Eesti otsib superstaari (esimene hooaeg)

Allikas: Vikipeedia
"Eesti otsib superstaari" finalistid
(elimineerimise kuupäevaga)
Esimene hooaeg (2007)
Eesti Birgit Õigemeel Võitja
Eesti Luisa Värk 10. juuni
Eesti Taavi Peterson 3. juuni
Eesti Rivo Kingi 27. mai
Eesti Raimondo Laikre 20. mai
Eesti Anna-Liisa Supp 13. mai
Eesti Nele Kirsipuu 6. mai
Eesti Mariann Saar 29. aprill
Eesti Mihkel Ratt 22. aprill
"Eesti otsib superstaari" finaalsaade, saatejuhid ning finalistid: Aigi Vahing, Luisa Värk, Birgit Õigemeel ja Jüri Nael

"Eesti otsib superstaari" esimene hooaeg toimus kevadel 2007. Telesaadet tootis ja kandis üle TV3.

Hooaeg sai alguse veebruaris 2007. Veidi enne eelvoore teatas TV3 saate kohtunikud ja saatejuhid. Saatejuhtideks said näitleja Aigi Vahing ja näitleja/koreograaf Jüri Nael. Kohtunikeks valiti laulja ja kitarrist Mihkel Raud, raadio-DJ ja -ajakirjanik Heidy Purga ning helilooja ja pianist Rein Rannap.

Eelvoorud toimusid kuuel päeval neljas Eesti linnas: Viru Keskuses Tallinnas, klubis Atlantis Tartus, Pärnu Kontserdimajas Pärnus ja Jõhvi Kontserdimajas Jõhvis. Osaleda võisid noored vanuses 16–25 aastat. Eelvoorudest võttis osa üle 1500 inimese, kellest vaid sadakond sai edasipääsu andva kollase kaardi.

Teatrivoor toimus Eesti Nukuteatris Tallinnas. Teatrivoor koosnes kolmes voorust. Esimeses voorus astusid lauljad kohtunike ette mitmekesi ning igaühele anti võimalus laulda väike jupp oma laulust, mis tuli esitada a cappella. Pärast esimest vooru toimus osalejate kärpimine. Teises voorus valiti ette antud lauludest laul, mida esitati kahe-kolmekesi. Saateks mängis klaver. Kolmandasse vooru pääsenud valisid kolme loo seast selle, mida esitasid üksi lindilt tuleva taustamuusikaga. Teatrivoorudest pääsesid stuudiovooru 32 noort lauljat.

Stuudiovoorud[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudiovoor toimus TV3 stuudios neljal õhtul. Igal õhtul astus televaatajate ette kaheksa lauljat, kelle seast televaatajad saatsid finaali telefonihääletusega vaid kaks. Üheksas finalist selgus aga "Üllatussaates" või "Teise võimaluse" saates. Kohe pärast viimase stuudiovooru lõppu koostasid kolm kohtunikku välja jäänud lauljatest kaheksa lauljaga grupi, kellel anti teine võimalus. "Teise võimaluse" saate võitis ülekaalukalt Luisa Värk.

Kuupäev Esikoht Teine koht
16. märts Birgit Õigemeel Mariann Saar
23. märts Rivo Kingi Anna-Liisa Supp
1. aprill Taavi Peterson Mihkel Ratt
8. aprill Nele Kirsipuu Raimondo Laikre
15. aprill (teine võimalus) Luisa Värk

Finaalid[muuda | muuda lähteteksti]

Finaalid toimusid TV3 stuudios ja Pärnu Kontserdimajas. Kokku korraldati kaheksa finaalsaadet, millele lisandus kaheksa "Eesti otsib superstaari: Lava taga" lisasaadet. Igas finaalsaates langes telefonihääletusel kõige vähem hääli saanud laulja välja. Kohtunikel sõnaõigust ei olnud. Nende ülesandeks oli pärast laulja esitust anda tagasisidet lauljale, kriitikat, et aidata televaatajat oma valikus. Igal finaalsaatel oli(d) oma(d) teema(d), mille põhjal pidi laulja ka valima oma esitatava(d) laulu(d).

TOP 9. Laul erilisele inimesele[muuda | muuda lähteteksti]

Viimane kolmik: Mariann Saar, Rivo Kingi, Mihkel Ratt
Viimased kaks: Rivo Kingi, Mihkel Ratt
Välja hääletatud: Mihkel Ratt

TOP 8. Filmimuusika[muuda | muuda lähteteksti]

Viimane kolmik: Nele Kirsipuu, Mariann Saar, Rivo Kingi
Viimased kaks: Nele Kirsipuu, Mariann Saar
Välja hääletatud: Mariann Saar

TOP 7. Estraadimuusika[muuda | muuda lähteteksti]

Viimased kaks: Taavi Peterson, Nele Kirsipuu
Välja hääletatud: Nele Kirsipuu

TOP 6. Kohtunike valik[muuda | muuda lähteteksti]

Viimased kaks: Raimondo Laikre, Anna-Liisa Supp
Välja hääletatud: Anna-Liisa Supp

TOP 5. Bigbänd[muuda | muuda lähteteksti]

