Arutelu:Poola Eurovisiooni lauluvõistlusel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia



Tõstan selle osa välja.--Raamaturott (arutelu) 5. märts 2016, kell 13:24 (EET)[vasta]

Poola osaleb Moskvas toimuval 2009. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel nagu Poola ringhääling Telewizja Polska on kinnitanud.[1] Poolat esindava laulu valimiseks korraldab TVP rahvusliku eelvooru Piosenka dla Europy.

Võimalik eemaldumine[muuda lähteteksti]

Pärast eelviimaseks jäämist 2008. aastal TVP teatas, et on võimalik Poola eemaldumine võistlusest. Kuid nad lisasid, et eemaldumine oleneb sellest, kas lauluvõistluse hääletamissüsteemi muudetakse. TVP soovitas EBU-l lisada võistlusesse ka rahvusvaheline žürii, mida kasutatakse Eurovisiooni tantsuvõistlusel. TVP lisas ka, et Poola otsus ei ole mõjutatud sel ajal toimunud 2008. aasta Lõuna-Osseetia sõja poolt. TVP otsus võis olla mõjutatud Poola võidu poolt 2008. aasta Eurovisiooni tantsuvõistlusel ning ka see, et Poola võib olla järgmise aasta tantsuvõistluse korraldaja.

Pärast EBU avalikustatud uut hääletussüsteemi 2009. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis, TVP ametlikult kinnitas oma osaluse Moskvas.

Piosenka dla Europy[muuda lähteteksti]

TVP kinnitas, et kasutavad võistlust Piosenka dla Europy, et valida 2009. aasta võistlusele esindaja. Lauluvõistlus toimub 20. või 21. veebruaril. TVP on korraldanud avaliku konkursi ning kõik saavad oma laule saata ringhäälingusse. Võistluse finaali valitakse umbes seitse laulu. Need lisanduvad viiele artistile, kes valitakse ilma konkursita TVP poolt. Täielik nimekiri osalejatest avalikustatakse 23. jaanuaril 2009.

Laulude saatmiseks on pandud tähtaeg, mis on 16. jaanuar. Osaleda võivad kõik olenemata kodakondsusest. Kuid TVP nõuab, et esitaja peab olema väljastanud vähemalt ühe singli või albumi. Alternatiivne võimalus on, et artistid peavad olema osalenud professionaalsel lauluvõistlusel või muusikafestivalil rahvuslikul tasemel. Ka on võimalus, et nad peavad tegema koostööd plaadikompaniiga või professionaalse kontserdiagentuuriga.

  1. Fotis Konstantopoulos. oikotimes.com (inglise keeles) http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=4296. {{netiviide}}: puuduv või tühi pealkiri: |pealkiri= (juhend)CS1 hooldus: tundmatu keel (link)