Michael Matt

Allikas: Vikipeedia
Michael Matt 2018. aastal

Michael Matt (sündinud 13. mail 1993 Bludenzis Vorarlbergi liidumaal) on Austria mäesuusataja. Tema põhialaks on slaalom. Ta on endise mäesuusataja Mario Matti ja endise suusakrossi sõitja Andreas Matti noorem vend.

Matt tegi oma MK-võistluste debüüdi 20-aastaselt Soomes Levis slaalomis 2013. aasta novembris, võisteldes koos oma venna Marioga. Ta osales 2015. aasta maailmameistrivõistlustel USA-s Beaver Creekis. Matt võistles slaalomis, kuid katkestas teise sõidu. 13. novembril 2016 Levis Soomes oli ta teise koha mehena esimest korda maailma karikasarja etapil poodiumil, etapi võitis ta aga esimest korda 5. märtsil 2017 Sloveenias Kranjska Goras.

2018. aasta taliolümpiamängudel Lõuna-Koreas Pyongchangis lõpetas Matt slaalomivõistluse esimese sõidu 12. kohaga, kuid tõusis pärast teist sõitu kolmandaks, kindlustades endale pronksmedali. Ta kuulus ka Austria koondisse, mis võitis meeskondlikus arvestuses hõbemedali. Tähelepanuväärne on see, et perekond Matt võitis olümpiamängudelt täiskomplekti medaleid: vend Mario võitis 2014. aastal Sotšis kulla slaalomis, vend Andreas 2010. aastal Vancouveris suusakrossis hõbeda. Esimest korda taliolümpial peetud võistkondlikus arvestuses võitis Matt oma teise medali Pyeongchangis hõbemedaliga Šveitsi koondise selja taga 24. veebruaril Austria segakoondises koos Stephanie Brunneri, Manuel Felleri, Katharina Liensbergeriga. Katharina Gallhuber ja Marco Schwarz. Matt võitis veel kaks hõbemedalit 2019. aasta maailmameistrivõistlustel Åres, meeskonnaga ja slaalomis. Pärast seda, kui ta oli MK-hooaja 2021/22 alguses vormilangusega hädas ja pärast Kitzbühelis saavutatud viiendat kohta slaalomis osales ta 2022. aasta taliolümpiamängudele Pekingis, võitis ta seal koos Johannes Strolzi, Stefan Brennsteineri, Katharina Liensbergeri, Katharina Truppe ja Katharina Huber võitis meeskondlikus arvestuses kuldmedali.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]