Marta Lotta Kukk

Allikas: Vikipeedia
Marta Lotta Kukk Jazzkaarel Telliskivi Loomelinnakus ansambliga Analoog
Foto: Ave Maria Mõistlik, 21. aprill 2024

Marta Lotta Kukk (sündinud 28. märtsil 1999) on eesti laulja ja lauluõpetaja.

Ta sündis Viljandis ning hakkas juba päris pisikesena käima pärimusmuusika laagrites, kus sai õpitud erinevaid instrumente. 1. klassis kolis ta koos perega Pärnusse ning seal astus ta Toomas Volli laulustuudiosse koori- ja soololaulu õppima. Paralleelselt õppis muusikakoolis ka viiulit.

Hiljem Tallinnasse asudes õppis ta Georg Otsa nimelises muusikakoolis rütmimuusika osakonnas laulmist, võttes juurde ka kitarritunde. Tema õpetaja on Ithaka Maria.

Ta on tegutsenud mitmes ansamblis, näiteks Before The Outro ning Analoog.

Töötab lauluõpetajana Taisi Laululaste huvikoolis.

Esimest korda sai Marta Lotta televaatajatele tuttavaks 2022. aasta sügisel Kanal 2 eetris olnud saate «Ma näen su häält» kaudu. Ta astus üles talisupleja rollis, esitades lugu «Love never felt so good».

Lauljanna on aastate jooksul esinenud ka ETV ekraanil ning erinevatel üritustel musitseerides. Ta on kirjutanud lood pealkirjaga «Valssi», «Emale» ja «Ära siit vihma käest».

Kukk sai veelgi rohkem tuntuks 2023. aasta sügisel, mil ta osales TV3 saates “Eesti otsib superstaari“, kus jõudis kümne finalisti hulka, kuid langes 12. novembril viiendana edasisest konkurentsist välja.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]