Viimased kaks: Raimondo Laikre, Rivo Kingi
Välja hääletatud: Raimondo Laikre

TOP 4. Kantrilugu / Billboardi hitt 2007[muuda | muuda lähteteksti]

Viimased kaks: Rivo Kingi, Taavi Peterson
Välja hääletatud: Rivo Kingi

TOP 3. Rokilugu / Duett[muuda | muuda lähteteksti]

Välja hääletatud: Taavi Peterson

Superfinaal: Laulja lemmik / Rahva valik / Rannapi laul[muuda | muuda lähteteksti]

Võitja: Birgit Õigemeel
Teine koht: Luisa Värk

Statistika[muuda | muuda lähteteksti]

Finaalid
Saated: 22.04 29.04 06.05 13.05 20.05 27.05 03.06 10.06
Koht Võistlejad Tulemused
1. Birgit Õigemeel Võitja
2. Luisa Värk Teine koht
3. Taavi Peterson Viim. 2 Viim. 2 Vh
4. Rivo Kingi Viim. 3 Viim. 3 Viim. 2 Vh
5. Raimondo Laikre Viim. 2 Vh
6. Anna-Liisa Supp Vh
7. Nele Kirsipuu Viim. 3 Vh
8. Mariann Saar Viim. 3 Vh
9. Mihkel Ratt Vh
Legend
Naised Mehed Top 9 Viimased 3 Viimased 2 Välja hääletatud Edasi pääsenud ei esinenud

Pärast saadet[muuda | muuda lähteteksti]

Kohe pärast saatesarja lõppu alustas Eesti esimene superstaar Birgit Õigemeel koostööd Alar Kotkase tiimiga, et välja anda võiduga kaasnenud debüütalbum. Mänedžeridega koostöös moodustati uus plaadifirma MTH Publishing, millest pool kuulub Birgitile. 12. novembril 2007 andis Birgit välja oma debüütsingli "Kas tead, mida tähendab...". Singel valiti Raadio 2 Aastahitt 2007 eestimaiste lugude kategoorias teisele kohale. Oma teise singliga "365 Days" osales Birgit Õigemeel laulukonkursil Eurolaul 2008, kus ta saavutas 3. koha. 27. jaanuaril 2008 ilmus poelettidele Õigemeele debüütalbum "Birgit Õigemeel". Samalt albumist ilmusid ka singlid "Homme" ja "Ise". Novembris 2008 andis Birgit välja oma teise albumi koostöös Uku Suviste ja ETV lastekooriga. Tegemist oli jõululauludest koosneva albumiga, mille pealkirjaks on "Ilus aeg". Sellelt albumilt anti välja singlid "Last Christmas" ja "Talve võlumaa". Juunis 2009 alustas Birgit koostööd Meelis Meri ja Priit Juurmanniga, et anda välja kolmas album. Tulevaselt albumilt anti 11. juunil 2009 välja esimene singel, "Moonduja". Septembri alguses jõudis raadiojaamadesse teine singel, "See öö".

Võistlusel teise koha saavutanud Luisa Värk osales sarnaselt Birgit Õigemeelega laulukonkursil Eurolaul 2008. Luisa esines kahe looga, millest ühe laulis ta koos ansambel Trafficuga ja teise koos Margus Vaheriga. Detsembris 2008 andis Värk välja oma debüütalbumi "Tunnete allee", millelt on ilmunud singlid "Võõras", "Lahkumise päev" ja "Kui sa teaks".

Kolmanda koha pälvinud Taavi Peterson osales samuti võistlusel Eurolaul 2008, kus ta esitas Rein Rannapi kirjutatud lugu "Question man". Hiljem moodustas Peterson ansambli Ydi, millega on antud välja ka album "Down Under".

Viiendas saates välja langenud Raimondo Laikre on alates superstaari-saatest aktiivselt tegutsenud Eesti muusikamaailmas. Kohe pärast saate lõppu käis ta koos teise superstaari finalisti, Anna-Liisa Suppiga kontserditurnee Eestimaa kirikutes. Hiljem on ta astunud üles Valgel Gospelil, Eestimaa uhkuse galal ja ka taustalauljana. 2009. aasta suve alguses tuli Raimondo Laikrel välja debüütsingel "Suveaeg".

Kuuenda koha saanud Anna-Liisa Supp lõi saatele järgnenud suve lõpus käed DJ Widenskiga, kellega koos hakkas tegema house-muusikat. Ta on andnud välja singli "Bigger Than Everything".

Esimesena finaalist langenud Mihkel Ratt osales 2007. aasta lõpus ETV konkursil "Kaks takti ette", kus sai kolmanda koha. 2008. aasta alguses ilmus ta debüütsingel "Teeskluse veetlus", juunis "Kes me olime varem?".

Artist Albumid
Birgit Õigemeel
(võitja)
"Birgit Õigemeel"
25. jaanuar 2008
MTH Publishing
"Ilus aeg"
10. november 2008
MTH Publishing
"Teineteisel pool"
19. november 2009
MTH Publishing
Luisa Värk
(2. koht)
"Tunnete allee"
4. detsember 2008
RHS
Taavi Peterson
(3. koht)
"Down Under"
koos ansambliga Ydi

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Eelnev
Eesti otsib superstaari
Esimene hooaeg (2007)
Järgnev
Teine hooaeg