Arutelu:Natsionaalsotsialistlik Saksa Töölispartei

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sama sisu on artiklis NSDAP, mille ma järgnevalt siia suunama panen. Vormistus vajab normaliseerimist ja tekst on... imelik. Väljend "natsipartei" ei kuulu yldse siia, sest eesti keeles kasutati seda peamiselt nõukogude propagandas, muudes keeltes olid aga muud fraasid. Pigem võib ytelda, et selle partei liikmeid kutsuti natsideks (ehkki ma ole kindel, kui palju seda lyhendit eesti keeles sõja eel ja ajal pruugiti), aga kuna see sõna on tänapäeval omandanud rohkem pejoratiivse tähenduse, võiks selle kohta olla suisa omaette artikkel Natsid (või, kui väga tahetakse, Nats). --Oop 17:25, 12 Jan 2005 (UTC)

Ja - kas mitte ei olnud selle asja saksakeelne nimi Arbeitspartei, mis tähendab otsesõnu ju Tööparteid, mitte Töölisparteid? Vahe on tegelikult oluline. Ametliku tõlke osas ei oska aidata, mälu veab alt. --Oop 17:34, 12 Jan 2005 (UTC)

Eesti ajal ja 1940. aastail tõlgiti seda kui Rahvussotsialistlik Saksa Töölispartei.

Parteiliikmed (osaline)[muuda lähteteksti]

See loend tuleb vormistada eraldi leheküljena. - Neptuunium ❯❯❯ arutelu 20. september 2018, kell 20:45 (EEST)[vasta]


"Pärast Teise maailmasõja lõppu kuulutati Nürnbergi tribunali otsusega NSDAP koos SD ja SS-iga kuritegelikuks organisatsiooniks ning sellesse kuulumine karistatavaks." Kas kõiki NSDAP-i lihtliikmeid siis karistati? Tõenäoliselt vist mitte. Velirand (arutelu) 2. detsember 2020, kell 16:45 (EET)[vasta]