Mine sisu juurde

Adriana Mass

Allikas: Vikipeedia

Adriana Mass (sündinud 23. juulil 2001 Rannametsa külas Häädemeeste vallas Pärnumaal ) on Eesti miss ja viiuldaja. Adriana võitis Miss World Estonia tiitli 14. august 2022 ja esindas Eestit 2024 märtsis toimunud 71. festivalil Miss World.


Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 2008-2015 õppis ta Häädemeeste Keskkoolis. Samadel aastatel õppis ta ka Häädemeeste Muusikakoolis viiuli erialal, mille lõpetas kiitusega. Pärast muusikakooli lõpetamist asus ta 14-aastasena õppima Tallinna Muusikakeskkooli viiuli erialale, mille lõpetas aastal 2020.

Ta on õppinud Tallinna Ülikoolis kultuuriteadust, kuid jättis õpingud pooleli. Hiljem on ta astunud Tartu Ülikooli sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse erialale.

Osaletud võistlused ja võidetud tiitlid[muuda | muuda lähteteksti]

Adriana Mass alustas missindusega 16-aastaselt võistlusel Teen Miss Estonia 2018, kus pälvis talendivooru peavõidu Top Talent ja õiguse esindada Eestit võistlusel World Championships Of Performing Arts (WCOPA). Aasta hiljem võistles ta Eesti Iluduskuninganna 2019 tiitli nimel ja võitis seal taas talendivooru tiitli Miss Talent Estonia.

Aastal 2019 osales Adriana oma esimesel rahvusvahelisel iludusvõistlusel Face of Beauty International Filipiinidel Eesti esindajana. Olles tollal vaid 18-aastane, võitis ta teismeliste kategoorias 1. printsessi tiitli (1st Runner Up), mis 2024. aasta seisuga oli eestlaste kõige kõrgem tulemus sellel võistlusel. Pärast seda saavutust autasustati teda tiitliga Miss Nordic Beauty ja Häädemeeste valla tänukirjaga suurepärase saavutuse eest rahvusvahelisel iludusvõistlusel.

Järgmisena läks ta Eesti esindajana Miss Aura 2020 võistlusele Türgis, kus jõudis talendivooru finaali. Samal aastal pälvis ta Miss Intercontinental Estonia 2020 tiitli, kuid haigestumise tõttu rahvusvahelises finaalis Egiptuses kõikides voorudes osaleda ei saanud.

Viimati võitis Mass Miss World Estonia 2022 tiitli ning esindas Eestit 2024 märtsis maailma suurimal ja vanimal võistlusele Miss World. Adriana jõudis 112 riigi hulgast läbi kahe elimineerimisvooru Miss World Talent finaali, kuhu valiti välja 14 parimat.