Arutelu:Allan Keian

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sünniaasta koos viitega võeti välja, jäi ainult kuupäev. Minu meelest nii on liiga imelik. Andres (arutelu) 22. detsember 2016, kell 13:52 (EET)[vasta]

Kas see on tõesti entsüklopeediliselt oluline, milline "sotsiaalmeediastaar" ühe kirjandusajalukku mitte just eriliselt jäädvustunud teose ühe väljaande kaanel oli? Artikli praegusest esitusest kumab endiselt läbi Kroonika mentaliteet. --Ehitaja (arutelu) 27. september 2020, kell 00:33 (EEST)[vasta]


Artikli "Otsetee paradiisi" varasemast versioonist:

Raamatu tegevus toimub aastas 2004, sellele vihjatakse raamatus Eesti äsjasele liitumisele Euroopa Liiduga ja ka raamatu järjes.

Maarja on 16-aastane neiu ühest Eesti nimeta väikealevist, kes käib koolis 9. klassis. Tema ema tegi enesetapu mõni aasta peale tema sündi, mispeale ta lapsendati alevi kahepalgelise sotsiaaltöötaja poolt, et tema kasvatamise eest saada riiklikku toetust. Ühel päeval satub ta koolis tüdrukute WC-s peale kolmele klassiõele Liinale, Kaisale ja Keale, kes seal suitsetavad kanepit, vaid mõni hetk hiljem tuleb WC-sse ka kooli õppealajuhataja. Liina, Kaisa ja Kea valetavad, et Maarja suitsetas kanepit ja kuna nende vanemad on alevis prominentsed, jääb õppealajuhataja neid uskuma ja läheb direktori juurde. Maarja visatakse koolist välja, mispeale ta läheb raamatukokku. Seal kohtub ta sõbranna Siretiga, kes kutsub teda õhtul vallamajas toimuvale diskole, lubades öelda kooli juhtkonnale, et Maarja ei suitsetanud tegelikult kanepit.

Diskol aga on ukse peal Iirimaal töötanud Mati, kellega Liina oli väidetavalt seksinud, et Mati teda oma uue autoga sõidutaks, mispärast Mati laseb nüüd tema ja ta sõbrannad alati diskole ilma dokumendikontrollita sisse. Maarja saadab Mati ukselt tagasi, kuid Sireti laseb sisse, kui Siret pakub, et võib sisselaskmise eest temaga hiljem seksida. Maarja kohtub seejärel paralleelklassi Raidiga, kes saadeti varem õpetaja löömise eest koduõppele, kuni läks isaga ehitusbuumi ajal Tallinna tööle. Samal ajal saabub ka autoga naabervalla jõuk, kes proovivad Maarjat ahistada, kuid Rait sekkub. Kuid siis viskab Siim, kohaliku saekaatri omaniku poeg, õllepudeli jõugu auto aknasse, mispeale tema, Rait ja Maarja on sunnitud vana BMWga jõugu eest põgenema. Neil see õnnestub, kui kohalik liikluspatrull jõugu auto kinni peab.

Edasi minnakse Siimu venna korraldatud peole, kust Maarja üritab lahkuda, kuid ebaõnnestunult. Rait pakub talle Red Bulli, mille sisse on ta seganud GHB-d. Peale selle joomist kasutab Rait ära Maarja pooljoobes olekut ja vägistab ta. Teadvusele tulles põgeneb Maarja peolt koju, kus ta pakib asjad ja põgeneb alevist bussiga Tallinna. Pealinnas saab ta tõõkoha ühes vanalinna baaris ning alutise elamispinna baari omaniku Toomase korteris. Samal õhtul otsustab Toomas saata talle ühe püsikliendi - Martini.

Martin on aga tegelikult narkoärikas ja värbab Maarja narkomuulaks, öeldes talle, et baaris tuleb tal kliente teenindada hoopis teisel viisil. Maarja otsustab pakkumise vastu võtta, Rait hangib talle võltspassi Maria Vogeli nimele, seejärel sõidavad nad Sõjamäele, kus Martini kaasosalised pakivad käekoti sisse kokaiini. Saanud passi kätte, lähevad Martin ja Maarja lennujaama, kust Maarja lendab Milanosse. Enne turvakontrolli minekut käib Maarja aga WCs ja laseb kokaiini WC-potist alla. Lennukis saab ta tuttavaks itaallase Giovanniga, kes värbab ta modelliagentuuri, mille heaks ta töötab. Itaalias teevad Giovanni ja Maarja esimesed fotod, seejärel sõidavad Genovasse, kus Maarja läheb luksusjahile, kus ta tutvub Giovanni ülemuse Romanoga. Laeval satub ta vastuollu hiinlanna Mei Zheniga ja tutvub poolatar Alicjaga, kes talle selgeks teeb, et talle lubatud modellikarjäär oli vaid suitsukate ja laeval tegutseb hoopis bordell, kuid mõnedel üksikutel siiski õnnestub pääseda modellikonkursile New Yorki.

Varjates end Mei Zheni eest, satub Maarja Romano erakajutisse. Tehes Romanole oraalseksi, on Romano nõus saatma ta juba samal hommikul väljuva New Yorgi lennu peale ja helistab oma töötaja Silviole. Silvio helistab oma sõbrale, helikopteri piloot Luicianole, kes nõuab laevale lendamise eest 20 000 eurot. Silvio maksab ära ja Luiciano asub teele. Vahepeal puhkeb aga torm, Silvio helistab Romanole, et New Yorgi lend jääb toimumata. Seda kuuldes ägestub Romano ja sureb südameinfarkti. Maarja põgeneb kajutist ja jõuab tekile, kui Luiciano laeval maandub ja nad lendavad helikopteriga minema. Mere kohal lennates jäävad nad tormi kätte. Luiciano paneb Maarjale päästevesti selga, ise aga kukub kopteriga alla. Maarja pääseb eluga ja jõuab kaldale, avastades, et Luiciano oli talle jätnud ka 50 0000 eurot, millega ta oli ise planeerinud uut elu alustada, kui ta peaks kunagi kopteriga õnnetusse sattuma. Seepeale sõidab ta rongiga Rooma, kust ta lendab New Yorki.

--Andres (arutelu) 3. juuli 2022, kell 21:57 (EEST)[vasta]