Bad Boy Records

Allikas: Vikipeedia
Bad Boy Records
Asutatud 1993; 30 aastat tagasi
Asutaja Sean "Puffy" Combs
Peakorter 1710 Broadway Fl 2, New York, New Yorgi osariik, 10019, Ameerika Ühendriigid
Valdkonnad
Emaettevõte
  • Bertelsmann Music Group (1993–2002)
  • Universal Music Group (2003-2005; 2009-2015)
  • Warner Music Group (2005-2009)
  • Sony Music (2015–praeguseni)
Tunnuslause "CAN'T STOP WON'T STOP"

Bad Boy Records (või Bad Boy Entertainment) on Ameerika Ühendriikide plaadifirma, mille asutas 1993. aastal räppar Sean "Puffy" Combs. See tegutseb Epic Recordsi allüksusena, mis on omakorda Sony Music Entertainmenti üks allüksustest. See on olnud koduks paljudele artistidele, sealhulgas Machine Gun Kelly, Craig Mack, the Notorious B.I.G., Faith Evans, 112, Total, the LOX, Mase, Shyne ja Carl Thomas. Hiilgeajal oli Bad Boy väärtuseks 100 miljonit USA dollarit.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Algusaeg[muuda | muuda lähteteksti]

Peale seda, kui Sean "Puffy" Combs tõusis karjääriredelil palgata praktikandist hoopis värbamisjuhiks Uptown Records'is, vallandati ta 1993. aastal Andre Harrell'i poolt, peale mida ta lõi omaenda plaadifirma, Bad Boy Recordsi, hiljem samal aastal. Plaadifirma esimene väljaanne oli "Flava in Ya Ear" Craig Mack'i poolt, millele järgnes ka kiirelt Mack'i debüütalbum, Project Funk da World, 1994. aastal. Nende väljaannete järel, veel samal aastal, tulid välja "Juicy" ja Ready to Die, mis on the Notorious B.I.G.'i (tuntud ka kui Biggie Smalls) esisingel ja debüütalbum. Kui Mack'i albumist sai kuldalbum, siis Ready to Die'st sai mitmekordne plaatinaalbum. Olles 1995. aastal muusika edetabelite tipus, sai B.I.G.'ist üks tema žanri suurnimedest sellel ajal ja ka Bad Boy suurim staar. 1995. aastal jätkas plaadifirma oma edu veel, plaatina väljaannetega Total'i ja Faith Evans'i poolt. Samal ajal värbas plaadifirma ka palju kohapealseid laulukirjutajaid/muusikaprodutsente, nende hulgas: Easy Mo Bee, Chucky Thompson ja D-Dot - kellest kõik olid vägagi tähtsad, produtseerides mitmeid selle aja tähtsamaid Bad Boy väljaandeid.

Tuntud artistid[muuda | muuda lähteteksti]

Praegused[muuda | muuda lähteteksti]

Artist Lepingu sõlmimise aasta Bad Boy alt väljaantud albumid
Puff Daddy Asutaja (1993) 5
Janelle Monáe 2007 3
Machine Gun Kelly 2011 6
Bow Wow 2015 Ainult mänedžeerimise diil.
Quincy 2016

Endised[muuda | muuda lähteteksti]


The Hitmen[muuda | muuda lähteteksti]

The Htimen
Koosseis
Endised liikmed

The Hitmen on Bad Boy Records'i produktsioonitiimi nimi. Kollektiiv koosneb mitmetest tuntud produtsentidest ja muusikutest, kes töötavad üksinda või koos Combs'iga komponeerides lugusid nii Bad Boy enda artistidele kui ka artistidele väljaspool plaadifirmat.

2015. aasta 20. augustil teatati, et Kanye West ühines ka The Hitmen'i kollektiiviga.