Bedwetters

Allikas: Vikipeedia
Bedwetters
Päritolu Pärnu, Eesti
Stiilid pop punk, rokk, post hardcore
Tegev 2004–2013
2022-
Koosseis

Joosep Järvesaar
Mihkel Mõttus
Alo-Martin Mathiesen
Oliver Rull
Rauno Kutti
Kaspar Koppel

Karl-Kristjan Kingi
Rivo Kingi

Bedwetters on Eesti pop punk ansambel, mis tegutses aastatel 2004–2013 ning tegutseb taas 2022. aastast. Ansambli esialgsesse koosseisu kuulusid laulja ja bassist Joosep Järvesaar, kitarrist Mihkel Mõttus ja trummar Alo-Martin Mathiesen.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ansambel alustas tegutsemist 2004. aastal Pärnus. Oma esimene lugu salvestati 2005. aasta märtsis Pärnu avatud noortekeskuses Che. Lugu kuulus seal tegutsevate noortebändide kogumikku "Keep off there is nothing to listen...".

2005. aasta kevadel liitus bändiga kitarrist Karl-Kristjan Kingi (enne ansamblis Fortified). Üsna pea asus Kingi aga trummidele ning hiljem lisandusid ka kitarrist Oliver Rull ja bassist Kaspar Koppel.

Veebruaris 2007 tunnistati Bedwetters Pärnu noortebändide konkursil Proovikas 2007 parimaks bändiks. Sama aasta märtsis võideti üle-eestilise konkursi Noortebänd 2007 peaauhind – Zeni ja MTV Eesti toel valmiva muusikavideo tegemine. Mais 2007 valmiski loole "Dramatic Letter to Conscience" muusikavideo, mida esitleti 8. juunil ning mis jõudis MTV Eesti eetrisse alates 11. juunist. Järgnesid rohked esinemised.

Kuni 2007. aasta juulini tegutseti koosseisus Joosep Järvesaar (vokaal), Mihkel Mõttus (kitarr), Oliver Rull (kitarr), Kaspar Koppel (bass) ja Karl-Kristjan Kingi (trummid). Juulis 2007 vahetati kitarrist Oliver Rull välja Rauno Kutti (varem ansamblis Mushy) vastu.

2007. aasta 19. augustil esineti MTV Balticu sünnipäeval Riias Krastmala staadionil. Üritusele kogunes üle 26 000 inimese ning see oli ka Bedwettersi kõige suurem esinemine.

Sama aasta augusti lõpus sai Bedwettersist kandidaat MTV muusikaauhinnale kategoorias Euroopa uued helid. Järgmiste kuude jooksul seljatas bänd mitmeid teisi ja ühtlasi ka palju nimekamaid ansambleid. Oktoobri lõpuks oli alles jäänud veel 3 bändi: Yakup Türgist, Firma Rumeeniast ja Bedwetters. MTV muusikaauhindade galal 1. novembril Münchenis võitis bänd Euroopa uue helikeele auhinna ning esines otse-eetris miljonitele televaatajatele.

Selle järel kogus Bedwetters laiemat kuulsust ja leidis rohkelt kajastust meedias. Novembri lõpus sai alguse tuur, mis kestis detsembri esimeste päevadeni. Järgnesid mitmed etteasted televisioonis.

Joosep Järvesaar ja Mihkel Mõttus valiti Raadio 2 Unistuste Bänd 2007 koosseisu. Jaanuaris toimuval auhinnagalal Raadio 2 aastahitt 2007 võitis Bedwetters uue tulija auhinna ja laul "Dramatic Letter To Concience" osutus valituks Raadio 2 aastahitiks 2007.

Jaanuari teises pooles lindistas bänd Soomes neljaloolist maksisinglit "Read The Lyrics!", mis ilmus eksklusiivsena EMT SurfPorti muusikapoes. Singlil oli neli lugu: "Read the Lyrics", "Trapped Between Myself", "So Long Nanny" ja "Dramatic Letter to Conscience".

18. jaanuaril 2008 liitus bändiga Rivo Kingi.

12. veebruaril pani ansambel oma ametlikule MySpace'i veebilehele kuulamiseks välja kolm uut lugu.

6. septembril esineti kontserdil Tele2 GoLive.

20. aprillil 2009 ilmus Bedwettersi kauaoodatud album "Meet the f#cking Bedwetters". Plaat oli tehtud Rootsis ja sisaldas 13 lugu koos ühe lisalooga "Just in case". 1. mail esitles Bedwetters oma plaati klubis Tapper. Kontserti sai näha otseülekandes zen.ee veebilehelt. Samuti näidati seda MTV Eesti kanalilt ning sellest sai ka MTV Eesti esimene MTV Live. Sama aasta mais ilmus ka uus video singlile "Long.Some.Distance". Peale bändiliikmete tegid videos kaasa Rootsi modellid, kes kehastasid nende alter ego'sid.

Terve suvi oli täis esinemisi: koos ansambliga Mushy astuti üles akustilise kontserdiga Reiu puhkekeskuses, toimus päris palju esinemisi ka välismaal. 26. detsembril esines Bedwetters oma kodulinna Pärnu klubis Sugar, lisaks Bedwettersile astusid üles ka Mushy ja Kongomaania.

Bedwetters pürgis edetabelite tippu ka Läti raadiotes SWH, Radio Valmiera ja Latvian airplay.

Bänd lõpetas tegevuse 2013. aastal, kuid tegutseb taas 2022. aastast.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Meet the F#cking Bedwetters" (2009)
  • "It is what it is" (2023)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]