Mobb Deep

Allikas: Vikipeedia
Mobb Deep
Päritolu USA, New York
Stiilid hiphop
räpp
gangsta rap
Tegev 19922017
Plaadifirma 4th & Broadway, Loud, Sony, Jive, G-Unit, Interscope
Seotud esitajad Big Noyd, Infamous Mobb, 50 Cent, G-Unit, Nas, The Alchemist
Veebileht Mobb Deep
Koosseis
Prodigy
Havoc
Mobb Deep 2013

Mobb Deep oli Ameerika Ühendriikide hiphopansambel, mille liikmed olid räpparid Havoc ja Prodigy. Enne lahkuminekut avaldasid nad lugusid plaadifirma G-Unit Records kaudu.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Havoc ja Prodigy hakkasid räppima 1980. aastate lõpul, kui nad kohtusid New Yorgis keskkoolis õppides. Prodigy hakkas räppima ja Havoc võttis enda peale produtseerimise ja DJ töö. Algul oli ansambli nimi Poetical Profits, hiljem muutsid nad selle Mobb Deepiks. Mõlemad liikmed olid alles 17, kui andsid välja oma esimese albumi "Juvenile Hell". Albumit müüa aga ei õnnestunud.

Edasine tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Mehed jätkasid räppimist ja tõusid varsti ka muusikaedetabelitesse. Ansambli lood kirjeldasid enamasti elu tänaval või kuritegevust. Esimeseks suureks läbilöögihitiks sai lugu "Shook Ones Pt. II". Nende kolmas album "Hell on Earth", mis tuli välja 1996. aastal, jõudis Billboardi edetabelis kuuendale kohale. Albumil tegid kaasa ka teised tuntud räppansamblid ja räpparid.

1999. aastal andis kollektiiv välja albumi "Murda Muzik". Album tõusis Billboard 200 muusikaedetabelis kolmandale kohale ja eriti tuntuks sai lugu "Quiet Storm". Lisaks bändi albumile tõi Prodigy turule ka oma esimese sooloplaadi.

2003. aastal hakkas ansambel salvestama koostöös plaadifirmaga Jive Records ning andis välja albumi "Free Agents: The Murda Mix Tape".

G-Unit Records[muuda | muuda lähteteksti]

2005. aasta juunis üllatasid mehed oma fänne, kui ütlesid, et ansambel hakkab lugusid tegema G-Unit Recordsi all. 50 Cent ja Mobb Deep väljendasid üksteisele lojaalsust sellega, et lasid teha oma kätele tätoveeringud. Prodigy lasi kirjutada "G-unit" ja 50 Cent "Mobb Deep".

Mobb Deepi album "Blood Money" anti välja 2. mail 2006. Albumil tegid kaasa G-Uniti liikmed 50 Cent, Lloyd Banks, Tony Yayo ja Young Buck, peale G-Uniti veel ka Mary J. Blige ja Nate Dogg.

2006. aasta novembris sai Mobb Deep esimeseks Ameerika räppansambliks, kes on Indias esinenud.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudioalbumid

Muud albumid

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]