Arutelu:Viljandi Kesklinna Kool

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kooli ajalugu hakkab aastast 1875 väidab Olav Renno 18. jaanuari 2008 Sirbis:
Millest lugeda kooli algust
suwa 21. jaanuar 2008, kell 07:51 (UTC)

Link ei tööta.
See jutt siin pole veenev. Räägitakse kolmest suletud koolist, millel ei saa olla praeguse kooliga järjepidevust. Ning 1918 asutatud kooli järjepidevus praegusega ei tule esitusest välja. Andres 15. veebruar 2010, kell 14:59 (UTC)

Ma ei taipa, miks kustutati osa kuulsaid vilistlasi ja õpetajaid ära. Kas doktori kraadiga inimene ei vääri kohta wikis? Kas kunstnik Pehap on piisavalt tundmatu jne. Ennistasin need kahtlase väärtusega kustutamised.

Andresele vastu küsimus lingi Tartu Ülikool kohta. Kuidas tuleb välja 1632 aastal loodud kooli järjepidevus 1802 asutatuga. Peaaegu sajand vahet. 1918 evakueeriti 1802 aastal loodud ülikool Voronezi, kus see tegutseb siiamaani. St. pole tagasi evakueerunud. Aga ennäe imet, seal artiklis nimetatakse seda justkui üheks kooliks. Kuigi õiguslikjärjepidevus võimaldab väita pigem, et tegemist on vähemalt kolme erineva ülikooliga. Me ei räägi ju ülikoolidest Tartus vaid Tartu Ülikoolist.

Ehk, mis ma tahan rõhutada on see, et väga paljudel juhtudel lähtutakse pigem emotsionaalsest järjepidevusest kui juriidilisest.

Ka artikkel Tartu Ülikooli kohta vajab täpsustamist. Seda, et ülikool on asutatud 1632, ei saa lugeda faktist. Tuleb täpsustada, et praegune ülikool samastab end 17. sajandil tegutsenud ülikooliga, kuigi faktiliselt on ta asutatud 1802.
Muide, ülikooli kogu ajalugu hõlmates tuleb rääkida Tartu Ülikoolist, vaid Tartu ülikoolist.
Ka selles artiklis siin tuleb neil asjadel vahet teha. Andres 26. veebruar 2010, kell 07:51 (UTC)

Ma oletan, et ka need isikute väljajätud on seotud järjepidevuse eitamisega. Eelkäijakoolide kohta tuleks omaette artiklid kirjutada, ning tuleb selgitada, et praegune kool samastab end nende koolidega. Andres 26. veebruar 2010, kell 08:00 (UTC)

Sellist seost ei ole. Siis oleks pidanu osa neist alles jääma ja osa allejäänuid oleks tulnud eemaldada. Eelkäijakoolidest on plaan, aga sel juhul ei saa aru, miks lingid neile leheküljelt ära kustutati. Ma jäin pärast seda mõtlema, et äkki teie kontseptsioon eeldaks eelkäija koolide käsitlemist selle artikli all. Aga nüüd saan aru, et siiski mitte ja ... ei saa enam rohkem millestki aru!!??--193.40.133.134 26. veebruar 2010, kell 10:52 (UTC)
Vikipeedias on hulk kaastöölisi, kelle arvamused võivad erineda ja kelle tegevus ei ole kooskõlastatud. Põhjendamata, õigustamata ja selgitamata muudatused tuleb lihtsalt tagasi pöörata ja vajaduse korral tuleb diskuteerida.
Minu meelest küll tuleks eelkäijakoole eraldi artiklites käsitleda. Andres 26. veebruar 2010, kell 11:17 (UTC)

Kooli ajalugu ei ole lahti kirjutatud, aga tõenäoliselt sai kool alguse 1917. aastal ja on sellest ajast saadik korduvalt nime vahetanud. Kui kool lihtsalt vahetab nime, siis on tegu ikka sama kooliga ja eraldi artiklit pole tarvis kirjutada. Need nimed tuleb kirjutada rasvase kirjaga, mitte lingituna, ja nendelt nimedelt tuleb teha siia ümbersuunamised. Varasemad koolid on eekäijakoolid ning nendest tuleb eraldi artiklid kirjutada. Andres 2. märts 2010, kell 09:13 (UTC)

Kooli ajaloos on lünk, nii et pole võimalik aru saada, millal praegune kool tegevust alustas. Andres (arutelu) 4. september 2015, kell 22:16 (EEST)[vasta]