Beaver Creek

Allikas: Vikipeedia
Mäed Beaver Creekis Colorados veebruaris 2014. aastal

Beaver Creek on inkorporeerimata piirkond Ameerika Ühendriikides Colorado osariigis Eagle'i maakonnas. Beaver Creek asub Avoni linnast otse lõuna pool ja hõlmab Beaver Creeki kuurorti ja sellega külgnevaid äri-, majutushooneid, golfiväljakuid ja elamurajoone. USA postkontor Avonis (postiindeks 81620) teenindab Beaver Creeki postiaadresse.

Beaver Creeki piirkond asustati umbes 1865. aastal.

Beaver Creek Resort asub Colorado Rocky Mountainsis, kuna sellel on rikas ajalugu alates selle avamisest 1980. aastal. Eagle'i maakonnas asuv Beaver Creek on suur suusakuurort, mille omanik ja haldaja on Vail Resorts.

Beaver Creekis suusakuurordi avamise plaan tekkis 1956. aastal, kui Earl Eaton ja John Burke otsisid võimalusi suusakuurortide ärisse sisenemiseks. Kui Denver võitnuks pakkumise 1976. aasta taliolümpiamängudeks, oleks Beaver Creek mäesuusatamise võistlusi korraldanud.

Kui Colorado püüdis korraldada 1976. aasta taliolümpiamänge, oli Beaver Creeki arendus osa selle edukast pakkumisest 1970. aasta mais. Maineka mäesuusatamise, taliolümpiamängude esindusvõistluse, kavandas Beaver Creekis Denveri olümpia korralduskomitee. Pärast seda, kui osariigi valijad 1972. aastal edukalt läbisid referendumi olümpiamängude riikliku rahastamise peatamiseks, määrati 1976. aasta mängud Austriasse Innsbrucki, kus toimusid ka 1964. aasta taliolümpiamängud.