Arutelu:Loomaarst

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on hästi kirjutatud, kirjavead puuduvad. Ajaloost oleks võinud rohkem kirjutada ning sellest oleks võinud olla kaks lõiku (ajalugu maailmas ja Eestis). Üks lõik oleks võinud olla ka Eesti loomaarstide ühingust. Teksti oleks võinud illustreerida ka paari pildiga. Kõik veterinaarmeditsiini suunad on väga hästi ja põhjalikult välja toodud, kuid ülejäänud tekst oleks võinud samuti põhjalikum olla. Artikkel on loogilise ülesehitusega ning arusaadav.

Kirke Soomets, Karen Sonts, Katarina Vainult, Rauno Kivimägi


Tekst on üldiselt kenasti liigendatud ja sisukas. Väga hea, et alla on lisatud lingina tutvumiseks ka loomaarstide loend. Veterinaarmeditsiini suunad on hästi välja toodud ja kirjeldatud. Tekst vastab nõuetele: on lisatud siselingid ja viited. Pilte oleks võinud lisada mõned veel. Ajaloost oleks võinud veidi põhjalikumalt kirjutada. „ Haridus ja regulatsioon“ alla võinuks lisada ka mõne ülikooli mujalt maailmast, kus veterinaarmeditsiini õpetamine on kõrgel tasemel. Õpingute kohta Eesti Maaülikoolis oleks võinud veidi pikemalt kirjutada. Samuti võiks mõne seltsi juurde kirja panna nende lühitutvustuse. Lisada võiks veel ka, mis on veterinaarina töötamise plussid ja miinused ja ka mõningaid inimmeditsiiniga seotud aspekte.

Lisete, Sigrid, Aigi


This particular article covers very well the basic idea of a veterinarian job. The page looks formal and it is always a good thing to mention where the name of the topic derives from in latin. The article is well written with a neutral tone. It has a nice focus on the topic and it does not feel like there are excessive details. However, you don’t want to put references at the end of a subtopic and references go usually after the full stop. In addition, it should be mentioned in the reference list the last time you have visited those websites.

Michelle, Liis, Heleri


Sõna "veterinaar" võttis esimesena trükis kasutusele Thomas Browne 1646. aastal.[1]

See lause ei käi eestikeelse sõna kohta, võtsin välja. Andres (arutelu) 27. detsember 2017, kell 15:11 (EET)[vasta]

Sõna "veterinaar" on tulnud ladinakeelsest sõnast veterinae, mis tähendab otsetõlkes 'tööloom'.[2]

Võtsin ka selle välja, sest allikas pole seda öeldud. Andres (arutelu) 27. detsember 2017, kell 15:12 (EET)[vasta]

Mis on "tööstuslikud laboratooriumid"? Kuriuss (arutelu) 22. aprill 2020, kell 18:22 (EEST)[vasta]

  1. Jones, BV. "A vet not by any other name". Veterinary Record. 172: 644 – cit. via BMJ Journals.
  2. "Origin and meaning of veterinarian". Etymonline.com. Vaadatud 27-12-2017. {{netiviide}}: kontrolli kuupäeva väärtust: |Kasutatud= (juhend)