvinud aspektid.

Negatiivse poole pealt on Caesar IV ette heidetud mängu katkemist, kasutajaliidese probleeme, venimist ja liigseid kordusi.

Tehniliselt on operatsioonisüsteemile, riist- ja tarkvarale esitatavad miinimumnõuded Caesar IV mängimiseks järgmised: Windows 2000, 1,6 GHz protsessor, 512 MB muutmälu, 2 GB vaba ruumi kõvakettal, CD-ROM lugeja olemasolu, DirectX rakendusliidese versioon 9.0, 64 MB videokaart.