AG (laulja)

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt AG (räppar))
AG
Sünninimi Silver Orissaar
Tuntud kui AG
Sündinud 29. juuli 1998 (25-aastane)
Päritolu eestlane
Stiilid hiphop
Elukutse räppar
Tegev 2016–
Plaadifirma Masterhead Records
AG esinemine Võsu rannafestivalil (2022)

Silver Orissaar (tuntud kui AG; sündinud 29. juulil 1998) on Pärnust pärit Eesti räppar.

Elukäik[muuda | muuda lähteteksti]

Silver Orissaar on õppinud Audru Koolis ja lõpetanud 2017. aastal Pärnu Ühisgümnaasiumi. Muusikaga tegeles ta juba põhikoolis, kus Tiia Tamme juhendamisel laulis poistekooris ja ansamblis. Lisaks laulmisele mängis Silver Orissaar ka koolibändis trumme, klaverit, kitarri ja basskitarri.

Räpiga hakkas Silver Orissaar tegelema 2016. aastal, kui ilmus esimene lugu esinejanime AG alt. AG artistinimi tuleneb sellest, et Silver on inglise keeles hõbe, mille tähis on Ag.

Varem harrastas räppar BMX-iga sõitmist ja judot.

Silver Orissaar õpib Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis ettevõtlust.

Muusikuna[muuda | muuda lähteteksti]

AG-l on humoorikas kõrvalprojekt AG IDAS ehk AGIDAS, mille raames on ilmunud singel “Slaavikükk”, mis kujutab idanaabrite elu läbi artisti silmade.[1]

2019. aastal ilmus debüütalbum "Segamini". Album räägib noore inimese keerulistest ja vähem keerulistest olukordadest. Albumil kõlab singel "Muusik", kus lööb kaasa ka Lauri Saatpalu.

2020. aastal ilmus digialbum "Suhted". Album räägib erinevatest olukordadest ja tunnetest, mida suhete jooksul võib kogeda. Samuti on mõningaid olukordi vaadeldud läbi huumoriprisma ning lähtutud artisti elust enesest.

2021. aastal ilmus füüsiline album "Emotsioonide vine all". Album kehastab ja kajastab 14 erinevat karakterit, kaasatud pole ühtegi külalisartisti, taustajõuna teevad kaasa vaid produtsendid. Mark Eva ja DJ Simon Jay ning paaris loos oma häälega toetav Kristin Kalnapenk. "Emotsioonide vine all" peegeldab erinevaid emotsioone protagonisti elus praegusel muutlikul ning keerukal ajal: uus elukoht uues linnas (Tallinn), sõbrad, peod, segamini suhted (mis "juhuslikult" ka esimesele kahele albumile nime on andnud) ja albumi valmimise lõpusirgeks paika loksunud eraelu.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Albumid[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Segamini" (2019)
  • "Suhted" (2020)
  • "Emotsioonide vine all" (2021)

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Pärnu räpipoiss kirjutas loo slaavikükist Pärnu Postimees, 2. august 2019 (vaadatud 02.08.2019)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]