Arutelu:Sõjaväelaste loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Adolf Hitler minu meelest ei peaks siin olema. Tuleks ehk teha täpsustus, et jutt on elukutselistest sõjaväelastest. Andres 30. august 2006, kell 18:15 (UTC)

ta oli siiski Wermachti ülemjuhataja sõja lõpuaastail.
Siis peaks ka Stalin ja Lennart Meri olema sõjaväelased. Minu meelest pole sellel loendil siis üldse mõtet. Andres 28. märts 2007, kell 05:36 (UTC)
kes üldse kvalifitseerub "sõjaväelaseks"? Nii Hitler kui ka Stalin andsid otseseid käske vägedele Teise maailmasõja ajal. Hitler kükitas ilmasõja ajal kaevikus ja Stalin kakerdas Vene kodusõja aastail rinnetel... Lennart Mere kohta ei oska halligi nentida... Viskasin kiire pilgu nimekirjale ja küsimus: Kas näituseks Otto Thief peaks seal nimekirjas olema? W.Parm
Otto Tief oli Vabadussõjas ohvitser. Arvan, et sõjaaegsed ülemjuhatajad peaksid olema ära toodud. Kui ilmasõja ajal kaevikus kükitamine ei ole piisav alus, olemaks sõjaväelane, mis siis veel on? Siis oli Hitler kindlasti sõjaväelane, mitte tsivilist!
Jutt ei ole sellest, kes oli sõjaväelane, vaid sellest, keda sellesse nimekirja kanda. Minu meelest pole õige kõikide sõdadest osavõtnute paigutamine siia. Paneksin ainult need, kes on olnud elukutselised sõjaväelased (eriti karjääriohvitserid). Andres 28. märts 2007, kell 11:02 (UTC)

Kas siia loendisse kuuluvad ka piirivalvurid (näiteks Ants Kurvits)?

Minu meelest küll. Andres 17. märts 2008, kell 14:07 (UTC)

Kas Peeter Ilus ikka sobib siia?

Võtsin välja. Andres 27. aprill 2008, kell 12:26 (UTC)

Mida arvab auväärt konsiilium väidetava eesti päritolu sõjaväelase Johann Michelsoni (Михельсон Иван Иванович (1740—1807).) nimekujust ning tema tegevuse kajastamisest Jemeljan Pugatšovi ülestõusu mahasurumisel ning Jaan Krossi tegelaskujuna Eesti kirjanduses? Kui tõepärane on tema eesti päritolu ning kas on olemas kindlaid andmeid tema tegevusest NOSSER 30. jaanuar 2009, kell 10:16 (UTC)

Nimekuju tundub olevat õige. Mis ülejäänusse puutub, siis meil ei tule arvata, vaid refereerida olemasolevaid seisukohti. Andres 30. jaanuar 2009, kell 12:07 (UTC)

On selline loend vajalik? Tähelepanuväärsemaid sõjaväelaseid (kindrale jms) võib loetleda auastme/ameti järgi (nagu nt siin Ameerika Ühendriikide maavägede staabiülem) eraldi ja suvaliste reameeste jaoks pole minu meelest eraldi loendit vaja. Lisaks erinevad kategooriad ammendavad sellise üldloend nagunii.
- Neptuunium ❯❯❯ arutelu 31. mai 2017, kell 21:31 (EEST)[vasta]

Minu meelest on siin vaieldav ainult kriteerium. Suvalise reamehed siin olema ei peaks.
Võib vaielda üldloendi vajalikkuse üle, aga kategooriad ei saa seda asendada kas või sellepärast, et need ei anna ülevaatlikku üldist loetelu. Andres (arutelu) 3. juuni 2017, kell 23:18 (EEST)[vasta]
selliseid hiigelloendeid küll vaja pole. Üheski vikis ei paista analoogi olevat. Kategooriate alusel loendite tegemine ad hoc juhuks pole keerukas--Estopedist1 (arutelu) 2. oktoober 2018, kell 23:05 (EEST)[vasta]