Anatoli Novohatski

Allikas: Vikipeedia

Anatoli Novohatski (vene keeles Анатолий Арсентьевич Новохатский; sündinud 11. oktoobril 1936 Sentša külas Sentša külanõukogus Lohvitski rajoonis Poltava oblastis) on endine Eesti meditsiinitöötaja ja poliitik, Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liige.

Ta on saanud alghariduse Sentša koolis ja on lõpetanud 1956[küsitav]. aastal keskkooli Mašivka väikelinnas (asub Mašivka rajoonis Poltava oblastis). 1960. aastal lõpetas ta Harkivi Meditsiiniinstituudi sanitaararstina.

Pärast instituudi lõpetamist suunati ta Penza oblastisse kinnisesse Zaretšnõi (ka Penza-19) linna, kus ta töötas sanitaar-epidemioloogiateenistuse peaarstina. Aastal 1967[küsitav] viidi ta üle Kasahhi NSV-sse Ševtšenko linna, kus ta töötas viis aastat.

Ta elab 1972. aastast Eestis. 1987. aastani töötas ta Sillamäe Sanitaar-Epidemioloogia Jaama peaarstina. Aastatel 19871990 töötas ta Kesk-Meditsiinilise-Sanitaarse osakonna nr 17 (vn Центральный медико-санитарный отдел № 17; kuhu kuulusid Sillamäe haigla, polikliinik, lastepolikliinik, sanitaar-epidemioloogia jaam ja 2 apteeki) ülemana.

Aastatel 19901992 oli ta Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liige. Kuni augustiputšini kuulus ta saadikurühma "Kommunistlik fraktsioon" (pärast augustiputši otsustasid saadikurühmad "Virumaa", "Võrdsete õiguste eest", "Koostöö" ja "Kommunistlik fraktsioon" laiali minna). Lisaks on olnud ta Sillamäe Rahvasaadikute Nõukogu Täitevkomitee liige.

Anatoli Novohatski jäi pensionile 1996. aastal.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Anatoli Novohatski on rahvuselt ukrainlane. Ta on abielus ja tal on täiskasvanud poeg.

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Силламяэский вестник", 3. märts 1990