Arutelu:Fugging

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Saksa vikis on vabalt kasutatav pilt küla nimesildist.


Mulle hakkab vastu kohanimi "Braunau am Inn". Braunau-nimelisi linnu rohkem ei ole. Varem kandis seda nime Broumovi linn. Šveitsis on sellenimeline asula koos vallaga ning Bad Wildungenis on sellenimeline linnaosa. KNAB-is seda nime ei ole, kuid siin tuleks toimida minu meelest samamoodi naguFrankfurdiga. Igal juhul tuleks eesti keeles öelda "Braunau Inni ääres" või "Inni-äärne Braunau", mitte "Braunau am Inn". Andres 13. aprill 2006, kell 18.41 (UTC)


Siin peaks kindlasti olema ära seletatud, miks siis nimi probleeme tekitab. Inglise keelt mitteoskavale inimesele võib see praegu jääda ysna arusaamatuks. --Lulu 14. aprill 2006, kell 12.58 (UTC)

Lisasin lühiselgituse. Kui tuleb Vikisõnaraamatu artikkel, saab sõna juurde lisada lingi sinna. Andres 14. aprill 2006, kell 13.54 (UTC)

Ausalt öeldes, ma ei saa ka päris hästi aru, miks peab selline artikkel yldse Eesti vikipeedias olema. Asjaolu, et mõne sõna või nime võib kirjapilt võib mõnes teises keeles midagi muud tähendada, ei ole ju yldse entsyklopeedia teema. Kui keegi sellest nalja saab, siis võib selletaolistest asjadest kuskil mujal kirjutada. Näiteks sellest, kuidas norralased usinasti Tallinna vanalinnas tänavasilti "Pikk" pildistavad või kuidas soomlased meie Kulli-nimelisi naeravad. Kas eestikeelses Vikis peaks hakkama kirjutama inimestest, kelle perekonnanimi on Munn, Vitt, Nuss vms. Või siis afisheerima, et ingliskeelses Wikis on näiteks artiklid "Perse", "Perses" jne. Natuke nadi, või kuidas? --Lulu 16. aprill 2006, kell 15.44 (UTC)

Põhimõtteliselt me ju teeme artikli igast asulast.
Leian, et kui juba küla nime iseärasus turistidele huvi pakub ja kohalikus poliitikas figureerib, miks siis mitte sellest kirjutada. Sellepärast ei ole Sinu näited minu meelest võrreldavad. Andres 16. aprill 2006, kell 16.20 (UTC)
Miskipärast usun, et küll keegi tahab Fuckingi kohta ka eestikeelset teavet saada. Nagu tuleb lõpuks ka artikkel Kulli küla ja Pika tänava kohta. Katarina Witt, Tyra Banks, Saint-John Perse, Perse, Perseus, Perses, Persephone... Liiga palju punaseid linke, peab asja käsile võtma. Ma imestan, et just sina protestima hakkasid, sest sina ju sel teemal kõige rohkem kirjutad. Taivo 16. aprill 2006, kell 20.09 (UTC)

Nuh, jah. See, et ma seksuoloogia teemadel olen artikleid teinud (tegelt ka paljudel muudel teemadel), ei tähenda veel ju seda, et ma mingeid sõnamängulisi asjaolusid kõrgelt hindaksin. Antud artikli põhiline mõte on olnud ju see, et, näe, saksakeelne kohanimi tähendab inglise keeles vot... jne. Selle vastu ma yritasingi protesteerida. Mis see eesti inimeste asi on, et miski kohanimi võib yhes keeles tähendada yhte, teises keeles hoopis teist. Kusjuures, kumbki keel ei ole ju eesti keel. --- Asjaolu, et me "põhimõtteliselt teeme artikli igast asulast", on muidugi tore ja õige. Aga "kui juba küla nime iseärasus turistidele huvi pakub", ... hmmm. No kuulge, kui mõne hiina kyla nimi näiteks malaisia keeles midagi obstsöönset peaks tähendama. Või mõne Laose kyla nimi näiteks mõnes india keeles... Eh... Mis krt see Eesti Vikipeedia asi peaks olema???? --- See oli see minu algse kommentaari põhikysimus. --Lulu 16. aprill 2006, kell 21.48 (UTC)

Iseenesest see, et mingi nimi mingis teises keeles midagi tähendab, ei anna põhjust artiklit kirjutada ega ka seda seika mainida. Aga praegusel juhul see seik lihtsalt kiirendas artikli kirjutamist sellest külast. Ja see seik ei seisne lihtsalt sõnade kokkulangemises, vaid sellel on ka konkreetsed sotsiaalsed tagajärjed. Seetõttu ei näe ma põhjust, miks see sisu ei võiks siin olla. Andres 16. aprill 2006, kell 21.55 (UTC)
Mul kama, aga miks me siis Kunda juures ei maini selle tähendust tšehhi keeles?  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu10. aprill 2016, kell 21:18 (EEST)[vasta]
Noh, kui seal nimesilte varastataks ja linna nime muuta tahetaks, siis ju mainiks. Andres (arutelu) 10. aprill 2016, kell 22:21 (EEST)[vasta]

Kas see oli varem linn? Andres (arutelu) 2. september 2018, kell 23:55 (EEST)[vasta]